Micul prinț

„Îl vedeam adeseori prin cartier. Era îmbrăcat modest, cu niște haine ponosite care probabil fuseseră ale unui frate mai mare, deoarece șortul îi era cam larg și prins cu o curea uzată. Nu se dezlipea niciodată de șapca alb-vișinie și nici de mingea de fotbal, pe care o ținea la subraț, ca pe un trofeu.

Intrasem în vorbă cu el prin cei mici ai mei, atunci când mă duceam cu ei în parc. Așa că, de multe ori, ne însoțea, provocând băieții mei la un meci de fotbal. Alteori, era deja prins într-un joc cu alți prieteni și nici nu ne observa când treceam, atât era de absorbit era de ceea ce făcea.

Vorbea cu atâta pasiune despre fotbal încât era absolut molipsitor. Băieților mei le plăcea mult să joace fotbal cu el și câteva zile după aceea păreau fermecați de acest sport, jucându-se prin casă sau discutând tot timpul pe această temă. Acest copil avea un dar extraordinar de a transmite celor din jur microbul fotbalului, prin exemplul său personal, prin înflăcărarea cu care juca și prin siguranța pe care o avea în voce atunci când spunea că el va fi un mare jucător, poate mai mare chiar decât Hagi. Spune, glumind, că dacă Hagi a fost rege, el va fi împăratul fotbalului românesc.

Avea în privire o tristețe, dar și o licărire de dorință fantastică. Își dorea să ajungă fotbalist dar ai lui nu aveau bani să îl înscrie la un club de fotbal, mai ales din cauză că echipamentul costa foarte mult pentru puterile lor financiare. De aceea, el se antrena singur, rugându-se de toți copiii din cartier să joace împreună cu el o partidă de fotbal sau tenis de picior, sau măcar niște pase. Și trebuie să spun că era foarte, foarte priceput pentru cei 5 ani ai săi. Poate chiar are dreptate și va ajunge un nume al fotbalului.

micul fotbalistM-a impresionat foarte tare povestea lui, așa că, într-o bună zi, am hotărât împreună cu băieții mei să îi facem cadou un echipament sportiv, pentru a putea să meargă la antrenamentele la care visa. Zis și făcut. Am fost la magazin, am cumpărat hăinuțele și apoi am ieșit să îl căutăm. De data asta l-am găsit singur în spatele blocului, cu șapca pe cap și jonglând cu mingea. Nu pot să vă exprim în cuvinte expresia din privirea lui atunci când băieții mei i-au dăruit echipamentul. Era o combinație de gratitudine și de ambiție. Acum știa că putea să meargă mai departe pentru a-și urma visul. Urma să devină fotbalist! Poate chiar împăratul fotbalului românesc!

În zilele ce au urmat l-am văzut plimbându-se prin cartier îmbrăcat cu noul său echipament și mândrindu-se că se înscrisese la clubul de fotbal pentru copii al Rapidului. Se transformase dintr-o dată într-un prinț care pornise parcă deja în cucerirea împărăției la care visa!”

Sunt sute, poate mii de astfel de copii în România care au nevoie de un sprijin pentru a-și îndeplini visul. Avem nevoie de inițiative care să promoveze sportul românesc și să îi ajute pe cei ce vor să îl practice. Campionatul Național de Știri Sportive este o astfel de inițiativă care își propune să reînvie spiritul sportiv pe plan local, printr-o luptă în articole sportive. Pentru a face acest concurs cât mai atractiv, cel mai activ jucător din acest campionat va fi răsplătit cu 100 de Euro.

Avem nevoie să promovăm sportul local și să sprijinim valorile noastre, pentru binele românilor!

Tagged , . Bookmark the permalink.