Goana de dimineață

– Hai, toată lumea să se dea jos din pat, iar intrăm în criză de timp! am auzit-o ca prin vis pe soție strigând, exact în momentul în care a început să sune și alarma de la telefonul meu.

– Câtă precizie, am mormăit buimac. Nu știu cum se sincronizează așa de bine în fiecare dimineață cu alarma… 

Am pornit toți, eu și băieții, către băi ca să ne înviorăm. Ah, goana de dimineață, rutina asta de fiecare zi. Nu avem însă altă opțiune, așa este viața astăzi, plină de lucruri care trebuiesc neapărat făcute. Suntem ca niște rotițe într-un mecanism întors cu o cheie magică, fără putința de a ne împotrivi mișcării calculate precis. În fiecare dimineață deschid șifonierul și, cu mișcări mereu la fel îmi aleg hainele de pe umeraș. Uite chiar acum fac asta și… nu pot să cred!

– Nu am nicio cămașă! Ce mă fac? am strigat ieșind val-vârtej din dormitor.

– Ah, ieri am fost la ședința cu părinții și am ajuns târziu ca să mai trebăluiesc, dar nu te panica, o să calc o cămașă imediat, zise soția calmă, ieșind din debara cu o cămașă crâmpoțită, tocmai scoasă din mașina de spălat, într-o mână și cu fierul de călcat, cel mai minunat dintre electrocasnice, așa cum îl alintă ea, în cealaltă.

Astăzi dăm din ce în ce mai multă atenție la aspectele externe ființei noastre, ne pasă foarte tare de impresia pe care o lăsăm celorlalți și de cele mai multe ori ne evaluăm prin ochii lor. Știu, o să spuneți că percepția este realitate și aveți dreptate, pentru că așa este construită societatea modernă.

De aceea, vrem nu vrem, este foarte important să avem grijă de percepția pe care o creăm celor din jur, iar primul impact pe care îl avem asupra celorlalți este dat, nu-i așa, de felul în care ne îmbrăcăm. Haina nu face pe om pare a fi o vorbă înțeleaptă din cu totul altă eră, care nu se mai aplică întocmai.

Trebuie să avem grijă la felul în care ne îmbrăcăm, să asortăm ținuta cu diversele ocazii și să încercăm, pe deasupra, să ținem și pasul cu tendințele modei. Așa că am intrat și eu în hora asta și am grijă să îmi aleg în fiecare dimineață pentru serviciu o ținută business casual și care trebuie să fie întotdeauna într-o stare impecabilă, bine spălată și călcată. Îmbrăcându-mă astfel eu consider că arăt respect față de mine în primul rând, dar și față de cei din jur.

M-am dus și mi-am pus pe mine pantalonii și m-am îndreptat către bucătărie să iau repede ceva de mâncare până când va fi gata cămașa.

– Tatiiii, bună dimineațaaa! strigară într-un glas cei mici, intrând ca un vârtej în bucătărie și sărindu-mi în brațe. Bineînțeles că, din neatenție, inevitabilul s-a produs și paharul de lapte pe care tocmai îl turnasem se răsturnă tot pe pantalonii mei.

– Scuze, nu am vrut!

– Ne ierți? mă implorau cei mici simțind tensiunea ce plutea în aer.

fier de calcatÎn acel moment, a apărut și soția în pragul ușii cu cămașa mea în mână, iar zâmbetul i-a dispărut rapid realizând că va trebui să se întoarcă imediat de unde a venit ca să calce și o pereche de pantaloni. Noroc că noul fier de călcat Edition Rosso de la Bosch este un ajutor de mare încredere.

boschCe bine că astăzi există atâtea opțiuni prin care putem să ne facem viața mai ușoară! Magazinele online, o modalitate atât de comodă de a face cumpărături, vin cu tot soiul de oferte care mai de care mai tentante. Există o mulțime de electrocasnice care vin să ne facă viața mai ușoară în gospodărie, precum vajnicul nostru fier de călcat Bosch, cel care a salvat astăzi situația, ca în multe alte ocazii.

Astfel, am reușit, în cele din urmă, să plecăm cu toții în bune condiții la serviciu și la școală, deși premizele nu fuseseră tocmai favorabile. Goana de dimineață luase sfârșit, cu bine!

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.