Băbuța cu telefon

dragos niculescuSăptămâna trecuta, Dragoș, băiatul meu cel mare, a fost într-o excursie cu clasa lui la Brașov. Pentru a face drumul cu autocarul cât mai plăcut, diriginta a organizat o activitate foarte drăguță cu elevii săi, pe care vreau să v-o povestesc și vouă.

Ideea a fost un concurs  care a constat în crearea de către fiecare copil a unui personaj real sau imaginat de el, costumarea în acest personaj și prezentarea lui în fața celorlalți colegi prin jucarea unei scene însoțite de câteva versuri scrise de copii. Câștigătorul urma să fie numit prin voturile copiilor.

Dragoș a ales personajul Băbuța cu telefon și s-a străduit câteva zile să facă cele câteva versuri să sune cât mai bine și să fie cât mai amuzante.

Mare bucurie a fost pentru Dragoș, dar și pentru noi, să aflăm că a câștigat zdrobitor acest concurs, cu 9 voturi din 24 posibile! Popularitatea lui a avut astfel un salt incredibil. Și asta doar pentru că a luat în serios un concurs care pentru ceilalți poate nu a însemnat mare lucru.

Iată ce poezie a însoțit băbuța cu telefon:

Eu sunt băbuța cu telefon
Păcat că nu este smartphone
Totuși este Samsung Galaxy S3
Pe care-am dat doar trei sute de lei

Și-am uitat să vă mai spun
Eu acasă n-am săpun
Și mă spăl doar la chiuvetă
Nu se vede că-s cochetă?

Cât despre distracția mea
Mă duc la clubul de lângă cafenea
Ăla de pe șosea
Stau acolo că-i lună, că-i soare
Până vine ora de culcare.
Și-mi place așa de mult Rap-ul
Încât îmi vine să beau Redbull!

Întâmplarea asta, care m-a făcut foarte mândru de băiatul meu cel mare, mi-a revelat cum o oportunitate poate fi exploatată și îți poate crea un avantaj de imagine în fața celorlalți chiar și atunci când acea oportunitate nu pare a fi una interesantă. Trebuie doar să ai simțul necesar să identifici aceste ocazii, să le iei în serios și să le fructifici!

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.