Ce cred bărbații despre ceea ce poartă femeile

Vremurile moderne pretind o grijă sporită pentru mult mai multe lucruri decât în trecut. Viața mult mai alertă, activitățile tot mai complexe și relațiile din ce în ce mai sofisticate, ne solicită într-o mai mare măsură. Trebuie să ne adaptăm rapid, de la un moment al zilei la altul, de la o situație la alta sau de la un loc în care ne aflăm, la altul.

Ușurința cu care ne pliem condițiilor ține de multe aspecte, cum ar fi felul în care ne prezentăm, atitudine sau ținută. Înfățișarea nu mai este de mult un lucru pe care putem să îl trecem cu vederea, a devenit ceva absolut necesar și care are un mare impact asupra modului în care suntem percepuți. Look-ul ține de imaginea noastră și de branding-ul nostru personal.

Aș vrea să vă vorbesc în acest articol despre femeia modernă, complet diferită față de postura tradițională deoarece, astăzi, ea trebuie să fie, deopotrivă, fiică, mamă, soție, să aibă o carieră și să susțină o gospodărie. Femeia de astăzi este, în mod evident, mult mai complexă și mai sofisticată decât era acum 20 sau 30 de ani. Ea trebuie să se adapteze în permanență pentru diversele ipostaze în care se poate afla acasă, la serviciu sau la o întâlnire cu prietenii.

Cu siguranță că o femeie se simte bine în primul rând atunci când are încredere în ea, când are o stare interioară bună. Câteodată, însă, în sprijinul creării sentimentului de bine contribuie și o ținută bine aleasă și care o ajută să se pună în valoare. Mai mult, femeile pun mare preț pe diversele accesorii cum ar fi inele, brățări, ceasuri, coliere dar și poșete sau eșarfe prin care își pot exprima personalitatea și starea de spirit. Asortarea hainelor și a accesoriilor într-un mod corect nu este, însă, ușor de făcut deoarece există o sumedenie de reguli de care trebuie să ții seama pentru a avea efectul scontat.

Am să vă vorbesc despre cum cred eu că ar trebui să se îmbrace și ce accesorii ar fi potrivite pentru ținutele feminine în diverse situații și, ca să și exemplific, am să vă arăt în imagini câteva combinații pe care eu le consider potrivite. Sursa mea de inspirație pentru accesorii este LuxuryGifts.ro, magazinul online de cadouri și bijuterii. Este o provocare și pentru mine, așa că cer îngăduință.

Femeia trebuie să arate bine, acesta este un lucru de la sine înțeles, așa că ea trebuie să își dedice o parte din timp pentru a face mișcare și a se menține în formă. Admir femeile care au grijă de ele și care reușesc să acorde atenția cuvenită sportului. Pentru a fi pregătite să facă mișcare, ele trebuie, bineînțeles, să aibă o ținută de sport corespunzătoare. Întâlnesc de multe ori, în parc, fete care fac jogging. Unele dintre ele par că sunt îmbrăcate cu hainele de casă, iar altele sunt fardate puternic. Nu este absolut deloc potrivit un fard țipător atunci când faci sport. În opinia mea, jogging-ul trebuie făcut într-o ținută adecvată, cu un costum de trening potrivit, pantofi sport, eventual o șapcă și părul prins în coadă. La jogging, nu se pretează prea multe accesorii, consider că potrivit pentru această activitate este un ceas sport, pentru a măsura timpul, și, cel mult, un inel care să se asorteze acestei costumații. Lănțișoarele sau mărgelele cred că sunt complet nepotrivite, încurcând în primul rând la mișcări.

Majoritatea femeilor din ziua de astăzi au, pe lângă familie, o carieră, iar acest lucru obligă la adoptarea unei ținute de business. Nu este ceva opțional, este absolut necesar, deoarece constituie un semn de respect față de firmă sau persoanele cu care lucrează. Ținutele de business diferă, desigur, în funcție de eticheta locului de muncă dar, cele mai potrivite, în opinia mea, constau dintr-o fustă sau pantalon, cămașă, un taior și, opțional, o eșarfă. Accesoriile sunt foarte importante, deoarece pun în evidență eleganța vestimentației și chiar o augmentează. Ținutele business impun existența cerceilor și a inelelor într-o componență asortată. De obicei, la serviciu, nu se folosesc bluze decoltate, așa că prezența unui colier nu este necesară. Indiferent de statutul avut la serviciu, cred că este de datoria fiecărei femei să acorde o grijă deosebită felului în care se îmbracă și se accesorizează pentru o zi la birou. Este în avantajul lor, în primul rând. La serviciu, o femeie nu trebuie, în niciun caz, să se îmbrace provocator. Cele care fac acest lucru nu fac decât să se supună privirilor indiscrete (bărbații știu ce spun) și comentariilor răutăcioase (aici e rândul femeilor să îmi dea dreptate).

