La final de SuperBlog 2012

Aproape că nici nu-mi vine să cred ca SuperBlog 2012 s-a terminat. A fost pentru mine un mod de viață timp de 2 luni. Dar, asta este, lucrurile ajung la final, așa că acum este momentul să tragem linie și să ne gândim la ce a reprezentat această competiție pentru fiecare dintre noi.

Ce mi-a plăcut?

Mi-a plăcut că am avut ocazia să îmi testez capacitatea de organizare a timpului, să fiu creativ și să încerc să abordez fiecare temă într-un mod cât mai original. Am apreciat faptul că am primit o confirmare că sunt pe calea cea bună în ceea ce privește scrisul prin evaluările articolelor mele oferite de juriu. Mi-au plăcut emoțiile dinaintea primirii probelor, am savurat discuțiile de pe grupul de facebook pe care le-am urmărit cu mare interes, deși nu am fost printre cei foarte activi (deh, vârsta). 

Claudia Pătrașcu a fost o organizatoare foarte bună din punctul meu de vedere. Disponibilitatea, răbdarea și tactul ei m-au impresionat.

Ce nu mi-a plăcut?

Eu sunt din fire o persoană foarte pozitivă, îmi amintesc întotdeauna lucrurile bune, iar pe cele rele tind să le uit foarte repede, așa că nu pot să spun decât că această competiție mi-a lăsat o impresie foarte bună. Bineînțeles că am avut și eu trăirile mele, am fost uneori supărat, poate, de unele note primite la probe la care am pus mult suflet, dar am înțeles, aproape întotdeauna, că mai am lucruri de îmbunătățit și am preluat feedback-ul într-un mod constructiv.

Cum mi s-au părut temele?

Temele au fost interesante, pentru că m-au determinat să scriu pe teme aproape necunoscute sau pe care nu m-am gândit vreodată că le voi aborda. Tema preferată a fost cea de la TMI – Echilibrul dintre serviciu și viața extraprofesională. Tema asta a picat exact pe un subiect de actualitate din viața mea, așa că îmi amintesc și acum că m-am așezat la calculator și am scris articolul dintr-o răsuflare.

Sugestii pentru îmbunatățirea competiției în edițiile viitoare?

Cred că numărul de sponsori ar trebui mărit, până la un număr egal cu probele. Cei peste 80 de finaliști de la această ediție poate fi un argument solid pentru orice sponsor. Un alt lucru pe care l-aș menționa ar fi faptul că notarea ar trebui să se încarce în platformă într-un mod automat și nu manual de către membrii juriului. Lucrez în domeniu și este un mecanism trivial de implementat dar care ar oferi notele tuturor participanților în același timp și ar scuti juriul de o grămadă de muncă manuală.

Ce aș face altfel sau, dimpotrivă, ce aș dori neapărat sa rămână la fel ca în acest an?

Regula de anul acesta legată de păstrarea numărului de contestații în cazul în care acestea sunt acceptate mi s-a părut una foarte corectă. Deși, s-au schimbat regulile în timpul jocului, am salutat această inițiativă, chiar dacă nu am folosit toate contestațiile pe care le-am avut la dispoziție. Mi-aș dori ca la anul să participe cât mai multe bloguri, poate numărul de finaliști va depăși cifra 100. Aș vrea ca spiritul grupului de pe facebook, mai ales discuțiile plăcute să continue. Foarte multă energie s-a consumat aici și am admirat energia multora dintre membrii.

În ceea ce privește sponsorii și jurizarea, care este preferatul tău și de ce?

Cred că, una peste alta, sponsorii s-au comportat bine. Ar trebui, totuși, respectate termenele de jurizare. Regulamentul concursului este un contract între participant și sponsori așa că ambele părți trebuie să îl respecte, mai ales că există penalizări de întârziere a publicării articolelor pentru participanți. 

Mai mulți sponsori mi-au rămas la inimă după acest concurs. Mi-a plăcut Nemira pentru temele generoase propuse. M-a onorat răspunsul primit de la NH Hoteles la contestația pe care am făcut-o. Deși aceasta a fost respinsă, răspunsul lor a fost atât de elaborat și bine argumentat, încât a fost de real ajutor pentru mine. Mi-a plăcut felul în care Diana de la LuxuryGifts.ro s-a implicat în viața acestui concurs, iar provocarea ei de a scrie o legendă a fost genială!

Sponsorul meu preferat a fost, la această ediție, Azerty.ro. Motivele? Temele propuse, care au fost pe domeniul meu și care au însemnat o incursiune atât în trecutul cât și în viitorul tehnologiei, precum și promptitudinea cu care au acordat notele. Lor le-aș dărui un aranjament floral de la Magia-florilor.ro, la gala de premiere SuperBlog 2012.

Mulțumesc pentru tot, SuperBlog 2012, o să îmi lipsești și ne revedem, cu siguranță, la anul! Am să închei, împrumutând formula folosită de echipa SuperBlog:

Cu prietenie,

Dan

Acest articol a fost ultimul scris pentru concursul SuperBlog 2012.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to La final de SuperBlog 2012

  1. Mircea says:

    Felicitari pentru clasare 🙂