Fii gata să trăiești momentul

Nunta este un moment de referință din viața fiecărui om, o ancoră la care ne întoarcem de multe ori. Așa este și în cazul meu, mai ales că am trecut prin așa niște emoții și trăiri deosebite în perioada premergătoare evenimentului, încât și acum mă trec fiorii când îmi amintesc. Să vă povestesc.

Totul a început așa cum se cuvine, cu cererea în căsătorie, într-un mod romantic, cum altfel, apoi cu stabilirea perioadei când vom facem nunta. Apoi am început să luăm la rând toate detaliile care trebuiau puse la punct. Pe măsură ce ne apropiam de marea zi, lucrurile luau, însă, o întorsătură neașteptată. Viitoarea mea soție era din ce în ce mai preocupată de eveniment și începuse să facă o obsesie pentru acesta, era parcă într-o cursă pentru căutarea perfecțiunii.

Discutam numai despre treburi organizatorice, de la buget, la posibile locații, apoi la variante de meniu și până la felul în care trebuia să îi așezăm la masă pe invitați. Doar în legătură cu rochia de mireasă eu nu participam, discuția era purtată cu un grup de prietene și era ținut ca un mare secret de stat față de mine. Nu trebuia să aflu nimic, urma să văd rochia doar în ziua nunții. Ăsta, aveam să aflu mai târziu, era (încă) un semn al sindromului Bridezilla, cunoscătorii știu despre ce vorbesc.

Cele mai lungi discuții le aveam pe marginea părerilor rudelor și prietenilor. De cele mai multe ori, acestea erau în totală contradicție cu ceea ce vroiam noi. Numai că ne gândeam cum am putea împăca cât mai multe opinii. Cu cât luam mai mult în calcul recomandările celor din jur, cu atât ei se implicau mai mult în planurile noastre de nuntă. Degeaba încercam eu să îi sugerez că este imposibil să mulțumim pe toată lumea, ea parcă nici nu mă auzea.

Bineînțeles că și noi începuserăm să avem diferențe de opinie, așa că ușor, ușor, am intrat parcă într-o competiție între noi, legată de cine reușește să își impună părerile și opțiunile. Pe unele subiecte nu eram foarte departe de ceartă.

Mă rog, mă opresc aici, sper că ați înțeles situația în care ajunsesem. Aveam, fără îndoială, nevoie de o schimbare. Din fericire, aceasta a venit la momentul oportun, cu ocazia unui târg de nunți la care am participat. Acolo, mi-a atras atenția un anunț: Fii gata să trăiești momentul, noi ne ocupăm de tot! Cuvintele astea m-au atins într-un mod aparte, au fost cele care au declanșat în mine dorința de a avea o altă abordare în legătură cu modul în care ne ocupam de nunta noastră.

M-am oprit, am prins-o pe viitoarea soție de braț și i-am spus că așa nu mai puteam continua. Evenimentul ăsta nu avea voie să devină mai important decât relația noastră. Eram exact în dreptul standului Golden Tulip Times, cei care aveau sloganul pe care vi l-am citat mai devreme și i-am propus ceva ce părea neverosimil. I-am spus să urmăm acel îndemn și să organizăm nunta la hotelul Golden Tulip Times, lăsându-i pe ei se se ocupe de tot ce însemna masa din seara nunții. Ea a încuviințat.

Ne-am oprit și am vorbit cu reprezentanții acestui hotel câteva detalii și am descoperit în acei oameni niște profesioniști adevărați. După câteva întrebări bine alese au știut ce să ne propună, iar noi am știut imediat că foarte cochetul lor restaurant Good Old Times este locația ideală pentru desfășurarea mesei festive a nunții noastre. Amplasarea centrală, posibilitatea de a pune la dispoziția oaspeților din provincie și nu numai, cazare, bucătăria care punea într-un context modern bucatele tradiționale românești au fost câteva dintre principalele argumente care ne-au conturat alegerea.

Am simțit, împreună cu viitoarea mea soție, o mare ușurare, renunțarea la a deține controlul ne-a descrețit mințile și inimile, ne-a dat posibilitatea să ne întoarcem către iubirea ce o împărtășeam și să gustăm cu adevărat acea perioadă de pregătire a unui moment atât de special. Mai mult, am decis să facem toate celelalte aranjamente rămase în grija noastră numai așa cum am considerat noi.

Ziua nunții a fost ceva absolut deosebit, în care ne-am simțit cu adevărat minunat, o zi pe care o ținem în suflet ca pe un dar prețios. Și nu putem uita faptul că Golden Tulip Times a jucat pentru noi un rol hotărâtor în reușita acestui eveniment! De atunci, am fost în orice situație gata să trăim momentele speciale din viața noastră!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Surse foto: cosmicjoke.co.uk, super-blog.eu

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.