Darul cel mai de preț

Ne mutaserăm de puțin timp în casa visurilor noastre, situată exact în cartierul select la care am tânjit atâta timp și parcă nici nu ne venea să credem că reușisem în sfârșit să terminăm amenajările, mobilarea și decorarea cuibușorului nostru! Și eu și soția mea aveam deja o carieră bine pusă pe făgaș și, astfel, am reușit să ne permitem să locuim în această zonă elitistă. Acum puteam, în sfârșit, să savurăm senzația aceea minunată pe care numai căminul mult dorit ți-o poate oferi.

Fiindcă fusesem tot timpul foarte ocupați și concentrați să terminăm de aranjat căsuța și curtea, nu apucasem să cunoaștem aproape pe nimeni din cartier, iar soția mă tot bătea la cap spunându-mi că așa este politicos, să mergem să ne prezentăm vecinilor. Așa se face că azi, văzând mașina vecinilor de vizavi parcată pe peluza din fața casei lor, mi-am luat inima în dinți și m-am dus să mă prezint, profitând de răgazul ce îl aveam în timp ce soția mea pregătea masa de seară pe care urma să o servim, cum altfel, decât în micuța, dar cocheta noastră curte din spatele casei.

Am traversat strada și am bătut la ușa din lemn masiv a vecinilor noștri, cei care locuiesc într-o casă foarte frumoasă și care, cel puțin pe exterior, ne-a atras atenția deoarece îmbină clasicul cu modernul dar și cu bunul gust. Mi-a deschis un domn în vârstă, îmbrăcat precum un valet.

– Bună ziua, domnule! Cu ce vă pot fi de folos?

– Ăăă, bună ziua, am început eu să bâigui, fiind destul de surprins de apariția de după ușă, eu sunt vecinul dumneavoastră de vizavi, ne-am mutat de puțină vreme și vroiam să mă prezint și să vă cunosc.

– Bun venit în cartier! spuse bătrânul înclinându-se puțin din talie, mișcare pe care i-am copiat-o și eu, fără să vreau. Vă rog să poftiți în living și să luați un loc pe canapea, imediat îl chem pe domnul Luxury, adăugă acesta și începu să urce scara în spirală care ducea la etaj cu o vioiciune pe care nu aș fi intuit-o.

Hm, domnul Luxury, mi-am spus eu în gând. Acum începeam să înțeleg de ce stau în casa asta și, în plus, își permit să aibă și un valet. Cu siguranță că sunt o familie foarte înstărită, poate chiar sunt de origine nobilă.

În loc să iau loc, am început, curios, să inspectez living-ul. Atât mobila din lemn masiv cât și tapițeriile erau de un violet care te tulbura, făcând un contrast foarte frumos cu mânerele maro închis și inserțiile din argint. Totul era de o eleganță sobră, iar decorațiunile erau de cea mai bună calitate. Statuetele de bronz care erau cu siguranță unicate, icoanele foarte bine lucrate precum și figurinele din porțelan se completau și se puneau în evidență unele pe altele cu multă eleganță. Multitudinea de rame foto găzduiau poze de familie, iar sfeșnicele de argint creau o senzație de căldură, confort și liniște sufletească. Am tresărit la auzul unei voci puternice și sigure pe ea.

– Încântat de cunoștință, domnule, numele meu este Sir John Luxury și vă urez bun sosit în cartierul nostru!

– Mulțumesc, îmi pare bine și mie să vă cunosc, eu sunt domnul D și împreună cu soția mea am cumpărat de curând casa de vizavi de dumneavoastră.

Domnul Luxury era un bărbat în jurul vârstei de 45 de ani, bine făcut, cu o prestanță impunătoare și cu o privire caldă care te făcea să te simți în largul tău și te încuraja să îi vorbești. Era îmbrăcat casual și totuși elegant, iar accesoriile pe care le purta erau foarte interesante.

– Vă servesc cu un pahar de whisky? Cu gheață sau fără? Nici nu am apucat să răspund, că domnul Luxury a continuat, turnându-mi licoarea cu irizații de caramel dintr-o sticlă impunătoare. Dați-mi voie să vă spun câteva vorbe despre familia mea, domnule D. Suntem cu toții pasionați de cadouri și împreună avem o afacere de familie de care suntem tare mândri și prin care vrem să dovedim lumii întregi cât de importante sunt cadourile în viața oamenilor și ce legătură mistică există între daruri și iubire, sentimentul cel mai frumos pe care îl poate avea omul. Tot ce facem, facem cu sufletul aici, în familia LuxuryGifts.ro!

După o scurtă pauză de efect în care mi-a lăsat intenționat puțin timp ca să pot digera ceea ce tocmai spusese, a continuat:

– Eu sunt cel care stabilește tendințele în materie de cadouri pentru bărbați sau cadouri corporate, fie că vrem să dăruim ceva colegilor sau partenerilor de afaceri. Brichete, butoni de cămașă, casete pentru ceasuri, pantofi, portofele și câte și mai câte, toate sunt specialitatea mea!

– Fiul meu este pasionat de decorațiunile pentru casă și pentru birou, a continuat el văzând că îmi rotesc privirea prin cameră.

– Totul este, într-adevăr de un bun gust desăvârșit, am spus cu o admirație sinceră.

