Facem ceva împreună?

Am văzut acum câtva timp filmul ăsta, de fapt am jucat chiar în el. Ce film, mă întrebați? Cel în care corporatismul a pus stăpânire pe toată ființa mea, cel în care mi-am dedicat tot timpul serviciului și unor activități care nu îmi hrăneau deloc spiritul ci doar îmi alimentau niște ambiții deșarte, toate astea în detrimentul celor dragi.

Obișnuiam să plec dis de dimineață și să mă întorc seara târziu, prea obosit să mai pot să acord atenție cuiva, cu mintea făcută cioburi și nereușind să-mi opresc creierul din a mesteca în continuare gândurile legate de serviciu. Îmi dădeam seama că nu puteam rezolva mare lucru gândindu-mă întruna la probleme chiar și după ce ajungeam acasă, dar pur și simplu nu mă puteam opri. Eram ca într-un carusel care nu se oprea niciodată și nu îmi dădea nicio șansă să cobor din el. O perioadă epuizantă și lipsită de satisfacțiile care contează cu adevărat…

Băieții mei, deși mici, încercau să înțeleagă ce se întâmpla cu mine și le mulțumesc pentru asta. Veneau de multe ori spunându-mi: facem ceva împreună? De cele mai multe ori le răspundeam că nu în seara aceea, deoarece eram prea obosit, dar că o să mă revanșez. Și, bineînțeles că nu o făceam… Cu toate astea copiii mei nu au renunțat niciodată să își ceară dreptul la atenția tatălui lor.

De multe ori, chiar și atunci când petreceam ceva timp cu ei, nu eram cu adevărat acolo, mă trezeam, fără să îmi dau seama, butonând telefonul și fiind dojenit cu blândețe și înțelegere de cei mici: – Tatiiii, nu ești atent, lasă telefonul un pic! A fost o perioadă foarte grea pentru mine și de care nu sunt deloc mândru.

timpul cadou pretios

Abia acum, când am reușit să reechilibrez balanța între serviciu și viața personală, realizez câte momente am pierdut din cauza unor ambiții fără substanță. Am învățat că timpul este cel mai prețios cadou pe care îl poți face copilului tău. Și este vorba despre timpul acela de calitate, în care să fii perfect conectat la copilul tău și în care, de ce nu, să îl lași pe el să conducă discuția sau jocul. Atunci când m-am lăsat purtat de dorințele și imaginația celor mici, am avut niște surprize sau chiar revelații pe care nici măcar nu le intuiam! I-am descoperit pe ei și m-am redescoperit pe mine!

Zilele trecute am dat întâmplător pe magazinul online LuxuryGifts.ro peste o colecție numită sugestiv „Citate motivaționale cu cristale Swarovski”, plină de culoare, fast dar și învățăminte pentru cei care au deschiderea să se aplece asupra povețelor transmise. Aș dărui din tot sufletul copiilor mei ursulețul decorat cu cristale Swarovski de culoare albastră ca o dovadă că cel mai prețios lucru pentru mine sunt ei și ca un legământ că îmi voi petrece cât mai mult timp cu ei. Un cadou cu semnificație!

Acum am să vă rog să mă scuzați, mă duc să îi întreb pe copii dacă nu vor să facem ceva împreună!

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.