Oriunde vrei să ajungi!

Numele meu este RAV 4Toyota RAV 4 Sunt o mașină de familie 4×4, puternică dar, în același timp, adaptabilă și mă descurc impecabil atât în oraș, cât și pe drumuri de munte. Sunt convinsă că numele meu provine din faptul că sunt ravisantă și că fac ravagii atunci când ies pe stradă, oamenii întorcând privirile după mine, mai ales de când am un design complet reînnoit al părții frontale și jante model nou, cu 6 spițe!

Așa cum îi stă bine unei mașini din clasa mea și eu am grijă de familia mea, de care, deși suntem împreună de puțină vreme, m-am atașat atât de mult, încât suntem aproape nedespărțiți. Cei doi copii sunt preferații mei, îmi sunt dragi de parcă ar fi ai mei și trec repede cu vederea faptul că îmi mai murdăresc bancheta sau fac firimituri. Am scaunele îmbrăcate în piele așa că sunt ușor de curățat și întreținut. Oricum, tatăl are mare grijă de mine și sunt mai tot timpul curată și degresată. Mereu îl aud spunându-i soției, „Mi-e atât de dragă, încât nu mă lasă sufletul să o văd murdară!”. E drept că și eu am mare grijă de bugetul familiei, prin sistemul meu inovator, Toyota Optimal Drive, cu ajutorul căruia reușesc să ofer performanțe remarcabile la un consum foarte bun atât în oraș cât și în afara lui.

Trebuie să vă mărturisesc că sunt foarte ocupată toată ziua, particip la toate activitățile familiei și îmi place să îi ajut cât de mult pot. Haideți să vă povestesc cum a fost weekendul trecut, care a fost unul plin.

În dimineața zilei de vineri îi așteptam, ca de obicei, parcată cuminte pe alee și eram un pic înfrigurată din cauza brumei care se așezase peste noapte. Ce să-i faci, a venit iarna… Glasurile zglobii ale copiilor ieșind din casă m-au făcut să mă dezmeticesc imediat.

Am un sistem foarte isteț de deschidere care se numește Smart Entry datorită căruia nici nu trebuie scoasă cheia din buzunar. Este suficient ca tatăl, cel care mă conduce de obicei, să-mi atingă mânerul ușii și gata, îi salut din semnalizatoare și sunt gata să îi primesc la bordul meu! Nu știu de ce, dar atingerea asta îmi aduce aminte de fiecare dată de melodia „Skin on Skin” a lui Sarah Connor, piesă pe care o am și eu stocată în sistemul multimedia Toyota Touch și pe care o ascultăm cu toții deseori.

Toyota RAV 4Iarna, încălzirea scaunelor din față este foarte utilă, făcându-i pe părinți să se simtă, într-o clipită, ca și cum ar sta pe fotoliul din sufragerie. Am pornit și, pe drumul până la școală, părinții le-au dat ultimele sfaturi copiilor, în timp ce eu i-am condus, ca de obicei, cu eleganță, prin traficul aglomerat al orașului. Bineînțeles că, în tot acest timp, simțeam cu coada semnalizatoarelor de pe oglinzile laterale privirile admirative ale celorlalți participanți la trafic. Ah, ce-mi place lucrul ăsta! După ce au coborât copiii, am mers să îi las pe părinți la serviciu, întâi pe mamă, iar tatăl a ajuns ultimul la destinație. Acesta a dat câteva telefoane pe drum pentru a aranja o întâlnire și pentru a discuta ceva cu un coleg. Telefonul său se conectează automat, prin Bluetooth, la sistemul meu de comunicație pe care îl activează cu ajutorul comenzii de pe volan.

Apoi, am așteptat cuminte terminarea programului pentru a îi readuce pe toți acasă. Am făcut drumul invers și, în acea zi de vineri, deoarece trebuia să ne grăbim, pentru că plecam la munte, mi-am pus în evidență toate calitățile mele pentru a ajunge cât mai repede.

După ce bagajele au fost pregătite, tatăl le-a adus și le-a aranjat, fără probleme, în portbagajul meu generos. Nu mă sperie pe mine niște bagaje de weekend, am cărat eu lucruri mult mai voluminoase, pentru că, prin sistemul Easy Flat, portbagajul meu se poate transforma într-un spațiu absolut impresionant!

