Auto-analiza

auto-analizaAm participat de curând la un training ținut în cadrul companiei în care lucrez și care a abordat o temă interesantă și anume metodele de auto-analiză a modului în care abordăm sau ne raportăm la o anumită activitate și cum să ne auto-reglăm în ideea de a ne găsi motivația optimă. Scopul acestui training a fost de auto-descoperire, de reflecție referitoare la felul în care privim viața, propunându-ne metode de a găsi perspective diferite care să privim lucrurile astfel încât să avem o viață mai bună.

Un subiect oarecum similar mi-a căzut în mână citind un articol de pe TheHunger.ro la al cărui newsletter lunar m-am abonat și care vorbește despre cauza unui act ratat (Freudian slip).

Aceste așa numite acte ratate sau parapraxis se produc în momentul în care gândurile sau dorințele unui individ nu sunt în concordanță cu acțiunile pe care trebuie să le facă. Ele se regăsesc atunci când cineva încurcă cuvinte, uită să facă un anume lucru sau chiar deprinde unele ticuri sau obsesii. Similar, motivația unui om poate fi scăzută față de o activitate care nu îi face plăcere.

În ambele situații se impune un proces de auto-analiză prin care să se identifice cauza care a determinat un astfel de comportament, indiferent dacă este vorba despre viața personală sau profesională. Nu este complicat, trebuie doar să vorbești cu tine mai des… În tumultul zilelor de astăzi găsești prea puțin timp pe care să îl petreci cu tine și pentru tine, iar acest timp să fie unul de calitate, care să te ajute.

Așadar, poți folosi psihologia în sprijinul unei vieți mai bune, poți deveni un om fericit în primul rând prin sinceritatea față de tine!

Dacă vrei și tu să primești acces la articole și resurse de genul celei despre care am scris eu astăzi, încă te mai poți abona gratuit la TheHunger.ro aici.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.