În căutarea tinereții fără de bătrânețe

O națiune este valoroasă, în mod evident, prin fiecare individ al său, însă devine cunoscută în lume în special prin personalitățile puternice și marcante care se ridică din rândurile celor mulți, prin acei oameni care reușesc să facă lucrurile altfel decât semenii lor sau să depășească bariere, devenind adevărați ambasadori ai națiunii pe care o reprezintă.

ana aslanFără îndoială, pentru România, una dintre aceste personalități a fost Ana Aslan, medic specialist în gerontologie, cercetător și conducător al unor importante instituții medicale din țara noastră. Ana Aslan a fost cunoscută în întreaga lume datorită muncii de pionierat pe care a desfășurat-o în domeniul geriatriei, inventând atât medicamente deosebit de eficiente în reducerea efectelor vârstei asupra oamenilor, cât și produse cosmetice. Cel mai cunoscut produs al Anei Aslan este, fără îndoială, Gerovital H3, medicament pe bază de procaină care are niște rezultate absolut uimitoare, reușind să încetinească ritmul îmbătrânirii cu până la 40%. Toate astea te fac să te simți mândru că ești român și să exclami: uimitor ce a putut face compatrioata noastră!

farmec-gerovitalO astfel de moștenire nu putea fi lăsată la întâmplare, pe mâinile oricui. Așa se face că linia de cosmetice Gerovital, inventată de Ana Aslan și care se bucură de un succes internațional, este și astăzi folosită de către compania Farmec, o companie la rândul ei longevivă, cu peste 120 de ani de existență, timp în care și-a câștigat privilegiul de a produce și comercializa cosmeticele Gerovital.

GerovitalPlantTratamentFrumusețea începe cu sănătatea, așa că linia de produse din gama Gerovital Plant Tratament, aflată la limita dintre cosmetice și produse farmaceutice are grijă atât de corectarea problemelor dar și de redarea unui aspect deosebit de proaspăt al părului. Produsele din această gamă previn îngrășarea părului, tratează căderea lui excesivă, încetinesc modificările firului de păr cauzate de trecerea anilor sau, mai ales în cazul femeilor, de vopsirile frecvente și aplicările repetate ale tehnicilor de hair-styling.

Pentru a oferi soluții pentru toate aceste probleme cu care ne putem confrunta, gama Gerovital Plant Tratament de la Farmec se recomandă ca un adevărat doctor personal al părului nostru și ne propune soluții pentru tratamentul anti-aging și anti-cădere al părului, controlul sebum-ului, produse intensive de regenerare, intensive anti-mătreață, tratamente de întreținere sau permanente de protecție.

Dar de ce este oare important să avem un păr sănătos și care să arate bine?

Pe de o parte, un păr sănătos ne permite să beneficiem de funcțiile pe care natura le-a hărăzit părului și anume protecția față de razele ultraviolete și de căldura excesivă, izolația naturală pe care o dă capului precum și stimularea simțului echilibrului la care celulele conținute în firele de păr au un aport important.

Pe de altă parte, un păr atrăgător este ca o carte de vizită, atât în cazul femeilor dar și al bărbaților. Multe celebrități și-au definit și diferențiat personalitatea prin felul în care și-au purtat părul, milioane de fani copiindu-le tunsorile. Iată doar câteva exemple:

tunsori celebre

Așadar, părul este cel care poate spune multe despre o persoană, îi poate defini sănătatea interioară și exterioară. Mai mult, un păr strălucitor, bine aranjat, conferă un plus de încredere și de satisfacție.

Cele care se confruntă cel mai mult cu probleme ale părului sunt, evident, femeile, întrucât trebuie să răspundă atât ritmului trepidant al vremurilor moderne cât și tendințelor modei care se schimbă într-un tempo tot mai alert. Orice s-ar spune, tehnicile de coafare, atunci când sunt folosite frecvent, sunt dăunătoare părului. Fie că este vorba de vopsit, întinderea părului cu placa, uscarea cu aer fierbinte sau ondularea lui, toate aceste acțiuni au un efect nedorit asupra sănătății părului. Din fericire, Farmec are soluții pentru toate acestea.

Chiar dacă îngrijirea părului pare apanajul exclusiv al femeilor, eu unul consider că este la fel de important acest aspect și pentru bărbați.

decanu sampon anticadere

Într-una din zile, pe când soarele strălucea puternic și… nefavorabil pentru mine, unul dintre prietenii mei mi-a atras atenția că mi s-a cam rărit părul. Am studiat problema acasă, în fața oglinzii, și am decis că este momentul să încerc și eu produsele din gama Gerovital Plan Tratament. Așa se face că acum sunt posesorul unui șampon anticădere de la Farmec, un șampon destinat utilizării frecvente și care hrănește rădăcina părului cu elemente esențiale ce combat atrofierea prematură a folicului pilos. Prin îmbunătățirea metabolismului celular se activează creșterea părului, pe de o parte, dar se și întărește rădăcina firelor existente, pe de alta. Din opiniile celor care au folosit acest produs reiese că folosirea lui constantă oferă niște rezultate foarte bune.

Facem parte dintr-un popor preocupat de longevitate, aflat mereu în căutarea tinereții fără de bătrânețe, nu degeaba avem în patrimoniul cultural basmul „Tinerețe fără de bătrânețe și viață fără de moarte”, iar oameni de știință precum Ana Aslan și-au dedicat viața cercetării și descoperirii unor medicamente și tratamente care încetinesc procesul de îmbătrânire. Avem tradiție, avem și soluții, așa că nu avem nicio scuză, trebuie să acordăm atenția cuvenită sănătății și aspectului părului nostru, astfel încât adevăratul nostru farmec să fie pus în evidență pe deplin!

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.