Descoperind România – Parcul Astra din Sibiu și Biserica Fortificată din Cisnădioara

Ziua de 3 august a fost dedicată Sibiului și împrejurimilor acestuia. Am vizitat Muzeul Astra din Sibiu și Biserica Fortificată din Cisnădioara aflată la foarte mică distanță.

Muzeul Astra din Sibiu

Este a doua oară când vizitez Muzeul Astra și de fiecare dată a fost o reală plăcere. Locul este foarte bine îngrijit, iar casele și uneltele satului românesc din diverse zone te duce într-o perioadă a începuturilor, atunci când pentru a mânca nu trebuia doar să dai o fugă la supermarket, ci chiar trebuia să muncești din greu, fizic, pentru a pune ceva pe masă.

Sunt practic două zone separate de un lac. În partea situată la intrare se găsesc în special gospodării, iar în zona de după lac mai ales unelte precum mori de apă sau mori de vânt și un frumos muzeu al căruțelor. La trecerea pe lângă lac există o zonă în care te poți odihni puțin admirând priveliștea oferită de lac, pentru a căpăta energie și a continua explorarea în extraordinara lume a satului românesc.

Biserica Fortificată din Cisnădioara

De la Muzeul Astra, urmând drumul spre Păltiniș, se face stânga prin pădure după vreo 3 km spre Cisnădie. Drumul este foarte pitoresc și, odată ajunși în Cisnădie ești întâmpinat de case construite cu mult bun gust.

Mergând mai departe, ajungi în Cisnădioara și într-o baracă de lemn poți să îți procuri biletele de intrare pentru a vizita biserica fortificată. Pentru a ajunge la ea se urcă câteva trepte prin pădurea care lasă să se întrevadă printre crengi construcția înălțată pe vârful dealului.

Biserica se găsește într-o stare foarte bună de conservare iar de pe zidurile fortificațiilor ai o vedere superbă a Cisnădiei și a Cisnădioarei.

Spre norocul nostru am putut să vizităm biserica și înauntru, lucru nu tocmai comun din câte am înțeles. Tocmai avea loc acolo festivitatea de premiere a unui eveniment destinat tinerilor muzicieni.

Citiți și ziua 4:  Cetatea Alba Iulia și Salina Turda.

Tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Descoperind România – Parcul Astra din Sibiu și Biserica Fortificată din Cisnădioara

  1. Pingback: Descoperind România - traseu Ardeal și Banat | Prin cuvinte mă descopăr

  2. Pingback: Descoperind România - Transfăgărășan, Bâlea Lac, Palatul Brukenthal Avrig și Sibiu | Prin cuvinte mă descopăr