Parfumul trandafirilor roșii

Era copleșit de amintiri, întâmplările și realizările din toți acești ani îi reveneau în minte cu atâta insistență… Ce valoroase erau toate aceste amintiri, adevărate comori care formau însăși viața lor de până acum… O viață împreună, asta își promiseseră unul celuilalt și, an după an, parcurgeau drumul vieții, pas cu pas, senini și fericiți! Împlineau 15 ani de căsătorie, iar el se gândea la tot ce au însemnat acești ani pentru ei. Era teribil de emoționat și de neliniștit pe măsură ce ziua lor se apropia!

Vroia să îi facă un cadou deosebit, prin care să îi arate toată dragostea, prețuirea și recunoștința pentru anii petrecuți împreună. Vroia cadoul perfect pentru ea. A colindat multă vreme prin magazine, a căutat cu înfrigurare pe internet în încercarea de a găsi ceva care să simbolizeze legătura puternică dintre ei.

Într-una din zile a descoperit pe internet site-ul Borealy, un magazin online de cadouri și bijuterii unde a văzut multe lucruri interesante. Răsfoind oferta a descoperit un cadou ce i-a trezit amintiri dragi, un cufăr cu 15 trandafiri roșii, simbolul frumuseții, gingășiei, pasiunii și iubirii. Cufărul arăta grozav, cu un aspect vintage, cu decorațiuni pline de rafinament. Era exact simbolul pe care îl căuta. Acest aranjament l-a transpus în timp, atunci când s-au cunoscut…

Au fost colegi de clasă în școala generală, iar el era de multă vreme îndrăgostit de ea. Nu avusese însă curajul să îi spună ce simte. Era timid, poate și din cauză că provenea dintr-o familie foarte săracă și simțea că este privit altfel de către ceilalți. Abia la finalul clasei a 8-a, la banchet, a avut curajul să facă primul pas. Au dansat și el a îndrăznit să îi ceară să iasă împreună în vacanță, la o plimbare prin parc. Ea a acceptat și au stabilit să se vadă într-una din zilele următoare. El era foarte emoționat, pentru că știa că se apropia ziua ei și se tot gândea ce cadou să îi facă, mai ales că nu avea decât foarte puțini bani puși deoparte, care nu îi ajungeau decât, cel mult, pentru câteva flori…

În cele din urmă s-a hotărât să confecționeze singur un aranjament dintr-o cutie de carton, pe care a pictat-o cum s-a priceput el mai bine ca să arate cât mai frumos. Apoi, a cumpărat 15 trandafiri roșii, pentru că atâția ani împlinea ea și i-a aranjat frumos în cutie.

La întâlnire, ea a fost foarte emoționată când a primit cadoul, a fost de-a dreptul înduioșată și cucerită de gestul lui. Povestea lor de iubire, începuse atunci să se înfiripeze.

El zâmbea emoționat la amintirea acelor momente. Își dăduse seama că, acea cutie cu trandafiri de la Borealy, era exact ceea ce căuta. Trandafirii erau pentru ei un simbol care făcea parcă o punte peste ani, reînviind acel fior al dragostei pe care l-au simțit atunci. El îi dăruise atunci o cutie cu 15 trandafiri, iar acum, la împlinirea celor 15 ani de căsătorie, cadoul de la Borealy era ca o reconfirmare a dragostei și pasiunii lui față de ea! Mai mult, pe site scria că 15 este numărul pasiunii deci ce putea fi mai inspirat? Nimic nu se putea potrivi mai bine! Era în al nouălea cer!

Simțea, însă, nevoia să mai adauge ceva cadoului și, tot la Borealy, studiind bijuteriile oferite de ei, a descoperit un inel cu pietre Swarovski absolut superb! Acesta era obiectul cel mai potrivit pentru a reprezenta o promisiune pentru anii ce vor urma. Era un inel foarte frumos, strălucitor, din titaniu, placat cu aur alb și care avea forma unui trandafir, bineînțeles. Inelul, prin forma lui rotundă, fără început și final, reprezenta, pentru el, simbolul dragostei fără sfârșit pe care i-o purta. A ales și o cutie, ca un fir de trandafir, pe care a strecurat-o printre ceilalți trandafiri.

A comandat cadoul care urma să vină chiar în dimineața zilei aniversare și, mai mult, a apelat la serviciul oferit de Borealy de împachetare de lux pentru ca totul să arate cât mai bine. Acum trebuia să se mai ocupe doar de detaliile legate de locul unde își vor petrece seara. Vroia ca și ambientul să fie unul minunat. Așa că a rezervat o masă la restaurantul lor preferat, unde obișnuiau să petreacă seri romantice. Pe masă, urma să îi aștepte cadoul pregătit de el și chiar și o coloană sonoră surpriză.

În seara aniversării lor, au plecat fericiți către restaurant, râzând și povestind amintiri și momente frumoase ce s-au petrecut de-a lungul anilor. Ținând-o strâns de mână, s-au îndreptat către masa rezervată lor. Atunci când ea a zărit cutia cu trandafiri, ochii i s-au umplut de lacrimi de fericire, amintindu-și cu nostalgie de primul cadou primit de la el, o cutie de carton plină de trandafiri. Parfumul trandafirilor roșii i-a readus în suflet, parcă aievea, aniversarea ei de 15 ani, ca și cum ar fi făcut un salt în timp.

Când a descoperit inelul superb în firul de trandafir, nu și-a putut opri un strigăt de uimire și bucurie! Era atât de fericită! În acel moment, a început să răsune melodia lor preferată, Roses of Red a lui Kelly Family. Au dansat împreună, ținându-se strâns în brațe, plini de fericire, trăind din plin acel moment sublim…

A fost o seară minunată! Dorința lui de a dărui emoție printr-un cadou care să devină o amintire pe viață se îndeplinise! Iar Borealy au fost cei care i-au dat o mână de ajutor, pentru că acesta este motto-ul lor, să te ajute să dăruiești emoții prin cadouri originale și deosebite!

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2012.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.