Lumea, la vârful degetelor

O companie…

Un brand, „Inspiring innovation – Persistent Perfection”, care vine cu promisiunea de a sprijini spiritul inovativ și de a căuta în permanență perfecțiunea, oferind-o clienților într-o manieră persistentă. O companie a cărei misiune declarată este să furnizeze soluții IT inovative care permit oamenilor și afacerilor să își atingă potențialul maxim, lucru pe care își propune să îl realizeze prin perseverență, pasiune pentru tehnologie, atenție sporită pentru calitate, crearea unor relații de lungă durată atât cu clienții săi, cât și cu furnizorii și partenerii. Un set de valori bine definite și construite prin angajații săi, caracterizați prin integritate, agilitate și curaj, cu înclinații către inovație și calitate, orientați spre ceea ce este esențial, spre spiritul estetic și respectul față de natură.

AsusToate cele de mai sus definesc o companie care înțelege pe deplin lumea virtuală în care trăim acasă sau la serviciu, fiecare dintre noi având astăzi și o identitate digitală. Dacă nu ați ghicit deja, este vorba despre ASUS, compania care, de la înființarea ei în 1989 și până astăzi, a evoluat continuu, reușind să ajungă un leader al tehnologiei la nivel mondial și chiar în top 3 al producătorilor de laptopuri pentru zona consumer. Un traseu cu adevărat impresionant!

… față în față cu tendințele tehnologice și nevoile tot mai sofisticate ale clienților…

Ca orice companie din domeniul IT și ASUS se confruntă cu întrebările „Cum va arăta viitorul? Ce decizii trebuiesc luate astăzi pentru a susține nevoile de mâine ale clienților?”. Datorită exploziei tehnologice, în acest moment peisajul IT este un adevărat hățiș format dintr-o multitudine de echipamente, care rulează o varietate mare de sisteme de operare și aplicații, lucru care poate pune în încurcătură chiar și pe cel mai experimentat specialist în domeniu.

De aceea, cred că ar fi util să trecem pe scurt în revistă tendințele tehnologice strategice pentru 2013 așa cum sunt ele prezentate într-un studiu recent oferit de către Gartner, pentru a înțelege mai bine provocările cărora toți jucătorii din piața IT vor trebui să le facă față. Prin tehnologii strategice se înțeleg acele tehnologii care pot avea un impact semnificativ în următorii 3 ani.

Bătălia dispozitivelor mobile se va duce în următorii ani între PC-uri și laptopuri pe de o parte și telefoanele mobile sau tablete, pe de alta. De asemenea, evoluția aplicațiilor pentru dispozitivele mobile va cere compatibilitatea lor pentru cât mai multe device-uri, precum și optimizarea lor pentru touch screen. Stocarea datelor într-un cloud personal va fi tot mai mult folosită, oferind posibilitatea accesului la informații de pe orice dispozitiv și de oriunde, iar tot mai multe aplicații vor fi implementate pe abordarea cloud computing pentru eficientizarea utilizării infrastructurilor. Calculul în memorie va câștiga teren, permițând punerea la dispoziție a informațiilor complexe în timp real. Se crede că, până în 2014, corporațiile vor distribui aplicațiile pentru angajații lor prin intermediul unor magazine virtuale înlocuind gestionarea lor în mod tradițional. Internetul lucrurilor (Internet of Things) este un concept care descrie modul în care internetul va evolua pe măsură ce tot mai multe echipamente încep să aibă o existență online. Informațiile de mari dimensiuni disponibile pe internet și în cadrul companiilor vor trebui gestionate eficient și vor genera migrarea tehnicilor de stocare și analiză a lor de la date relaționale către informații nestructurate care rezidă în texte, filme sau poze. Accesul la aceste date analitice va trebui înlesnit pentru a susține nevoile clienților, cum ar fi de exemplu procesul decizional. Toate acestea vor genera apariția unor ecosisteme integrate, iar specializările din IT vor trebui să se lărgească din punct de vedere al responsabilităților către un orizont care se poate numi IT hibrid.

Fiecare companie care activează în domeniul IT va fi afectată, în funcție de specificul său, de una sau mai multe dintre aceste tendințe tehnologice. Ca jucător de marcă pe piața IT și ASUS va avea, cu siguranță, de elaborat strategii pentru majoritatea acestor tendințe.

