Drumul de la Fram la… cardul de credit

framAu trecut de mult vremurile în care ne cumpăram ceva pentru toată viața. Până și proverbul care spunea că suntem prea săraci să ne luăm lucruri ieftine parcă nu mai este atât de valabil precum era pe timpul bunicilor noștri.

Îmi amintesc de lucrurile de valoare din copilăria mea, iar frigiderul Fram este cel care îmi vine primul în minte. Construite să dăinuiască peste ani, robuste și rezistente la orice, de la șocuri mecanice la șocuri electrice, nimic nu părea că ar putea să facă frigiderele Fram să nu mai funcționeze și să trebuiască înlocuite.

Astăzi, însă, lucrurile s-au schimbat radical, devenind o societate de consum, în care lucrurile durabile de odinioară s-au transformat în obiecte obișnuite, care se strică mult mai rapid și care se pot înlocui la prețuri rezonabile. Electrocasnicele sau electronicele nici nu se prea mai repară, prețul unui produs nou find, de cele mai multe ori, mai mic decât prețul înlocuirii unei piese stricate. Mai mult, se pare că unii producători, au introdus chiar și noțiunea de defectare programată a echipamentelor lor pentru a le limita ciclul de viață. Oricât de ciudat ar suna acest lucru, este adevărat! Ca să nu puneți asta la suflet, gândiți-vă că, probabil, fără această economie de consum, mulți dintre noi am fi încă agricultori. Așadar, asta înseamnă progres!

piraeus bankPentru a putea ține piept societății de consum, au apărut tot mai multe instrumente financiare care să ne asigure accesul la sume de bani cu care să ne procurăm cele necesare. Un astfel de instrument de nelipsit în zilele noastre este cardul de credit. Sunt numeroase feluri în care acest card este împachetat comercial, iar azi vreau să vă prezint produsul oferit de Piraeus Bank Romania. Aceștia s-au gândit la buzunarele persoanelor care utilizează cardul atunci când se duc la cumpărături și au lansat o campanie prin care utilizatorii cardurilor de credit Piraeus Visa Exclusive Gold și Piraeus Visa Exact vor primi 3% înapoi din valoarea cumpărăturilor făcute până la data de 31 ianuarie – 2014, indiferent de locul de unde se fac cumpărăturile (în țară sau în străinătate), dar în limita a 300 RON pe lună.

Avantajele cardurilor de credit Visa Exclusive Gold si Piraeus Visa Exact sunt însă mult mai multe:

  • zero comision de retragere la orice bancomat din țară sau sau din străinătate; zero comision pentru cumpărăturile efectuate la comercianți; zero dobândă pentru cumpărăturile la comercianți achitate integral în cadrul perioadei de grație de până la 60 zile; zero dobândă pentru cumpărături în rate la comercianții parteneri ai băncii!; zero taxă de emitere a cardului!
  • 80% reducere la abonamentele Medicover
  • serviciu de alerte prin SMS si email
  • flexibilitate atunci când rambursezi pentru că minimul de plată este numai 3% din creditul utilizat
  • beneficiezi de asigurare in caz de evenimente neplacute (pierdere involuntară a locului de muncă, invaliditate totală sau temporară pentru persoanele fizice autorizate, etc)

Cred că sunteți de acord cu mine că este un card de credit care vine cu o propunere tentantă și care te face să te duci cu bucurie la cumpărături!

Ce repede a trecut timpul și cu câtă viteză am parcurs drumul de la Fram la cardul de credit!

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.