Există apoi o multitudine de ocazii în care femeile se pot îmbrăca casual. Fie că mergi la cumpărături, la o plimbare, la restaurant sau că participi la ședința cu părinții de la școala copilului tău, este comod să porți o îmbrăcăminte comodă. Această ținută este una lejeră și care permite o multitudine de opțiuni de a te pune în valoare. Se recomandă pentru ocaziile în care nu este nevoie de rigurozitatea unei ținute, pentru a te simți bine și confortabil. Culorile pot juca un rol important și numai gusturile și imaginația sunt limita. În acest caz există mult mai multă libertate în alegerile care pot fi făcute și accesoriile au, din nou, un rol esențial. Cerceii și brățările pot reprezenta din nou efectul special care condimentează o ținută. Se pot folosi mult mai multe variante de inele și cercei, nu neapărat din același set. Ținutele casual nu presupun că poți lua orice din șifonier și gata, se cheamă că ești îmbrăcată bine. E nevoie de multă atenție în alegerea hainelor și bijuteriilor și eu cred că femeile cu gusturi vestimentare rafinate tocmai în această zonă a ținutelor de zi cu zi se remarcă și excelează. Cele care te fac să întorci privirea atunci când sunt într-o ținută casual, cred că se descurcă foarte bine la alegerea oricărei vestimentații și în orice situație.

Ocaziile speciale necesită, nu-i așa, o atenție specială. O petrecere sofisticată și rafinată cere o ținută pe măsură. Nu apreciez femeile care vor să pară diferite și care, la o petrecere somptuoasă, vin îmbrăcate casual, sperând să atragă atenția. Reușesc să o facă, dar nu într-un mod pozitiv. În cazul ocaziilor, cred că accesoriile joacă rolul cel mai important. Știu că femeile abia așteaptă astfel de oportunități pentru a purta bijuteriile lor cele mai scumpe și strălucitoare. Pentru rochiile decoltate este de preferat să se poarte un colier care să iasă în evidență, cercei de dimensiuni mici iar, atunci când rochia nu are mâneci și o brățară, așa cum am încercat să ilustrez în imaginea alăturată.

Cam acestea ar fi părerile unui bărbat legate de ceea ce ar trebui să poarte femeile în diverse situații. Ei bine, doamnelor, ce părere aveți despre opiniile mele și mai ales despre alegerile pe care le-am făcut? Dacă credeți că există combinații mai inspirate în cazul accesoriilor, vă invit să vizitați LuxuryGifts.ro pentru a face propriile alegeri!

Sursa imaginilor – Google images și LuxuryGifts.ro.

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2012.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ce cred bărbații despre ceea ce poartă femeile

  1. Foarte bun articolul si combinatiile alese, mai ales daca vin din partea unui barbat 🙂 Multumim si mult succes in continuare!

  2. Noi credem ca astazi tinutele nu mai trebuie neaparat sa respecte niste tipare care au fost stabilite acum ceva timp. Aceste tipare trebuie inlocuite de autenticitate in alegerea tinutei. Credem ca intre timp, spre deosebire de barbati femeile au evoluat iar astazi tinutele pe care le poarta trebuie sa accentueze creativitatea si autenticitatea unei femei. Sa luam de exemplu o tinuta de business pentru ca acesta este si domeniul nostru de activitate: costumele gri, bleumarin sau negre! Sunt tinutele oficiale de business insa nu mai reprezinta decat un tipar care poate fi sau nu urmat. O tinuta de business poate fi compusa si din alte piese si din alte materiale; noi recomandam clientelor ca in tinutele lor sa foloseasca matasea de exemplu: este un material usor si feminin! Femeile s-au masculinizat foarte mult pentru ca au dorit sa fie percepute drept la fel de pricepute in business precum barbatii si au reusit, gata! Nu mai e nevoie de gri, bleumarin si negru. Acum isi pot individualiza locul in societatea de business, pot folosi si matase.