… prezintă soluții prin care răspunde acestor provocări…

Dacă ne uităm mai specific la aceste trend-uri, punând lupa pe industria de PC-uri și laptopuri, vom observa că aceasta are de făcut față multor provocări datorate apetenței pe care îl au în ultima vreme consumatorii vizavi de tablete și smartphone. Lupta va fi una dură, telefoanele mobile devenind din ce în ce mai puternice și cu ecrane mai mari, tabletele reducându-și dimensiunile dar oferind posibilitatea de a folosi o tastatură, iar laptopurile inaugurând era ecranului tactil. Toate aceste device-uri, care cunosc astăzi o diversitate fără precedent, sunt într-un proces de căutare și transformare continuă, urmând un traseu de convergență spre dispozitivul perfect și care să ofere maximul de funcționalități și ușurință în folosire.

Asus VivoBookPentru a aduce argumente în sprijinul faptului că ASUS este o companie care înțelege pe deplin viitorul tehnologiei, vă prezint noua lor linie de notebook-uri cu touch screen bazat pe noul sistem de operare Windows 8, serie numită VivoBook, inspirată de natură și care răspunde celor mai variate și exigente nevoi ale clienților dar și tendințelor tehnologice, deschizând noi orizonturi.

Design-ul notebook-urilor din această serie este unul rafinat, cu texturi metalice, oferind un look premium și o construcție care inspiră robustețe în pofida formei ultra-ușoare și ultra-subțiri.

Noile portabile de la ASUS exploatează la maximum funcționalitățile oferite de Windows 8, fiind optimizate pentru lucrul cu acest sistem de operare. Modelele din această gamă, VivoBook S200 și VivoBook S400, aruncă în lupta portabilelor un adevărat arsenal de arme, oferind o gamă variată de procesoare Intel care reușesc să adreseze toate segmentele de clienți, un duet SSD, hard disk precum și o conectivitate mai mult decât generoasă.

Urmărind să ofere fidelitatea sunetelor naturale, noile notebook-uri de la ASUS sunt echipate cu sistemul audio SonicMaster cu Waves MaxxAudio 3, o alegere de top din acest punct de vedere.

Funcția instant-on care oferă o revenire din stand-by de numai 2 secunde este iarăși un atribut asemănător cu comportamentul pe care îl regăsim la tablete, conferind eficiență în utilizare.

Toate aceste funcționalități dovedesc din plin faptul că ASUS este pregătit pentru a purta cu fruntea sus lupta dispozitivelor mobile, prima dintre tendințele prognozate de Gartner.

De asemenea, serviciul de stocare a datelor în cloud oferit de ASUS, vine să răspundă și el unuia dintre trend-urile strategice descrise mai sus și anume acela de impunere pe scară tot mai largă a tehnologiei de cloud personal, toate modelele VivoBook beneficiind de 32GB de spațiu de stocare în soluția de ASUS WebStorage, oferit gratuit pentru 3 ani.

Asus Vivobook S400Un element cheie de aliniere cu tendințele dar și piesa de rezistență al noii serii VivoBook de la ASUS este reprezentată de touch screen-ul din sticlă elegantă, cu dimensiuni între 11.6” la 14”, care reușește să fructifice și să pună în evidență pe deplin noile funcționalități oferite de Windows 8. De aceea, am să insist puțin mai mult pe acest aspect pe care îl consider un diferențiator, cu atât mai mult cu cât el răspunde provocării de a face față dispozitivelor mobile, făcând un pas important în spiritul convergenței portabilelor.

Lucrul cel mai important pe care introducerea ecranului tactil îl adresează, este faptul că, alături de Windows 8, permite folosirea atingerilor pentru a efectua majoritatea activităților și dă acces utilizatorilor la multitudinea de aplicații create pentru touch screen, venind în întâmpinarea unei alte tendințe strategice despre care v-am vorbit.

Mulți contestă utilitatea unui ecran tactil ca parte a unui laptop, dar am să încerc să vă demonstrez că nu este așa. Vă amintiți trecerea de la telefoanele cu taste la cele cu touch screen? A fost una destul de drastică dar cât de natural ni se pare acum să navigăm pe ecranul telefonului nostru prin atingeri!

