Iarba verde de acasă

Mi-am petrecut copilăria la curte, în grădina bunicilor cea plină de pomi fructiferi, viță de vie și flori care mai de care mai frumoase. A fost o perioadă foarte senină și lipsită de griji a vieții mele așa că, din când în când, tânjesc după iarba verde de acasă.

La un moment a trebuit să părăsesc casa părintească și m-am mutat la bloc, de atunci încolo visând mereu să revin la un moment dat la curte, să simt atunci când ies din casă pământul sub picioare și să fiu aproape de plantele care îți aduc un crâmpei de natură și te încarcă cu energie pozitivă.

gazon-sport-500-gȘtiu sigur că la un moment dat mă voi întoarce la curte și, câteodată, îmi închipui cu ochii minții cum va arăta grădina mea. Sunt convins că îmi doresc o curte generoasă pentru viitoarea mea casă, una de cel puțin 1000 de metri pătrați, toți acoperiți de gazon, acest covor natural pe care îmi place atât de mult să îl simt sub tălpile goale. Am să aleg, desigur, un gazon puternic și rezistent, care să suporte chiar și activități sportive.

tractoras tuns gazon miniriderIarba nu este tocmai ușor de întreținut. Contrar aparențelor, este nevoie de multă grijă față de ea pentru a o menține scurtă, verde și sănătoasă, fără buruieni. De aceea, un lucru pe care mi l-aș cumpăra ar fi un tractoraș de tuns gazonul, pentru că vara, la cel mult 2-3 săptămâni trebuie repetată operația de tuns iarba. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că sunt un om comod, așa că voi aprecia mult faptul că voi putea sta jos în timp ce fac frizura gazonului meu. 🙂

thuja_occidentalisÎmi doresc ca viitoarea mea grădină să fie una frumoasă și simplu de întreținut, așa că  voi planta, cu siguranță, arbuști ornamentali cât mai puțin pretențioși, dar care să ofere o estetică cât mai bună. De aceea, m-aș opri la Thuja Orientalis, numit și arborele vieții, niște conifere foarte frumoase și care ajung chiar și la înălțimi de 20 de metri.

mar ionathanPentru că una dintre plăcerile mele din copilărie era să mă cațăr prin copacii din grădina bunicilor, mi-aș cumpăra cu siguranță un măr ionathan. Și acum simt în nări parfumul și gustul deosebit al acestor mere, iar florile pe care le fac primăvara sunt o adevărată încântare.

Covera

Am visat puțin cu ochii deschiși la iarba verde de acasă și trebuie să vă spun că… mi-a plăcut! Dacă ești și tu pasionat de casa și grădina ta, trebuie să știi că o mulțime de lucruri extrem de utile precum articole de grădinărit, unelte și utilaje, produse pentru animale, plante și semințe te așteaptă la magazinul online Covera, așa că te invit să le faci o vizită virtuală celor de acolo.

Devino fan-ul paginii Covera: “https://www.facebook.com/covera.ro” și descoperi super-oferte de Black Friday!

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.