Când ți-ai ascultat ultima oară inima?

Inima este atât de importantă pentru noi. Tu când ți-ai ascultat ultima oară inima?

Inima este cea care pompează, neobosită, viața în corpul nostru. Cele mai frumoase lucruri de pe pământ sunt cele pe care le percepi sau simți cu inima. Și asta pentru că prin intermediul inimii poți vedea câteodată lucruri care sunt invizibile pentru ochi și, de aceea, mai profunde.

Inima este casa iubirii, acolo sălășluiește cel mai minunat sentiment pe care omul îl poate avea. Ea este cea care o ia razna și pare că vrea să iasă din piept atunci când ești îndrăgostit, devenind astfel simbolul iubirii. În inimă îi purtăm pe cei dragi nouă, chiar și după ce ei își încheie existența materială.

Pentru cei care l-au descoperit pe Dumnezeu, acesta trăiește în inimă. Credința este ceva ce simți cu inima dincolo de orice dovadă palpabilă.

Nimic nu doare mai tare decât o inimă rănită. Ceea ce s-a întipărit în inimă, rămâne acolo pentru totdeauna, fie că este bucurie sau rană.

Pe cei mereu tineri indiferent de vârsta biologică, o inimă tânără îi face așa. Cele mai revelatoare lucruri se întâmplă atunci ne ascultăm inima în locul rațiunii.

Dorința cea mai de preț a artiștilor este să ajungă la inima celor pentru care joacă, cântă sau dansează. Doar atunci actul artistic este împlinit.

luna inimii

Pentru ca inima noastră să însemne pentru noi toate acestea, este nevoie ca ea să fie, în primul rând, sănătoasă. Dacă nu ai făcut de mult timp un consult la inimă, profită de faptul că luna septembrie este luna inimii și vino la Medsana pentru un  consult gratuit al colesterolului. Verificarea colesterolului este un prim pas prin care îți poți da seama dacă inima este sănătoasă sau nu.

Pentru o inimă sănătoasă nu trebuie decât să ne deprindem cu câteva obiceiuri simple cum ar fi să facem mișcare cât mai multă și în fiecare zi, să evităm excesele de orice natură ar fi ele și să avem grijă la nutriție, la ceea ce mâncăm și bem.

Eu am făcut, începând din primăvară, doi pași foarte importanți pentru sănătatea mea generală, dar mai ales pentru cea a inimii mele și anume am renunțat la fumat și am încercat să compensez această dependență cu alta, mult mai bună, și anume dependența de sport. Și trebuie să vă spun că am reușit.

Sportul a devenit pentru mine o necesitate, mai mult decât o corvoadă, cum îl vedeam până nu demult. Mi-am găsit activitățile care îmi fac plăcere cum ar fi înotul, mersul pe bicicletă, alergarea sau o partidă de fotbal cu băieții mei. Moleșeala plăcută, obrajii care îți ard, inima care bate cu putere, toate acestea le poți simți după o repriză de sport bună și trebuie să vă mărturisesc că sportul a devenit un drog pentru mine, de data asta unul sănătos!

Sport tracker-ul în care îmi țin evidența exercițiilor îmi spune că sunt pe drumul cel bun și că am făcut deja 400 km de sport, ceea ce înseamnă că am parcurs în ritm sportiv 1% dintr-o ipotetică călătorie în jurul lumii sau o miime din distanța până la Lună! Totuși, cel mai fericit sunt pentru caloriile corespunzătoare a 101 de burgeri pe care le-am „ars” în tot acest timp. Dovada? Poftiți!

sport tracker

Tu ce faci pentru inima ta? Când ți-ai ascultat ultima oară inima?

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.