Gânduri

Cine sunt? Sunt un om obișnuit, cu gânduri obișnuite…

Mi-au trecut prin cap multe gânduri și mi-am propus multe lucruri de-a lungul vieții. Pe unele le-am dus la bun sfârșit, de la altele mi-am luat gândul. Mi-am pus deseori părinții pe gânduri, acum a venit rândul meu să intru la gânduri pentru copiii mei.

Câteodată mi-au dat prin gând idei valoroase, alteori m-au frământat gânduri care nu s-au concretizat în ceva anume dar care mi-au captat atenția și energia o parte din timp. Și ideile fără finalitate au constituit, însă, un capitol din dezvoltarea mea ca individ.

Chiar și atunci când nu îmi stătea gândul la nimic, am încercat să valorific timpul în favoarea mea. Am căzut pe gânduri deseori, reflectând dacă deciziile mele sunt cele corecte.

Mi-am pus în gând o mulțime de lucruri, dar doar o parte am dus la bun sfârșit. Atunci când aveam de gând să fac ceva, am încercat să nu găsesc o mie de scuze pentru care nu pot reuși, ci să găsesc măcar câteva motive importante pentru care merită să încerc.

Mi-am spus în gând de nenumărate ori că viața este frumoasă și orice încercare trebuie să te facă mai puternic. Atunci când lucrurile nu au ieșit după gândul meu, am încercat să învăț din asta.

Nu am stat pe gânduri atunci când trenul vieții mi-a oferit șanse. Acesta apare, de regulă, atunci când nici cu gândul nu gândești, când te aștepți mai puțin, numai atunci când ești pregătit, nu. De aceea, pentru a evolua, trebuie să accepți riscuri calculate și să te urci în el. Următorul poate veni prea târziu, sau niciodată.

Îmi place să cred că oamenii vin către mine cu un gând bun. Am o încredere puternică în oameni și am observat că acest lucru mi-a adus mai multe satisfacții decât dezamăgiri. Atunci când am simțit că cineva mi-a pus gând rău am încercat, ca o provocare personală,  să fiu eu cel care iese învingător din această încercare. Eu, pe de altă parte, nu am pus niciodată gând rău cuiva. Dacă acest lucru s-a înfiripat în mintea mea pentru o fracțiune de secundă, mi-am impus să îmi scot din gând imediat lucrurile rele, mi-am abătut aceste gânduri imediat, fără să clipesc sau să stau pe gânduri.

Gândul m-a purtat departe. Am visat, am sperat, am zburat către cer și înapoi pe pământ. Astfel, mi-am lăsat imaginația să zboare ca gândul și ca vântul. Asta mi-a dat energia necesară pentru a face față realității.

Am fost de multe ori într-un gând cu ceilalți, alteori am avut păreri sau convingeri diferite. De fiecare dată, însă, cred că am încercat să găsesc abordarea cea mai potrivită pentru fiecare situație, chiar dacă lucrurile nu s-au făcut după gândurile mele.

Am căzut pe gânduri atunci când realitatea s-a dovedit altfel decât mă așteptam, dar, după momente de reflecție, mi-am revenit și am acceptat lucrurile așa cum erau, încercând să mă adaptez cât mai bine noilor condiții.

Mi-am spus în gând de nenumărate ori că pot face orice, că pot realiza cu siguranță ceea îmi doresc și că singurele limite ale mele sunt cele pe care mi le impun singur.

Mi s-a întâmplat să fiu gând la gând cu bucurie cu cineva și atunci m-am simțit fericit.

M-a bătut gândul să fac anumite lucruri, unele înțelepte, altele nu. Am făcut oare lucrurile așa cum ar fi trebuit? Nici gând! Sunt doar un simplu om… Dar nu am abandonat niciodată gândul că pot fi un om mai bun decât sunt azi!

Acest articol a fost scris pentru Blog Power etapa 58, pe tema propusă de Liviu Bimbea și care sună în felul următor:

Gândul

-Mesaj telepatic sau creație proprie?

-Mijloc de comunicare sau doar mijloc de creație individuală?

-Poate fi transformat gândul în purtător de energii informaționale?

Alte articole pe aceeași temă – Gandiria – taramul fluturilorFragil: GandulDespre gandCu gandul la plimbare.

Tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Gânduri

 1. Liviu Bimbea says:

  Bună seara.
  Mă bucur că ai abordat această temă.Avem opiii puţin diferite. Articolul meu urmează să-l public sâmbătă.

 2. Irealia says:

  Fain ai înșirat gândurile și le-ai analizat din toate unghiurile lor, atât de expresive în limba noastră.

 3. Denisa. says:

  Frumoasa analiza a gandurilor. Se vede clar ca orice pas facut in viata, orice respiratie, orice miscare e strans legata de un gand. In fiecare secunda mintea noastra valorifica ce avem noi mai bun si creaza ganduri.

 4. Pingback: Cu gandul la plimbare | Jurnal de Belgia

 5. Pingback: Blog Power 58. Vot!

 6. frumoasa ideea ta pentru a aborda tema.

 7. Pingback: Gandiria - tărâmul fluturilor colorați |

 8. Pingback: Blog Power 59 | MWB