Meșterică

Am fost multă vreme genul de bărbat care nu făcea niciodată treburi prin casă și nici nu aveam de gând să schimb asta. Nu mă atrăgea și nici nu găseam mare chichirez în a face eu lucrările atâta timp cât puteam să chem un specialist. Deviza mea era să externalizez serviciile la care nu mă pricepeam. Pentru reparații la instalațiile de apă puteam chema un instalator, pentru cele electrice, un electrician, pentru reparații la pereți, un meșter zugrav. Doar de asta s-a inventat diviziunea muncii!

Ei bine lucrurile nu au rămas așa. Schimbarea a survenit în momentul în care am cumpărat prima casă nouă pentru familia mea. Mobila pentru noul apartament am achiziționat-o în marea ei majoritate de la Ikea, iar noutatea a constat în faptul că mi-am propus-o să o montez singur. Prima experiență, cu un soldat pentru baie, care avea 10 șuruburi mari și late, a fost gata să mă demotiveze, pentru că am făcut, la propriu, niște bătături de toată frumusețea. Faptul că aveam mâinile nepregătite pentru muncă  fizică, împreună cu folosirea unei șurubelnițe simple, manuale, mi-au venit de hac.

Totuși, nu am renunțat din prima și am zis să încerc să cumpăr ceva care să-mi ușureze munca, așa că am dat o raită prin oferta de scule electrice. Oferta care mi-a atras atenția a fost o mașină găurit și înșurubat cu acumulator de la Gtools. De atunci, experiența mea legată de montatul mobilei s-a schimbat radical. Șurubelnița electrică a fost extrem de utilă și m-a trecut dintr-o extremă în alta, ajungând chiar să îmi placă activitățile legate de amenajarea casei cele noi.

Gtools

Astfel, am asamblat singur toate corpurile de mobilier, am montat toate accesoriile în băi și am prins galeriile. Tot singur am montat corpurile de iluminat. Mai târziu, am dat chiar o mână de ajutor noilor vecini, fiind deja un om cu experiență în domeniu. M-am transformat într-un adevărat meșterică!

Atunci mi-am dat seama cât de important este să faci cu mâna ta lucruri în casă, te leagă de ea, realizezi astfel o conexiune care te face să te simți cu adevărat acasă. Și am mai realizat ceva, am înțeles de ce nu îmi plăcea în trecut să fac eu anumite lucrări. Motivul era faptul pentru că, până să mă mut în propria mea locuință, stăteam în casa părinților, acolo unde ei se ocupau de aceste treburi fără să mă implice deloc în treburile casnice. Așa că eu voi da șansa băieților mei să mă ajute la treburi ca să deprindă gustul acestor activități.

Acum următorul nostru vis este să ne mutăm într-o casă cu grădină. Abia aștept acel moment și îmi imaginez de pe acum că îmi voi cumpăra o mașină de tuns iarba, pe care o să o folosim pe rând, eu și băieții mei!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Surse foto: super-blog.eu

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.