Moș Crăciun știe tot ce mișcă!

Copiii cresc foarte repede, iar problemele cu care trebuie să te confrunți se schimbă și ele. Cum se spune, copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari…

Odată cu depășirea vârstei de bebeluș trebuie să începi să le oferi copiilor libertate, iar lucrul acesta este, poate, mai greu de acceptat de către părinți decât de copii. De regulă, ești tentat să îi consideri mai nepregătiți pentru independență decât sunt ei de fapt. Aceasta, însă, este foarte importantă atât pentru dezvoltarea lor emoțională cât și pentru pregătirea lor pentru a face față situațiilor reale cu care se vor întâlni oricum, indiferent câtă grijă și protecție le oferi când sunt mici.

Îmi amintesc cât de greu ne-a fost să facem pasul de a-i lăsa singuri în casă pe cei doi băieți ai noștri, chiar și pentru câteva ore. Deși cel mic era în ultimul an de grădiniță iar cel mare era deja la școală, deci nu mai erau chiar micuți, ne-a fost foarte greu. Ca să trecem peste moment mai ușor m-am gândit că trebuie să găsesc o soluție de a-i supraveghea, ca să putem căpăta încredere în capacitatea lor de a-și purta singuri de grijă.

Așa că am început să caut o soluție de supraveghere de la distanță. După ce am făcut o cercetare minuțioasă a pieței, m-am oprit asupra unui produs care răspundea perfect nevoilor noastre și anume camera IC-7100, de la Edimax. Aceasta este o cameră IP foarte ușor de instalat și folosit care, atunci când detectează mișcare, înregistrează automat și la o calitate excelentă. Oferă un unghi de acoperire larg și chiar poți să îi stabilești un traseu de monitorizare. Ceea ce mi s-a părut cu adevărat revoluționar este soluția lor PnV (Plug and View), care îți permite să urmărești obiectivul dorit de la distanță, folosind chiar și un telefon mobil. Aplicația pusă la dispoziție pentru telefoanele smartphone, numita EdiView, se descarcă gratuit și, în doi timpi și trei mișcări, ești conectat la camera de supraveghere.

Așa că am achiziționat această soluție și suntem foarte mulțumiți de alegerea făcută. A mers perfect din primul moment și, cel mai important, ne-a ajutat să gestionăm mai bine momentul acela în care am început să oferim independență copiilor noștri  Încet, încet, cei doi micuți ne-au câștigat încrederea spre bucuria tuturor. Ca să vezi, pot să își poarte și singuri de grijă!

Mai mult, această cameră ne-a dat o mână de ajutor și într-o altă situație. Să vă povestesc… Anul trecut, băiatul meu cel mic s-a întors de la grădiniță foarte supărat, cu lacrimi în ochi, chiar, spunându-mi că un coleg de-al lui i-a spus că Moș Crăciun nu există. Și era absolut zdruncinat de această dezvăluire și îmi tot cerea să îi confirm că nu este așa. Mi-am dat seama că venise momentul în care valorile și convingerile copiilor din primii ani de viață încep să se transforme, iar aceștia iau contact cu realitatea, cu viața reală… Mi-am spus că, totuși, era prea devreme pentru cei doi băieți ai mei să piardă o parte din magia oferită în fiecare an de Sărbători, așa că am pus la cale un plan prin care să le dovedesc că Moș Crăciun există.

Era chiar în preajma Crăciunului, iar a doua zi urma să îi lăsăm singuri acasă pentru două ore, așa că le-am propus următorul lucru. Să scrie fiecare, câte o scrisoare către Moș Crăciun în care să îi spună ce anume își doresc să le aducă acesta. Câte 3 lucruri de fiecare, nu mai mult! Apoi, urma să punem scrisorile în plic, să scriem numele destinatarului, Moș Crăciun, adresa, Laponia și să le ducem direct la poștă, fără ca noi, părinții, să vedem ce i-au scris. Dacă moșul va ține cont de dorințele lor, însemna că există cu adevărat! Micuții au fost foarte încântați!

Zis și făcut… A doua zi, după ce i-am lăsat singuri acasă, au început să compună scrisorile. Bineînțeles că noi îi urmăream pe telefonul meu, folosind aplicația EdiView, așa că am aflat tot ce au scris. Amuzant a fost faptul că le-a fost tare greu să se hotărască asupra celor 3 dorințe. Își doreau atât de multe! A fost o negociere în toată regula, pentru că erau jucării pe care și le doreau amândoi și nu prea erau dispuși să renunțe niciunul dintre ei. A fost foarte emoționant pentru noi să vedem cum se descurcă singuri, fără ajutorul nostru, într-o situație în care trebuiau să ajungă la o înțelegere. Erau atât de drăgălași! În cele din urmă s-au decis, cel mare concluzionând cu resemnare:

„- Mi-aș fi dorit și o cameră foto, dar nu mai am loc pe listă… Asta e, poate la anul… „

Întorși acasă, am găsit scrisorile deja puse în plicuri și bine lipite. Am fost împreună cu ei și au pus cu mâna lor scrisorile într-o cutie poștală. Acum, tot ce trebuia să facem era să așteptăm…

Bineînțeles că le-am cumpărat exact jucăriile pe care și le-au dorit. A fost o bucurie de nedescris în momentul în care au găsit sub brad cadourile. Moș Crăciun există! În plus, celui mare i-am cumpărat chiar și camera foto la care râvnea, deși nu mai avusese loc între cele trei dorințe din scrisoare. Mare i-a fost uimirea! Oare cum o fi știut moșul? Noi zâmbeam, bineînțeles, pe înfundate, ca să nu ne dăm de gol.

Nu degeaba sloganul Edimax spune că pune oamenii în legătură! Pentru noi a făcut chiar mai mult decât atât. Cu ajutorul pe care ni l-a oferit tehnologia lor, Plug and View, am reușit să le redăm băieților noștri magia Crăciunului. Așadar, împreună cu ei am tras concluzia fericiți că Moș Crăciun există și, mai mult, știe tot ce mișcă!

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2012.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Moș Crăciun știe tot ce mișcă!

  1. irealia says:

    Bravo Moş Crăciun! 🙂