O filă din jurnalul Agentului 001

„Sticla de Johnny Walker stătea cuminte pe birou, alături de pachetul de țigări încă nedesfăcut. Întotdeauna sunt însoțit de Johnny atunci când am o noapte de lucru intens, îmi place mult sloganul lui, keep walking, îmi dă o energie nebună!

Oricum, misiunea asta nu ar trebui să dureze mai mult de câteva ore, este extrem de simplă, trebuie doar să obțin informații despre un vaccin care tocmai este pe cale a fi finalizat de o firmă farmaceutică. O să mă întrebați de ce am acceptat o astfel de misiune… Păi, ca să mă mai distrez, mi-e dor de acțiuni și trebuie să spun că acestea s-au cam împuținat în ultima vreme. Spionajul industrial pare și el afectat de criza economică mondială… Hacking-ul și spionajul industrial sunt viața mea, cred că dacă nu ar fi existat, eu le-aș fi inventat! Nu degeaba mi se spune, cu invidie, Agentul 001, varianta adaptată la sistemul binar a lui James Bond.

De la Operațiunea Aurora, din 2009, nu am mai avut nimic cu adevărat important. Atunci am fost angajat de gașca de hackeri a lui Elderwood ca să lucrăm pentru Armata de Eliberare a Poporului Chinez. Doamne, ce aventură! 6 luni am atacat companiile cele mai mari din lume dintr-un fel de buncăr din China. A fost extraordinar, am pus mâna pe niște bunuri intelectuale de mare valoare! 

Din păcate vremurile alea s-au cam dus, așa că trebui să mă mulțumesc cu operațiuni mult mai simple, așa, ca să mă mențin în formă. Dar hai să las vorba și să trec la treabă!

… după mai multe ore de muncă asiduă…

Sunt un pachet de nervi! Și nici țigări nu mai am! Ultimul pahar de whisky tocmai l-am vărsat din greșeală… Nu îmi vine să cred că nu pot să accesez informațiile companiei ăsteia de medicamente. Nu am mai întâlnit niciodată sistemul ăsta de securitate, este ceva absolut nou. Datele importante sunt salvate pe mai multe servere aflate în locații distincte geografic și care rulează sisteme de operare precum și medii de rulare a aplicațiilor diferite.

Am încercat toate metodele pe care le cunosc (și credeți-mă că le știu pe toate) și nu am reușit să accesez informațiile confidențiale. Am folosit tool-uri de atac tip brut-force și sistemul a intrat imediat într-o stare de protecție… Hm… Un singur lucru am reușit să aflu și anume cum se numește sistemul de protecție a datelor: Zenith Secure.

Fir-ar să fie, am urlat, lovind cu putere cu pumnul în masă!”

zenith secureAm tresărit puternic și m-am trezit într-un lac de sudoare… Visasem… Am sărit din pat și m-am repezit la laptop și am tastat în grabă cuvintele Zenith Secure. Există, este o firmă din Cluj! Sistemul de securizare imbatabilă există și este creat de doi tineri care, inspirându-se din sistemul american de lansare a rachetelor nucleare au revoluționat sistemele pentru protecția datelor sensibile ale companiilor!

Ce vis ciudat! Acum, dacă tot nu am nicio operațiune în desfășurare, am să îmi suflec mânecile și mă apuc să studiez și să testez soluția clujenilor! Încercați și voi? Dar mai înainte să dau o fugă la magazin să cumpăr o sticlă de Johnny Walker, o să fie mult de muncă…

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.