Jos colăceii!

Astăzi sunt foarte bucuros, deoarece tocmai am descoperit în oferta de la real,- pentru gama de produse sport, o bancă pentru abdomene, adică exact lucrul pe care îl căutam. Acum câteva zile mi s-a stricat echipamentul pe care îl foloseam și eram foarte necăjit, întrucât exercițiile zilnice mi-au intrat în obișnuință și nu mă simt deloc bine de când am fost nevoit să le întrerup. Să vă povestesc cum am ajuns să îmi placă atât de mult să mă mențin în formă și de ce sunt atât de fericit că am găsit acest aparat sportiv care poate fi folosit și acasă.

Așa cum stă bine fiecăruia dintre noi, după ale tinereții valuri, vine vremea să începi să te gândești la sănătatea ta. Și uite cum, într-o bună zi, m-am hotărât că trebuie să mă las de fumat. Un obicei urât, dar de care nu îmi propusesem niciodată până atunci să mă dezbar.

Toate bune și frumoase, mai ales pentru sănătatea mea. Numai că am simțit nevoia să compensez cu ceva acest viciu, așa că am început să mănânc din ce în ce mai mult. În cele din urmă am ajuns să iau vreo 15 kilograme în greutate, concretizate prin niște șunculițe de toată frumusețea. Încheiatul șireturilor devenise un adevărat efort din care ieșeam întotdeauna roșu la față. Singurul avantaj pentru mine era faptul că burtica îmi dădea o oarecare prestanță, pe care am remarcat-o în momentul în care mecanicii de la service-ul unde mă duceam de obicei cu mașina nu mi-au mai zis, ca de obicei, „Da baiatu’, ce problemă ai?” ci, plini de respect, m-au întrebat, „Spuneți, domnule, cu ce vă putem fi de folos?”.

Numai că acum ajunsesem din lac în puț, adică din fumător mă transformasem în supraponderal. Mare șoc am avut atunci când am fost la vizita medicală din cadrul campaniei care s-a desfășurat la nivel național acum câțiva ani și când doctorița mi-a spus că sufăr de obezitate de gradul I. Eu obez?! Aveam ce-i drept un colăcel sau doi, dar la așa o rușine nu mă așteptam, sincer să fiu! Momentul acela a declanșat în mine o dorința puternică de a slăbi.

Și iată-mă în fața unei noi încercări, poate mai grea decât cea de a mă lăsa de fumat. Așadar, sub deviza „jos colăceii!”, mi-am făcut un plan pentru a acomoda în viața mea exercițiile fizice. Inițial am încercat cu un abonament la sală, dar logistica era prea complicată, așa că nu am ținut pasul. Pentru că trăim în secolul vitezei, timpul trebuie organizat foarte bine pentru a reuși să le împaci pe toate, așa că opțiunea pe care am găsit-o potrivită pentru mine a fost să fac sport acasă. Folosind un aparat special, am început să fac exerciții pentru abdomen, pentru că acolo aveam adunate, în primul rând, kilogramele în plus. La început mi-a fost cam greu și tare mă bătea gândul să renunț, dar am descoperit că este important să treci peste acest prag și apoi totul ți se pare mult mai simplu. Și trebuie să spun că, ușor, ușor, exercițiile mi-au intrat în obicei și nu trece o zi fără să fac mișcare.

Au început să se vadă și rezultatele, greutatea a început să scadă încet, dar sigur. În orice caz, acum puteam să îmi susțin burta mult mai ușor, toată ziua și fără să îmi țin respirația. Mare chestie și mușchii ăștia… Acum pot să mă mândresc cu faptul că greutatea mea este deja aproape de normal. Cel mai mult îmi place cum mă simt după ce fac sport, este o senzație de oboseală, dar foarte plăcută și am observat că, dacă exersez seara, stresul acumulat în timpul zilei parcă se evaporă!

În plus, în vara asta am descoperit o nouă pasiune, bicicleta! Împreună cu băieții mei, ne-am obișnuit să facem câteva ture de parc de câte ori avem ocazia. Am instalat chiar și o aplicație pe telefonul mobil care calculează numărul de kilometri parcurși și îți afișează traseul pe hartă. Suntem foarte mândri că reușim de fiecare dată să ne depășim recordul! Numai că acum s-a cam încheiat sezonul… Așa că am să vorbesc cu Moș Crăciun să îmi aducă din oferta de la real,- Hypermarket România o bicicletă pe care am pus deja ochii, cu care să continui antrenamentele și pe timpul sezonului rece, într-o variantă indoor, de data aceasta! Ca să îl ajut un pic, am să-i sugerez că îmi doresc o bicicletă fitness magnetică pe care sper să o folosesc împreună cu întreaga familie.

Pentru că am descoperit prin practică proprie beneficiile aduse de mișcare, am rămas fidel exercițiilor făcute acasă zilnic, și încerc să îi deprind și pe cei doi băieți ai mei cu acest obicei care te ajută să fii în formă. Mișcarea îți păstrează sănătatea, îți conferă o stare de bine, îți dă energie și chef de viață. Vă spun sigur, din experiența trăită de mine!

Și pentru că real,- este un hypermarket care promovează un stil de viață sănătos, de la mâncare și până la echipamente sportive, mi-a intrat în obicei să fiu la curent cu toate ofertele lor. Jos pălăria, pentru susținerea pe care ne-o oferă pentru ca să dăm jos colăceii și nu numai! Acum vă las, pentru că, fiind nerăbdător să-mi reiau antrenamentele, o să dau o fugă la real,- să îmi cumpăr echipamentul pentru abdomene!

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2012.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.