Și iată-ne plecați din nou! Trebuia să ajungem la o vilă la munte unde mergeam pentru prima dată. Așa că am setat traseul pe sistemul de navigație prin satelit și ne-am întins la drum. Muzica noastră preferată răsuna în cele 6 boxe și mă simțeam ca un DJ responsabil să facă atmosferă la o petrecere. Voia bună era cu noi!

Din când în când, mama regla climatizarea, pentru că este mai friguroasă și preferă un pic mai cald. Ce bine că pot să le ofer climatizare Dual Zone, astfel încât să împac toate preferințele!

Cea mai mândră mă simt pentru că știu că pot să asigur familiei mele o siguranță deplină, deoarece dețin un adevărat arsenal de protecție a pasagerilor pentru evitarea situațiilor nedorite. Am 9 airbag-uri SRS, tetiere active, lămpi de stop cu LED, sistem de control al stabilității vehiculului (VSC), sistem de control al tracțiunii (TRC) și evident tradiționalele sisteme ABS, EBD si BA. În plus, monitorizez continuu condițiile de drum, fiind pregătită la orice moment să reacționez prin sistemul IADS. Așa că să nu credeți că și eu pot să mă relaxez ca și pasagerii mei, sunt tot timpul în alertă și urmăresc atent drumul pentru a-i duce în deplină siguranță la destinație. Am grijă să aprind farurile automat, să pornesc ștergătoarele la prima picătură de ploaie sau să întunec suprafața oglinzii retrovizoare atunci când farurile mașinii din spate sunt prea puternice. Dar să nu mă înțelegeți greșit, îmi place enorm ceea ce fac!

În zilele ce au urmat, sâmbătă și duminică de dimineață, am făcut câteva trasee off-road, care ne-au dat ocazia să ne bucurăm de peisaje pe care, altfel, este foarte greu să le accesezi. Mă simt atât de bine în mijlocul naturii, sunt în elementul meu! Mai ales că știu că o respect prin faptul că am cel mai redus nivel al emisiilor de CO2 dintre toate mașinile din clasa mea. De fapt, toate surorile mele din marea familie a mașinilor Toyota au mare grijă față de mediu!

Toyota RAV 4Am mers pe cărări greu accesibile, cu pante sau coborâri abrupte, unde sistemele mele de asistență pentru aceste situații, frații HAC și DAC, și-au făcut pe deplin datoria, împreună cu tracțiunea 4×4. A fost ca o plimbare în parc pentru familia mea! Am avut cu toții un weekend de neuitat și nu-mi mai încăpeam în vopseaua metalizată de bucurie atunci când îi auzeam vorbind despre mine: Ce noroc avem cu toyota noastră, fără ea n-am fi reușit să vedem locurile astea minunate!”. În poza alăturată mă puteți vedea, odihnindu-mă cu prilejul unuia dintre popasurile făcute pe munte.

Duminică ne-am întors cu bine acasă și cu bateriile încărcate, la propriu dar și la figurat, după un weekend reușit în familie, iar eu sunt mândră că am reușit să ofer momente de neuitat familiei mele, pe care o iubesc ca pe farurile din cap!

[…]

Cam așa m-aș simți dacă aș fi o mașină 4×4 și, dacă ar fi după mine, sunt convins că aș alege să fiu o Toyota RAV 4 pentru că sunt multe asemănări între noi. Consider că sunt un om adaptabil și apreciez lucrul acesta și la o mașină, iar RAV 4 excelează la acest capitol, fiind soluția potrivită atât pentru mersul în oraș, cât și pentru o mică aventură off-road. Și eu și RAV 4, punem mare preț pe siguranță pentru a ne putea bucura de clipe frumoase, fără peripeții. Confortul și calitatea sunt, iarăși, lucruri pe care le apreciez foarte mult, la fel ca și fiabilitatea, iar Toyota RAV 4 le oferă pe toate din plin, părând să îți spună că ea este cea care te poate conduce oriunde vrei să ajungi!

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2012.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.