Despre puritate

Sunt convins că oamenii nu sunt ființe pământești, ci sunt îngeri căzuți pe Terra, cu o intenție foarte clară. De ce spun asta? Pentru că nu suntem deloc asemănători niciunui alt animal de pe această lume. Nu există niciun pui de animal așa de vulnerabil precum puiul omului, cel care are nevoie de cel puțin zece ani pentru a fi, cât de cât, independent în ceea ce privește securitatea proprie și procurarea de hrană. Și totuși, așa firav fiind, omul a ajuns să fie stăpânul planetei asumându-și chiar, de multe ori, drept de viață sau de moarte asupra altor animale. Nu găsiți o contradicție uriașă între aceste lucruri?

Orice s-ar spune și oricum ar fi ajuns pe Pământ, omul este o ființă extraordinară, cu sensul de ieșit din comun. Omul s-a dezvoltat și adaptat într-un ritm fără de precedent în comparație cu celelalte specii de pe Terra, reușind să supraviețuiască tuturor încercărilor.

Un lucru de necontestat este acela că omul se naște pur, fără să cunoască ce înseamnă ura față de semeni sau alte specii, fără să știe ce sunt inhibițiile, fără să conceapă ce este mândria, trufia sau egoismul. Copiii sunt un aluat sfânt și nepătat în care se modelează atitudini și comportamente care nu mai sunt deloc demne de invidiat. Puritatea aceea pe care o numim de multe ori și neprihănire este un apanaj al copiilor pe care anii nu fac decât să o modifice.

Stau și mă gândesc, de multe ori, la puritatea către care cu toții tânjim, fie că realizăm sau nu acest lucru. Ei bine, concluzia la care am ajuns este că puritatea începe cu puritatea gândului și al cuvântului, mergând apoi către puritatea care contează, adică puritatea sufletească. Singura care contează.

Spunea cineva că puritatea pentru inimă este precum medicamentele pentru trup, înlăturând boala. Este foarte adevărat, iar medicația asta pentru inimă și suflet este prescrisă de însuși Dumnezeu, prin învățăturile sale. Trebuie doar să avem puterea să le urmăm, deoarece calea dreaptă este întotdeauna este cea mai greu de urmat.

Puritatea este calitatea supremă a omului, cea pe care sperăm să o atingem atunci când rezonăm cu Dumnezeu. Ea pleacă din inimă și presupune smerenie, modestie, cinste, iubirea aproapelui și disponibilitatea de a servi un țel mai înalt decât al nostru personal.

concurs instagramPentru ca omul să poată să caute această stare ideală de puritate, este nevoie ca și trupul să fie sănătos. Corpul nostru este vehiculul pentru suflet din timpul vieții, această clipă din eternitate dăruită omului. Și salut companiile care se îngrijesc de sănătatea și puritatea trupească, precum AQUA Carpatica.

AQUA Carpatica este un brand romanesc de apă minerală plată sau carbogazoasă al cărui mesaj de promovare este centrat pe puritatea și pe proprietățile curative ale consumului de apă.

Provocarea pe care aceștia o propun este una fotografică, cu intenția de a descoperi ce înseamnă pentru oameni puritatea și cum poate fi ea surprinsă în fotografii care mai de care mai frumoase. Astfel, a luat naștere al treilea concurs pe Instagram. Mulți artiști pasionați de imortalizarea vieții în instantanee încearcă să definească în imagini ce înseamnă #puritate.

Tu te-ai gândit cum ai defini puritatea?

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.