Chic, smart & green!

Ce să aleg oare? Mă tentează cardiganul Esprit, are o culoare foarte fresh, anunță parcă sosirea primăverii. Îmi face cu ochiul și o salopetă pantalon, au revenit la modă și i-ar plăcea mult soției mele, e o mare amatoare de pantaloni, spune că sunt mult mai comozi decât fustele. Of, e atât de greu să aleg, oferta de la Evernisaj este foarte variată și multe articole de îmbrăcăminte sunt tentante!

Nu îmi vine să cred că sunt pe un site de haine second hand căutând un cadou pentru soția mea! Îmi amintesc cum mama mea îmi povestea când eram copil cum s-a supărat foarte tare pe tata atunci când acesta i-a propus să meargă împreună la un magazin de haine la mâna a doua. I s-a părut atât de nepotrivit, încât a luat propunerea ca pe o jignire. Erau însă alte vremuri. Dacă ar știi ea că eu azi fac ceva similar cu soția mea, ar sări în sus, dar o să o menajez și nu o să îi spun nicio vorbă despre asta.

A cumpăra haine second hand este, mai presus de avantajul semnificativ material, un gest prin care dai o mână de ajutor protejării mediului înconjurător. Prelungirea vieții articolelor de îmbrăcăminte chiar ajută mult la diminuarea ritmului în care sunt consumate resursele planetei noastre.

În ultimii ani, prin educație, informare am început să fim și noi din ce în ce mai atenți la felul în care folosim resursele, copiii noștri fiind, în opinia mea, cei care rezonează cel mai bine cu aceste valori. Fiul meu cel mare, Dragoș, a realizat singur-singurel un filmuleț pentru un proiect de la școală despre protejarea resurselor plametei care m-a emoționat și impresionat profund. Vă invit și pe voi să îl vedeți, dacă vă face plăcere.

 

Hai că m-am luat cu vorba și nu mă ocup de ce trebuie. Vreau să cumpăr soției ceva de primăvară, care să își găsească locul în garderoba care urmează, cât de curând, să treacă prin anualul refresh. În fiecare primăvară și toamnă, fiecare obiect de vestimentație este inspectat cu maximă atenție, iar cele pe care nu le mai purtăm, sunt puse deoparte. Primăvara, hainele de iarnă sunt trecute pe banca de rezerve, într-un dressing pe care nu îl folosim pe timpul călduros.

La finalul acestei curățenii de primăvară, șifonierul arată impecabil. Fiecare haină este pusă pe câte un umeraș de dimensiunea potrivită, eșarfele și cravatele mele sunt așezate pe un suport special, bluzele care nu se șifonează stau frumos împăturite una peste alta, iar pantofii stau cuminți în cutii pe care scrie cu litere de o șchioapă ce conțin, ca să fie mai ușor de găsit perechea de pantofi dorită. Tricourile sunt sortate pe culori și utilizare, astfel cele pentru sport sunt într-un compartiment separat. Ah și este și plăcut vederii, întrucât respectă regula feng shui 50% conform căreia hainele nu trebuiesc înghesuite, spațiul liber și cel ocupat de haine sunt egale.

V-am zis că mă iau cu vorba… Uite că tot nu m-am hotărât ce să îi cumpăr… Și o geantă sau o pereche de pantofi pot fi idei bune, chiar se găsesc articole de firmă pe Evernisaj. Cu siguranță în acest magazin second hand poți găsi produse atent selecționate la niște prețuri extrem de avantajoase. Într-o lume în care suferim de mania consumului excesiv, a cumpăra haine second hand consider că este un gest care se încadrează în tendința green, de a respecta și ajuta cu cât putem planeta și comunitatea.

Ca să parafrazez puțin celebra vorbă a lui Mahatma Ghandi, „Be the change you want to see in the world”, aș spune că e suficient ca măcar tu să adopți comportamentul pe care îl aștepți de la ceilalți. Poți fi chic făcând alegeri inteligente și, în același timp, respectând mediul înconjurător!

SECOND HAND = chic, smart & green!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.