Avem o țară frumoasă, știați?

harta romaniaAm avut de curând o revelație pe care vreau să o împărtășesc și cu voi. Este mai mult vorba despre faptul că am descoperit că nu îmi cunosc aproape deloc țara. Pe bune! Până la 40 de ani am văzut doar un pic din Valea Prahovei, un pic din Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Iași, Sfântu-Gheorghe și cam atât. Nu e așa că este inacceptabil? Asta în condițiile în care anul trecut am fost plecat în Anglia, Franța, Cipru și Turcia…

Am realizat că nu am o referință, o bază de comparație. Deși adânc în sufletul meu cred cu convingere că avem o țară foarte frumoasă, aceasta se bazează în cea mai mare măsură pe ceea ce am auzit de la alții și nu pe ceea ce am văzut eu. Iar asta cred că este mare păcat!

De aceea, m-am hotărât să schimb acest lucru chiar de anul acesta. Ca să vă conving că nu glumesc, nu mi-am aranjat nicio ieșire din țară anul acesta, în schimb am început să îmi creionez tot felul de trasee prin România.

Vreau să îmi cunosc țara cât mai bine și am să vă povestesc și vouă prin intermediul acestui blog despre locurile pe care le voi vizita.

Tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Avem o țară frumoasă, știați?

 1. Alma says:

  Sunt de acord cu tine. Avem mare noroc de a avea si munte si mare, plus minunata delta. Pe unde te-ai hotarat sa cutreieri tara? Sport iti place sa faci? La munte, ai nevoie de conditie fizica pentru trasee – e frumos cu telecabina, telegondola, dar sunt zone nu exista si sunt minunate! Daca iti place sportul, poate ca te intereseaza concursul de pe Merita Citit unde Tabara de Tenis ofera un antrenament cu initiere in tenis.
  Iti recomand sa faci traseele din Piatra Craiului, sa vezi salina de la Turda, Sighisoara, Transalpina, asa.. de inceput 🙂

  • decanu says:

   Am mai multe trasee in lucru. Lacul Rosu, Cheile Bicazului.
   Transfagarasan, Sibiu, Alba Iulia, Turda.
   Cazanele Dunarii. Delta Dunarii.
   Multumesc mult pentru sugestii!

 2. georgian says:

  Prin noul proiect RomaniaTour.net vom promova România în străinătate. Forumul va fi 80%, în limba engleză, iar restul de 20% în limbi diferite.
  Autentic, natural și cultural sunt cuvintele care descriu cel mai bine esența de România,o țară dinamică bogată în istorie, arta si frumusetea naturala.

  Pe site-ul si forumul nostru veti gasi:
  – Promovarea permanent, în funcție de nevoile tale;
  – Informatii despre turism, de stat, atracțiile turistice locale, turistice, imagini, peisaje, harti turistice si rutiere;
  – Impresii de la locuri de vacanță, călătorie, excursii, vacante, vacanțe, pelerinaje, tabere, la sfârșit de săptămână;
  – Articole despre tradiții, populare, gastronomie, cultură, natură, ecoturism;

  Site: http://romaniatour.net/
  Forum: http://romaniatour.net/forums/
  Facebook: https://www.facebook.com/Romaniatour.net ( ne puteti da un like)

  Cautam staff care sa cunoasca limba engleza,in special dorim persoane care sa posteze pe forum, acestea vor primi gradul de moderator.
  Mai cautam si 1-2 persoane care sa se ocupe de pagina de facebook.