Importanța cunoașterii unei limbi străine

Am să încerc o pledoarie pentru învățarea a cel puțin unei limbi străine. Și am să încep printr-un filmuleț hazliu pe care l-am văzut odată la un festival Noaptea Devoratorilor de Publicitate.

Cunoașterea unei limbi străine înseamnă în primul rând posibilități mult mai mari de comunicare și acces la culturi noi.

Învățarea unei limbi străine nu doar îți dezvăluie cum gândesc și ce simt alte societăți, care sunt experiențele și valorile lor și modul în care se exprimă, dar îți oferă o oglindă culturală în care poți vedea mult mai clar propria ta societate. Edward Lee Gorsuch

Unii spun chiar că valoarea ta ca om crește cu fiecare limbă străină pe care o înveți prin orizonturile pe care ți le deschide.

Să cunoști o limbă străină este ca și cum ai avea un al doilea suflet. Charlemagne

O altă limbă înseamnă o viziune diferită asupra vieții. Federico Fellini

Cunoașterea unei limbi te poziționează pe coridorul vieții. Două limbi îți deschid fiecare ușă de-a lungul lui. Frank Smith

Învățarea unei limbi străine nu înseamnă doar să înveți alte cuvinte pentru aceleași lucruri ci să înveți alte moduri de a gândi asupra lucrurilor. Flora Lewis

Stăpânirea unei limbi străine te apropie fără îndoială de oamenii care vorbesc nativ această limbă.

Atunci când vorbești cu un om într-o limbă pe care o înțelege, atunci vorbele tale ajung la mintea lui. Dacă, însă, îi vorbești în limba lui natală, atunci cuvintele tale ajung la inima lui. Nelson Mandela

Astăzi, limba cu cea mai largă circulație este engleza, astfel încât cunoașterea ei este un lucru absolut necesar pentru fiecare om modern. Stilurile de învățare a limbii engleze au evoluat și ele oferind metode care să îmbine plăcutul cu utilul.

shakespeare schoolUna dintre instituțiile moderne de predare a limbii engleze este Shakespeare School, o școală care îți oferă un program complet de învățare a limbii engleze, bazat pe o metoda modernă și interactivă.

Sub deviza „We love teaching you to love English!” profesorii de aici te ajută să îți însușești limba engleza cu plăcere și cu ușurință, într-o atmosfera plăcută și cu ajutorul tehnicilor cele mai moderne de predare adaptabile pentru stilul de lucru al fiecărui cursant.

Iti recomand cartea Verbul in limba engleza – Mihaela Gorita.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Importanța cunoașterii unei limbi străine

  1. Adrian Manea says:

    Frumos şi inedit articolul! Baftă!