Liftul pretențios

Nu știu dacă ați dat vreodată de un lift din acela care piuie în momentul în care este depășită masa maximă admisă. Ei bine, eu am unul dintre aceste lifturi la serviciu și azi chiar mi-a adus aminte de o întâmplare amuzantă legată de această funcționalitate.

elevatorAcum vreo 2 sau 3 ani, mă aflam într-o deplasare cu serviciul la Londra și eram cazat la ultimul etaj al hotelului. Într-una dintre dimineți, coboram spre restaurant ca să iau micul dejun, iar liftul, fiind ora de vârf, se oprea la fiecare etaj și urcau una sau două persoane. Așa se face că, pe la etajul 5, mai era loc doar de o singură persoană. Liftul se oprește conștiincios și la etajul 4, se deschid ușile și se urcă o doamnă un pic mai corpolentă. În acel moment, se produse imprevizibilul: se auzi semnalul acela sonor care anunța că a fost depășită limita de greutate. Doamna se uită un pic nedumerită la noi, apoi îi pică fisa că ea era cauza alertei, așa că zâmbește ușor stânjenită, conștientă de colăceii în plus pe care îi purta și se dădu jos din lift. Ușile se închid și pornim cu elan către etajul 3, acum parcă un pic scoși din plictiseala coborârii care se prelungea enervant de mult. La etajul 3, în fața ușii se afla un domn scund și slăbănog. Noi am început să ne privim unii pe alții, mustăcind. Iată, încă o victimă. Surpriza a fost, însă, una de proporții, liftul nu a spus nici pâs, a închis ușile și a plecat cuminte. Un hohot de râs a izbucnit în liftul nostru, făcându-l pe bietul ultim călător să se verifice dacă e închis la pantalon, etc.

Liftul acela se pare că era unul pretențios și care își alegea cu atenție călătorii pe care îi conducea. I-am explicat desigur bietului om ce a stârnit criza generală de râs din lift.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.