E frumos să oferi fără să ceri ceva în schimb

Recunosc că îmi este dor de SuperBlog 2012, de atmosfera concursului, de cei care i-au dat viață și culoare, așa că, deunăzi, m-am trezit răsfoind printre articolele publicate pe diverse bloguri de-a lungul celor două luni de competiție.

Nu mică mi-a fost mirarea descoperind că într-unul dintre articole participante se făcea referire la blogul meu, autorul spunând câteva cuvinte foarte fumoase, care mă onorează. Puteți citi acest articol aici.

Acest gest dezintesat și sincer, mi s-a părut deosebit! Proprietarul blogului „Iubire și alte gânduri” a menționat blogul meu, apreciind munca pe care o depun, fără să ceară nimic în schimb. Nu m-a contactat, nu mi-a propus schimb de link-uri, nimic. Pur și simplu a simțit nevoia să aprecieze activitatea unui coleg de breaslă. Și lucrul acesta îi face cinste, justificând pe deplin numele blogului pe care îl deține.

imageCu greu găsim astfel de gesturi în blogosfera noastră românească, mulți dintre noi fiind mult prea preocupați de page rank-uri, SEO și alte astfel de lucruri care ne îndepărtează într-o oarecare măsură de scopul pentru care, fiecare dintre noi, am înființat un blog.

Cred cu convingere că trebuie să ne sprijinim mai mult unii pe alții, pentru a forma împreună o blogosferă puternică, bazată pe încredere, altruism și promovarea valorii.

Mă bucur mult, Ionuț Sultana, pentru că te-am descoperit și sper ca tot mai mulți dintre noi să urmeze exemplul tău!

Tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to E frumos să oferi fără să ceri ceva în schimb

 1. Ionut says:

  Dan,iti multumesc pentru cuvintele frumoase,ma bucur ca in cadrul competitiei am intalnit o multitudine de persoane valoroase,tu esti unul din acele persoane. Mult succes cu site-ul tau 🙂

 2. Natural says:

  Eu am 2 astfel de rubrici saptamanale. Vinerea recomand articole care mi-au parut interesante (dintre cele citite in saptamana in curs), iar duminica am rubrica de Blog and Roll in care fac o trecere in revista a articolelor interesante din blog-roll. Am gasit aceasta modalitate pentru a fi sigur ca macar o data pe saptamana imi citesc blog-roll-ul de la cap la coada.

 3. Frumos! Mă bucur că a mai rămas o fărâmă de necondiționare, prea, în schimb, e goana după imagine!…
  Mi-am pus deseori întrebarea:
  1. Se scrie din plăcerea doar de-a scrie sau…?!
  2. ”Îmi place să scriu!” sau ”Scriu pentru că…”
  Eiii, conotațiile limbii române!…sau făcând o glumă: semantica asta ne omoară!…

 4. …Am uitat un alt aspect drăguț de care-i plin mediul virtual: ”Dezvoltare personală, motivațional, boot camp-uri,etc., ajutor nelimitat, vei face, vei drege, dar costă 800 euro/cursul…sau 1000 euro….
  Să fim serioși, unde-i ajutorul?!…Toată lumea sare-n ajutor plătit!!!…

 5. …sare să acorde ajutorul, dar percepe taxă…