Hurom-topia

Fusese o zi stresantă la birou, nimic nu mersese așa cum trebuia, termenele se apropiau și toți parcă o luaseră razna, iar nivelul de adrenalină atinsese cote alarmante. Mă bucuram că ajunsesem în sfârșit acasă, dar eram încă plin de problemele de la serviciu, frânt de oboseală și flămând ca un lup, nu reușisem să mănânc nimic toată ziua. Dacă mă gândesc bine, nici dimineață nu apucasem să fac decât un duș și să fug la muncă, nici vorbă să am timp de mic-dejun.

După ce am mâncat pe săturate, am fumat țigara obișnuită de după orice masă copioasă și m-am prăvălit pe canapea cu un pahar de cola în față. Acum era momentul meu de liniște, de odihnă și relaxare în fața televizorului. Ușor, ușor, o moleșeală plăcută m-a cuprins și simțeam că ațipesc.

„M-au trezit niște chicoteli ciudate… 

– Uite-l că se trezește! Opriți-vă, nu vă mai învârtiți, să nu îl speriem! Ha, ha, ha!

Am deschis ochii și am zărit patru creaturi cu chipuri ca de copil, purtând niște tichiuțe haioase pe cap, îmbrăcate ciudat și care se uitau cu multă curiozitate la mine. Se roteau deasupra patului în care stăteam ținându-se de mână, șușotind și râzând.

– Cine sunteți? Unde mă aflu? am întrebat speriat.

– Nu te teme, te afli pe tărâmul numit Hurom-topia, țara celor preocupați de o viață sănătoasă. Ești în siguranță cu noi! Am observat că nu duci deloc o viață sănătoasă, așa că te-am răpit puțin din lumea ta doar ca să îți arătăm cum ar trebui să arate o dimineață pentru a fi plin de energie toată ziua. Ce zici? Te lași condus de noi, elfii din Hurom-topia? De fapt nici nu ai încotro, zise unul dintre elfi, zâmbind și făcând cu ochiul celorlalți.

În mod normal aș fi refuzat, dar o forță nevăzută m-a oprit și m-am trezit mormăind că sunt de acord. Deși habar nu aveam unde sunt, aveam un sentiment de siguranță și parcă ceva îmi spunea că sunt printre prieteni.

– Iupiii! E de acord, e de acord! se bucurară elfii, se luară de mână și începură să se învârtească din nou deasupra mea. Iar eu îi priveam parcă vrăjit, fără să pot face nicio mișcare.

intindere– Bun, atunci să începem, spuse ieșind din horă elful galben. Eu te voi învăța cum să te trezești cât mai plăcut, astfel încât toată ziua să îți meargă bine. Uite care este secretul! Trebuie să îți întinzi mâinile cât poți de tare, până când simți că tragi de colțurile gurii într-un zâmbet larg. În acest timp, te gândești la un lucru care îți face plăcere, ca să începi ziua într-o notă optimistă.

M-am conformat și m-am întins precum o pisică, cu toate puterile mele. Mi-am auzit mușchii și oasele trosnind și am simțit cum intru în contact cu corpul meu și, ca prin minune, am observat cum îmi înflorește un zâmbet în colțul gurii. Un sentiment de bine m-a cuprins așa că am sărit din pat, plin de energie.

fitness– Bun! Acum că te-ai trezit de-a binelea, al meu ești! spuse elful roșu. O să facem împreună câteva exerciții fizice. O să trezim endorfinele și o să le facem să umble prin corpul tău, umplându-l de energie pozitivă. Ești gata?

Mai era vorbă? Sigur că eram gata! Stăteam față în față cu elful roșu și făceam mișcările pe care el mi le arăta. La final, deși obosisem (lipsa de antrenament, ce să-i faci), am simțit cum sângele îmi curgea cu putere prin vene, simțeam că trăiesc. Ce chestie! Începea să îmi placă și așteptam cu nerăbdare să văd ce îmi va arăta următorul elf.

dus– Este rândul meu acum, spuse elful cu pălărie albastră și cam fistichie. Mergem la duș. Și ce o să facem altfel decât faci tu în fiecare zi este că o să cântăm împreună cât putem de tare melodia ta preferată. Hai, nu mai sta pe gânduri! Începe tu să cânți și eu o să mă țin după tine!

