Importanța optimizării blogului

Blogurile reprezintă cărțile noastră de vizită, modalitatea prin care comunicăm și suntem în contact cu cititorii noștri, cu comunitățile virtuale pe care, fiecare dintre noi le creăm în jurul site-urilor noastre. Majoritatea bloggerilor pun cel mai mare accent, desigur, pe calitatea conținutului și pe frecvența cu care publică articole noi, astfel încât blogurile lor să aibă viață. Totuși, câți dintre voi își îndreaptă atenția în mod constant și către optimizarea site-ului, astfel încât să beneficiați de trafic proaspăt și care poate aduce noi membri care să se alăture comunității deja create?

Recunosc că, deși sunt o persoană cu pregătire tehnică, nu consider partea de optimizare a site-ului, mai ales cea pentru motoarele de căutare, ca fiind prioritatea mea numărul unu. Vreau să scriu cât mai des, despre subiecte pe care cred că le pot pune într-o perspectivă nouă, construindu-mi cu timpul conținut, idei și o structură pentru o viitoare carte. De aceea, cu siguranță că site-ul meu nu este cel mai optimizat cu putință, dar încetul cu încetul, încerc să acord atenție și acestui tip de activități.

Chiar dacă nu toată lumea este aproape de tehnică, nu trebuie neglijată complet optimizarea site-ului, deoarece această activitate oferă igiena necesară blogurilor noastre și, în plus, există multe tool-uri care ne pot sprijini în acest sens.

De aceea, într-unul dintre grupurile de bloggeri din care fac parte, am pornit o inițiativă de a ne face un review încrucișat al site-urilor noastre și trebuie să vă spun că este o experiență foarte utilă. În cadrul acestui exercițiu, am aflat de la unul dintre colegi, Constantin, despre un tool pe care l-am găsit deosebit de folositor. Este vorba despre Woorank, așa că m-am hotărât să vi-l recomand și vouă.

woorank

Woorank îți oferă analizarea gratuită a unui site pe zi, desigur limitând accesul la unele funcționalități. Totuși, rezultatele unor asemenea analize pot indica multe zone unde trebuiesc aduse îmbunătățiri. Tool-ul realizează un website review din punct de vedere al traficului, compatibilității cu dispozitivele mobile, prezenței pe rețelele sociale, optimizării SEO, ușurinței în utilizare, securității și multe altele.

Pe varianta free trial de 7 zile pe care o încerc acum, sunt prezentate nu numai primele 5 priorități pentru îmbunătățirea site-ului, dar sunt oferite și recomandări pentru rezolvarea lor. Tool-ul calculează un scor al blogului analizat (eu am astăzi 48.1 din 100 de puncte, așa că mai am mult de lucru). Alte opțiuni interesante sunt cele legate de sfaturi personalizate pentru creșterea ratei de conversie, precum și pentru promovarea cât mai bună a site-ului. Dacă nu ați făcut-o până acum, vă invit să testați și voi Woorank!

La final, revin la întrebarea, voi ce importanță dați optimizării blogului vostru?

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Importanța optimizării blogului

 1. Irealia says:

  Mi-ai dat de lucru! 🙂

 2. Carina says:

  Foarte fain acest instrument. Am facut testul, dar nu am inteles mare lucru. Trebuie sa ma pun pe treaba, mai intai sa inteleg anumite chestii : Seo Links si Tehnologies.

 3. Liviu R. says:

  He he, fain Woorankul insa trebuie rabdare ca sa-i intelegi rostul altfel multi se vor panica dupa ce vor vedea rezultatele analizei! :))))
  Numai referitor la erori in scrierea codurilor html multi vor crede ca au blogurile pe butuci, cand de fapt erorile sunt normale intr-o anumita masura pentru ca pot insemna spatii puse aiurea, litere fara rost, functii duble etc….!
  Oricum, desi ma mai avant si eu din cand in cand prin Woorank, sincer nu e cine stie ce!
  Foloseste extensia de Chrome, SEO Site Tools si vei vedea ca e mult mai eficienta decat Woorank!

 4. Pingback: Gospodiva față-n față cu SEO! |

 5. Dorel says:

  Este OK, acest website insa, prea se pune accent pe PageRank. Vad diferente foarte mari la site-urile cu PR mare, chiar daca au erori multe. O alta problema este ca nu arata tot timpul la fel si diferentele sunt mari – de la 73.7 se duce la 70.5.