– Aici vedeți doar câteva mostre, dar avem o colecție de mare anvergură și care conține obiecte pentru toate gusturile, de la decorațiuni simple până la accesorii de lux, piese unicat și chiar tablouri și șevalete!

Se îndreptă apoi către șemineu și luă de acolo una dintre fotografii înrămate cu mult bun gust pe care mi-o aduse:

– Soția mea, Diana, este cea care se ocupă de colecțiile de bijuterii și de cadourile pentru femei. Nu este acum acasă, dar iată o poză cu ea și cu una dintre piesele ei preferate, o broșă cu Swarovski. Este o fire extrem de sensibilă dar foarte exigentă cu ceea ce alege în materie de accesorii sau daruri pentru femei și spune mereu cât de importante sunt cadourile în a mărturisi, dincolo de cuvinte, dragostea pe care o purtăm, mai ales față de o femeie. Darurile oferă confirmări ale sentimentelor și crează legături puternice între oameni. Este atât de mândră că poate ajuta la apropierea oamenilor prin cadourile pe care noi le oferim!

Am rămas uimit de frumusețea Dianei, pusă în evidență de broșa pe care o purta. O voce stridentă și puțin hodorogită m-a scos din starea de contemplație:

– Bună ziua, domnule! Ia lasă-mă să ghicesc… Ești în zodia Fecioarei, așa-i?

Am întors privirea și am văzut o femeie în vârstă, dar îmbrăcată destul de fistichiu și de interesant care mă scruta cu multă atenție, de parcă eram subiectul unei dezbateri.

– Sărut mâna, da… așa este, am răspuns uimit de siguranța cu care spusese cuvintele.

– Domnule, vă rog să faceți cunoștință cu mama mea. Dânsa este pasionată de zodii și se ocupă de o colecție minunată dedicată fiecărui semn zodiacal în parte. Știe să citească oamenii din prima, iar sfaturile ei sunt apreciate de toți vecinii și clienții noștri.

– Da, adăugă bătrâna, dar să nu uităm de cealaltă pasiune a mea, feng-shui-ul, știința prin care determini mediul ambiant să îți influențeze în bine nivelul de energie. Să știi, domnule, continuă ea dând amenințător din degetul arătător spre mine, dacă nu ții cont de câteva reguli simple, degeaba ai tocat banii pe cele mai scumpe lucruri, în loc să te încarci cu energie când stai acasă, o să te simți obosit și…

– Așa e, mamă, o întrerupse fiul ei, toate lucrurile din casa noastră sunt așezate respectând principiile feng-shui și asta ne face să avem multă energie. Sunt sigur că și domnul D a respectat legile de care spui, spuse Sir John, făcându-mi complice cu ochiul.

– Bine, bine, hai că vă las să discutați, mă duc să îmi ajut bărbatul pentru că luna asta este una foarte încărcată pentru el. Are de pus umărul serios la organizarea a două nunți și trei botezuri, pentru că el se ocupă de furnizarea mărturiilor și a unor decorațiuni de efect pentru aceste evenimente. În plus, trebuie să pregătească și niște cadouri pentru miri, mai speciale, așa.

Am urmărit-o pe bătrână, invidios oarecum pe energie de care dădea dovadă și cu care contamina parcă și pe cei din jurul ei.

– Aveți copii, domnule D? mă întrebă abrupt domnul Luxury, în timp ce își conducea și el din priviri mama.

– Nu încă, am răspuns. Nu a venit încă momentul potrivit, am zis să o luăm pe rând, să avem întâi o carieră, apoi o casă așa cum trebuie și abia apoi copii.

– Copiii cresc pe lângă noi, nu trebuie să îi punem ultimii pe lista priorităților noastre, răspunse el aruncându-mi o privire destul de tăioasă. Mai gândește-te la lucrul ăsta… Uite, eu în afară de băiatul de care ți-am povestit mai am și o fată și mă mândresc enorm cu ei! Mai ales că amândoi ne-au călcat pe urme și ne ajută foarte mult în afacerea noastră de familie. Fiica mea este o romantică incurabilă, iubește natura, frumosul și tot ce este legat de artă. Ea este cea care crează niște buchete de flori de o frumusețe extraordinară și le poate chiar asorta cu bijuterii din colecția mamei sale. Trebuie să îți mărturisesc, sunt un om împlinit și fericit, domnule D!

Îl priveam cu admirație povestind cu atâta dragoste despre familia lui minunată și cu înflăcărarea aceea venită din pasiune despre afacerea lor de familie. Am mai stat puțin de vorbă până am terminat paharul de whisky, apoi m-am ridicat și am plecat, mulțumindu-i pentru ospitalitate și promițându-i că data viitoare o să ne vedem și cu familiile noastre.

Atunci s-a întâmplat un lucru extraordinar! În timp ce traversam strada către casa mea, am realizat că familia LuxuryGifts îmi dăruise deja un cadou, poate fără să vrea. Pentru că, după discuția cu domnul Luxury, mi-am dat seama dintr-o dată ce cadou îmi doream, în adâncul sufletului meu, să primesc de la soția mea, cu siguranță darul cel mai de preț de pe lume, un copil. La cina din seara asta, am să vorbesc neapărat cu soția mea despre acest lucru…

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.