Dragă Moș Crăciun…

… știu că nu ți-am mai scris de ceva vreme dar, din grabă sau lipsă de timp, am trecut cu vederea acest lucru în multe dintre sărbătorile ultimilor ani. De fapt, dacă stau mai bine să mă gândesc, cred că nu ți-am scris de pe vremea când te numeai, din motive pe care nu le-am înțeles niciodată, Moș Gerilă… Oricum, te iubeam mult și pe vremea aceea și să știi că îmi pare rău că nu am mai corespondat cu tine, dar faptul că îți scriu acum este o dovadă că vreau să mă revanșez!

Craciunul-in-cele-mai-frumoase-povestiriÎn primul rând, te rog să îmi readuci Crăciunul în suflet și în minte, astfel încât să fiu pătruns în fiecare por al meu de acest moment deosebit și să îl trăiesc cu toată ființa mea, lăsând deoparte toată nebunia pe care zilele moderne ne fac să o acceptăm. Te rog să mă ajuți să trăiesc clipa, să simt fiecare colind, fiecare cântec de Crăciun, să observ fiecare copil care își turtește nasul de vitrina unui magazin de jucării șoptindu-ți ce mult și-ar dori un anumit lucru de acolo. Fă în așa fel încât spiritul Crăciunului să fie în mine!

Apoi, dragă Moș Crăciun, te rog să îmi aduci în dar sănătate pentru mine și cei dragi. Să îmi dai gândurile cele mai bune pentru a alege ceea ce este bine pentru sănătate și să am tăria să mă țin de această alegere, pentru că știi și tu, cel mai greu este să găsești și să păstrezi echilibrul…

Dragul meu Moș Crăciun, te rog să îmi dai discernământul de a alege să fac întotdeauna numai ceea ce îmi face plăcere, pentru că viața este prea scurtă pentru a face compromisuri în acest sens.

Te rog să îmi dăruiești lumina necesară pentru a putea fi de ajutor celor din jur, pentru a face lucruri care contează și pentru a fi primul care să fac schimbarea pe care vreau să o văd la ceilalți.

Dragă Moș Crăciun, te rog să îmi dai puterea de a diferenția lucrurile meschine de cele care contează cu adevărat, pentru a avea o viață plină de sens și a mă apropia de valorile cu adevărat importante, cele spirituale.

Pentru a îmi umple sufletul cu povești frumoase, te rog să îmi pui sub brad cartea „Crăciunul în cele mai frumoase povestiri”, acolo unde Charles Dickens, Oscar Wilde, Mark Twain și mulți alți autori celebri au dat viață acestei sărbători în niște istorioare pline de farmec. Această carte îmi va fi, sunt sigur, un companion de neuitat al serilor de iarnă.

În încheiere, vreau să știi, moșule, că avem cu toții nevoie de Crăciun, iar eu, după ceva timp, cred din nou în tine cu tot sufletul meu prin copiii mei, cei doi băieți care te adoră și care te așteaptă în fiecare an, cu cadouri așezate cu drag sub brăduțul împodobit cu dragoste și speranță!

Cu drag, al tău, Dan!

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.