Vi s-a întâmplat vreodată să duceți instinctiv cu mâna către monitor după ce ați folosit câteva ore o tableta sau obișnuiți cu smartphone-ul? Sau, v-ați oprit vreodată copiii în încercarea lor de a atinge iconițele de pe ecranul laptopului? Mie recunosc că mi s-au întâmplat ambele lucruri de mai multe ori, iar explicația constă în faptul că aceste gesturi sunt foarte intuitive și naturale. Tocmai acest lucru și-l propune ASUS cu noua serie VivoBook și anume să aducă gesturile instinctive și firești în interacțiunea cu un laptop.

Avantajele unui ecran tactil sunt numeroase. Închipuiți-vă sprijinul pe care îl poate oferi pentru ca cei mici să poată interacționa în mod natural cu notebook-urile, aceștia putând descoperi mai ușor lumea digitală încă de la vârste fragede.

Totodată, un laptop cu touch screen oferă rapiditate crescută și manevrabilitate mai bună, precizie în lucru, comoditate în utilizare, într-un cuvânt, eficiență.

Folosirea unui touch screen își dovedește utilitatea și prin faptul că mouse-ul își pierde într-o oarecare măsură utilitatea, nemaifiind absolut necesară existența lui, înlesnind în acest fel mobilitatea. Printr-o evoluție firească, impunerea ecranul tactil poate duce, în timp, chiar la eliminarea completă a mouse-ului sau touchpad-urilor, ducând și la posibile eficientizări de costuri pentru producători și, de ce nu, pentru clienți.

Ecranul tactil oferit de seria ASUS VivoBook deschide și pentru utilizatorii de notebook-uri posibilitatea de a folosi scrierea de mână, direct pe ecran și apoi, prin intermediul aplicațiilor specializate, textul poate fi salvat într-unul dintre formatele standard, stocat sau tipărit. O altă utilizare poate fi chiar folosirea ecranului pentru a face schițe sau adnotări pe o prezentare, putând fi folosit pe post de tablă electronică cu posibilitatea de a memora schițele sub formă de imagini. Laptopurile seriei VivoBook pot folosi un stylus capacitiv în acest scop. Ca urmare, adio caiet de notițe, adio whiteboard și marker!

Viitorul arată bine pentru laptopurile cu ecrane tactile, o altă posibilă utilizare a acestora putând fi înlocuirea semnăturii olografe tradiționale cu semnătura electronică, eliminând nevoia de a tipări sau scana contracte sau alte acte oficiale.

Ei, ce spuneți, v-am convins de avantajele notebook-ului cu touch screen de la ASUS? În cele din urmă, trebuie să fim conștienți de faptul că, fie că vrem sau nu, am intrat în era interacțiunii naturale cu device-urile, iar următorul nostru notebook va fi, mai mult ca sigur, unul cu ecran tactil!

Vă invit să priviți și filmul de prezentare al noii serii ASUS VivoBook, The World at My Fingertips.

… iar călătoria este departe de a se fi încheiat!

Așa cum ne-a obișnuit, ASUS se reinventează continuu, răsfățându-și permanent clienții și reușind să surprindă din nou cu această nouă serie de notebook-uri care ne aduce apropierea de gesturile naturale, oferindu-ne lumea la vârful degetelor!

Inovația în tehnologie este o călătorie, nu o destinație, așa că așteptăm cu sufletul la gură să vedem cum va arăta viitorul privit prin ochii ASUS!

Acest articol a fost scris pentru concursul blogwars.ro.

Surse – www.asus.com, www. gartner.com

Tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Lumea, la vârful degetelor

  1. Irealia says:

    Aceeași organizare clară, fluentă cu care m-ai obișnuit! Te văd în primii 10.

    • Sorana, o apreciere primită de la tine înseamnă mult pentru mine! Îți țin și ție pumnii, ai făcut un articol foarte frumos pentru acest concurs!

  2. După jurizarea primei etape din Blogwars 3, am obținut locul 23. Așa că voi continua să urmăresc competiția din fotoliul de jurat 🙂

  3. Revo says:

    Salut ! Mersi ptr. vot !