Am aruncat hainele și am intrat sub duș, țipând din toți rărunchii ultima melodie a lui Pink, Just give me a reason. Elful albastru se pare că era la curent cu ultimele hituri, pentru că știa foarte bine versurile. Apa fierbinte îmi masa mușchii și îi energiza, iar cântecul meu preferat mă aducea cu spiritul în starea optimă. Uau! 

fructe– Acum, mulțumită prietenilor mei, ești pregătit pentru piesa de rezistență, spuse elful cel verde. Vom lua un mic dejun sănătos, pregătit de noi, principalul fel fiind sucurile de fructe și legume preparate cu specialele noastre storcătoare cu presare la rece pe care nu le găsești decât aici, în Hurom-topia! Cu ajutorul lor servim celor cărora le îndrumăm pașii spre viața sănătoasă bunătățile oferite de natură exact așa cum sunt ele, fără să le alterăm în niciun fel. Sucul pe care îl vei bea va fi foarte sănătos deoarece păstrează intacte vitaminele, mineralele, enzimele, nutrienții și antioxidanții din fructe și legume. 

Am pășit în curte, acolo unde, pe o măsuță, se aflau o mulțime de fructe și legume proaspete, pe care îți venea să le mănânci din priviri, nu alta. Elful verde a luat câteva din ele, le-a pus în storcător și, după puțin timp, mi-a adus un pahar de suc. Nectarul zeilor din Olimp pălea în fața acelui suc, era extraordinar de gustos și revigorant! L-am golit într-o secundă și, când tocmai mă pregăteam să mai cer un pahar, i-am auzit pe elfi spunând:

– Acum că ai văzut cum arată o dimineață sub semnul sănătății, ești pregătit pentru o zi de muncă, vei avea mai multă energie, vei avea un tonus mai bun și te vei simți mai bine, în general. Misiunea noastră s-a terminat aici, ești liber să te întorci înapoi și să știi că este doar alegerea ta dacă vei dori să urmezi un stil de viață sănătos. Noi, cei din Hurom-topia, ți-am arătat calea și, mai mult decât atât, o să îți trimitem un semn în lumea ta! Cu bine!

Am tresărit puternic, trezit de sunetul strident al soneriei. Am auzit vocea soției deschizând ușa și discutând cu cineva. Dar eu nu vroiam să mă trezesc încă. Avusesem un vis incredibil și îmi doream să mai stau un pic să recapitulez tot ce se întâmplase, de teamă să nu uit ceva. Apoi, cu gândul la elfii cei simpatici, am început să-mi întind mâinile și să zâmbesc. O să fie o zi frumoasă!

– Veniți repede, să vă arăt ceva! Hai, puturoșilor, unde sunteți?

Cei mici au apărut ca prin minune în pragul ușii de la bucătărie, acolo unde m-am îndreptat și eu, curios.

storcator_Hurom– Nu o să ghiciți niciodată ce am cumpărat, tocmai l-a adus curierul! Ceva deosebit de important pentru sănătatea noastră. Am găsit pe MarketOnline.ro, obișnuitul nostru magazin online, la secțiunea storcătoare de fructe, o ofertă căreia nu i-am rezistat. Storcătorul acesta vine cu o tehnologie inovatoare numită Slow Squeezing System care nu funcționează prin frecarea și încălzirea sucului la viteze mari, cum fac celelalte storcătoare centrifugale ci prin presarea la rece și la viteză mică. Cu el se poate extrage suc nu numai din legume și fructe, ci și din frunze, iarba de grâu, germeni și rădăcinoase. De azi înainte, nicio zi nu începe fără un pahar de sănătate!

Curios, am luat prospectul produsului și am început să citesc: Hurom, For human life. Hurom… Hurom-topia! Stați puțin! Acesta era semnul pe care îl trimiseseră prietenii mei, elfii din Hurom-topia. Am realizat că ceea ce se petrecuse cu mine nu fusese un simplu vis, ci o revelație și am simțit o dorință puternică să încep să adopt un stil de viață sănătos! O unealtă importantă pentru a îndeplini acest deziderat era deja la noi în bucătărie, și anume noul nostru storcător cu presare la rece de la Hurom!

PS: Orice asemănare cu persoane reale este pur întâmplătoare (până și eu am în viața reală un stil de viață mai sănătos decât personajul din povestioară). Absolut autentice sunt, însă, calitatea și utilitatea storcătoarelor de fructe de la Hurom, cele care aduc viața sănătoasă la tine acasă!

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

Surse imagini: www.visualphotos.com, www.gayleleonard.com, www.fitness.edu.au

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.