Blondă sau brună… nu-mi e totuna!

Era în jur de ora 10 dimineața, ora la care pe mai toți corporatiștii îi apucă cheful de treabă, asta după ce au savurat cafeaua și au întors pe toate fețele ultimele cancan-uri din firmă. Așadar, lucram cu spor la o prezentare, când, simt pe umăr o atingere ușoară. Era colega mea Roxana, o fată până în 30 de ani, cu un păr blond, lung și cârlionțat și cu o siluetă de invidiat, genul de fată care mănâncă orice și nu se îngrașă, spre disperarea colegelor ei.

– Neața! Ce faci, ești ocupat? mă întrebă ea afișând un zâmbet larg.

– Păi, da… așa și așa, mă rog, trebuie să termin o prezentarea până la finalul zilei, am mormăit eu nu prea convingător.

– Ah, înțeleg, scuze de întrerupere, vroiam să vorbesc cu tine câteva minute, dacă poți.

Am încuviințat din cap, așa că ne-am retras puțin mai departe de birouri, ca să putem vorbi.

– Uite, am ceva să-ți spun care o să ți se pară poate puțin ciudat, spuse ea ținând privirea în pământ. 

 Ia uimește-mă! am încercat eu să destind puțin atmosfera. 

– Uite despre ce este vorba, așa cum știi, probabil, tocmai am încheiat o relație. Nu sunt într-o perioadă chiar roză, dar fac tot ce pot să merg mai departe. Așa că încerc să fac câteva schimbări în viața mea, iar pentru una dintre ele am nevoie de ajutorul tău, bineînțeles, dacă ești de acord. Ce părere ai despre mine? mă întrebă pe neașteptate, ridicând brusc privirea.

– Păi… am bâiguit eu neconvingător, ești o colegă de treabă… gata oricând să ajuți, un om de un profesionalism recunoscut…

Hai, lasă balivernele, mă întrerupse ea. Nu la asta mă refer, ce părere ai despre cum arăt?

Na, că la asta nici că mă așteptam… Am încercat instinctiv să trec în revistă toate răspunsurile corecte la genul ăsta de întrebare capcană a femeilor, dar fără mare succes. Chiar că nu e scăpare din această cursă, așa că am mers la cacialma.

– Ești o fată frumoasă, iar când îți vei găsi și fericirea, vei deveni și mai frumoasă! am afirmat hotărât, așteptând contra-atacul. 

Colorful-Hair-Drawing-8– Eu mă gândeam să fac o schimbare la părul meu și tocmai pentru asta am nevoie de ajutorul tău, continuă ea de parcă nici nu auzise răspunsul meu. Ești un bărbat căsătorit, cu experiență și părerea ta ar conta enorm pentru mine. Știi, eu nu prea am prietene, iar în colege nu mă pot încrede, ele mai mult mă invidiază și nu cred că mă vor ajuta cu adevărat. Ce zici?

– Mă bag! am exclamat eu bucuros că trecusem peste momentul dificil al discuției. E o provocare pentru mine, dar îți promit să încerc să te ajut cât pot de mult!

– Mersi tare mult! Știam eu că pot să mă bazez pe tine! Așadar, cum ți se pare culoarea părului meu de acum? Eu m-am cam săturat de ea, pentru că, orice ai face și oricine ai fi, lumea tot o blondă superficială te consideră. Roxana își țintui privirea asupra mea, așteptând cu resemnare verdictul.

Hm, sincer eu cred că culoarea blond, de la nuanțele deschise de auriu și până la nuanța nisipului ud, exprimă mai ales feminitate și inocență. Și cred că ție îți stă bine, dar, dacă ești hotărâtă să schimbi, către ce te-ai îndrepta?

– Păi asta e, că nu știu, de aia am nevoie de ajutor, oftă ea.

Să știi primul lucru pe care îl observă bărbații la o femeie este părul. Este simbolul feminității și felul în care este aranjat împreună cu culoarea lui ne spun ceva despre personalitatea și starea de spirit a celei care îl poartă. Un păr frumos și sănătos exprimă mereu vitalitate și poftă de viață și te îndeamnă să fii în preajma acelei femei. 

farmec_2015– Apoi, am continuat, văzând că sunt ascultat cu atenție, blondul este culoarea ta naturală, dacă te vei vopsi, va trebui să ai mai multă grijă de părul tău.

