A început perioada vacanțelor speciale

Uitându-mă așa, retrospectiv, am realizat că atât locurile vizitate, cât și condițiile de cazare, dar și pesoanele cu care te însoțești în călătorii și vacanțe se schimbă de-a lungul anilor, fiind caracteristice vârstei.

În cazul meu a fost cam așa. În facultate conta cel mai mult cantitatea și gașca. Stăteam la mare săptămâni întregi la cort, important era să fiu împreună cu prietenii, cât mai mult timp  A venit apoi momentul căsătoriei și am început să explorez cât mai multe locuri noi împreună cu  soția și, câteodată, cu câte un alt cuplu de prieteni. În această perioadă, conta să bifăm cât mai multe atracții turistice. Alergam de dimineață și până seara ca să fim siguri că nu ratăm nimic. După ce s-au născut copiii am început să mergem la hoteluri mai dichisite sau resorturi cu all-incusive, foarte comod, iar când aceștia au mai crescut, ne-am selectat ca și companioni de vacanțe pe cei ai căror copii se înțelegeau cel mai bine cu ai noștri. Dacă cei mici sunt ok, și cei mari sunt. În ultimii ani, am explorat locuri împreună cu băieții noștri, dar acum iată că a venit momentul în care copiii se desprind de noi, ei mergând în vacanțe cu colegii lor, așa că pentru mine și soția mea a sosit momentul unor vacanțe în… destinații speciale!

Așa se explică faptul că acum sunt pe site-ul CND Vacante Speciale și creionez o astfel de călătorie. Pe acest site poți găsi destinatii speciale pentru vacante speciale. Eu am ales Seychelles, mereu mi-am dorit sa ajung în acea parte a lumii care arată atât de minunat.

Pentru că sunt zodia fecioarei, evident că o să am grijă ca fiecare amănunt al excursiei să fie planificat până în cele mai mici detalii.

Am pus ochii deja pe Constance Ephelia Resort, situată pe insula Mahe, cea mai mare dintre cele care compun Seychelles.

Pe lângă leneveala la soare în aceste locuri mirifice, voi face și mici excursii pentru a vedea și alte plaje, obiective de interes sau locuri care merită vizitate. Aș vrea să fac o excursie până în Insula Curieuse, un loc denumit Parcul Național Marin și care protejează vestitele țestoase gigant și plantațiile cu nuci de cocos.

Un alt obiectiv va fi să vizităm Insula Aride, o altă rezervație naturală desre care se spune că ar fi cea mai frumoasă insulă din Seychelles.

Pentru a înțelege mai mute despre cultura și tradițiile locale, trebuie vizitat Muzeul Praslin. Am înțeles că poți chiar încerca sub îndrumarea celor de acolo să experimentezi decorticarea nucilor de cocos. Chiar sunt curios să aflu mai multe despre acest popor, despre care se spune că nu are indigeni. Insulele au fost complet depopulate de către colonizatorii francezi, iar localnicii de azi sunt o combinație de rase din Europa, Africa și India.

Esta fantastic cum în vremurile de azi se pot organiza vacante speciale, în locuri îndepărtate unde se pot cunoaște alte culturi și vedea locuri pline de farmec. Lumea este ca o carte care te așteaptă să o răsfoiești, este alegerea noastră câte pagini vrem să citești din ea. Voi câte pagini ați citit? Ce planuri aveți? Aveți în minte deja niște destinatii exotice pentru vacante speciale?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.