 Știu asta, de aceea voi apela la produse de tradiție, de la Farmec. Deja am început să mă pregătesc și mi-am procurat un șampon protecție păr vopsit. La urma urmei, părul este o componentă de fashion, iar o femeie trebuie să se reinventeze, din când în când.

Am încheiat discuția în acel punct, agreând să continuăm după ce se va mai gândi la opțiuni. A doua zi, la prima oră, Roxana se înființase deja la biroul meu.

– Ce zici de culoarea negru? mă abordă direct, în loc de bună dimineața.

Bună dimineața soare, am încercat o glumă dar fără ecou. Mie femeile cu părul negru, mai ales lung, mi se par întruchiparea seriozității, a inteligenței ascuțite și a dorinței de a înainta în carieră. Totodată, exprimă parcă o oarecare răceală și distanță. 

Da, la asta nu m-am gândit. Poate că vreau să fac o transformare prea radicală, ne mai gândim. 

Trebuie să recunosc că începuse să îmi placă jocul ăsta. Felul în care Roxana îmi ceruse ajutorul mă făcea să pot să îi împărtășesc părerile mele fără bariere.

– M-am gândit să mă tund scurt! mă anunță sec Roxana într-o altă dimineață. 

– Asta da surpriză! Ce să zic, sunt plusuri și minusuri. Dacă te tunzi scurt e ca și cum ți-ai arunca o parte din farmec, cred eu. Ceea ce câștigi din asta e că poți să îți etalezi gâtul și umerii sau să îți ții promisiunea atunci când spui că în 10 minute ieși din casă. Gândește-te că atunci când eram copii lungimea părului a însemnat primul semnul distinctiv dintre bărbați și femei. Apoi, dacă vei vrea să îți prinzi părul în coadă, ce ai să faci? 

Apoi am mai agreat cu Roxana că roșcatul este prea extravagant pentru felul ei de a fi, ea fiind mai degrabă o persoană liniștită, decât explozivă sau impulsivă. A rămas ca singură opțiune castaniul.

– Culoarea castaniu ar fi o variantă mai puțin abruptă ca și trecere de la culoarea ta de acum. În plus, brunetele sunt considerate mai misterioase, mai greu de cucerit, sofisticate chiar. 

Așa cred și eu. Înclin să cred că este cea mai bună alegere. Mersi mult pentru ajutor!

Misiunea mea se încheiase, cel puțin așa crezusem. Totuși, câteva zile mai târziu, primesc un telefon, în timp ce conduceam către casă de câteva minute.

 Trebuie să vii neapărat, s-a întâmplat un accident nefericit la coafor, e vorba de castaniul meu! se auzea vocea sacadată a Roxanei de partea cealaltă a apelului. Sunt la coaforul de lângă birou.

Am făcut cale întoarsă, am parcat la dublaj, în paralel cu altă mașină, pentru că nu mai era niciun loc liber și am zbughit-o în coafor, curios să văd grozăvia anunțată de Roxana. Am deschis ușa și…

***

… am tresărit la auzul ușii de la intrarea în casă. Mă uit la ceas, ora 11:30 dimineața. Dormisem cam mult. Am stat câteva secunde nemișcat, cu un zâmbet pe chip, încercând să nu uit nimic din ceea ce visasem. Ce figură și cu Roxana, asta… Să mă ia pe mine drept hair-stylist-ul ei. Păcat că m-am trezit, tare aș fi vrut să aflu ce pățise…

Sunt sigur că visul ăsta a fost stârnit de discuțiile de zilele trecute cu soția mea. I se năzărise și ei să își schimbe look-ul, dar i-am demontat rând pe rând toate argumentele, așa că în cele din urmă s-a lăsat păgubașă. Culoarea castaniu este cea care i se potrivește cel mai bine și cu asta basta!

– Iubi, ce faci, dormi? se auzi vocea soției. Vino, am o surpriză pentru tine!

Am deschis ușa dormitorului și am încremenit! În pragul ușii stătea soția mea, tunsă mai degrabă scurt și vopsită roșcat! În mâna dreaptă ținea o sacoșă de hârtie pe care am citit cât se poate de clar: Gerovital Tratament Expert

doctorul_personal_al_parului_tau

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Surse foto: drawingsomeone.com, super-blog.eu

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.