Pasiuni

Oamenii au nevoie de pasiuni, acele chemări de cele mai multe ori greu sau chiar imposibil de explicat care te fac atât de atașat emoțional de unele activități sau persoane, deoarece acestea îți crează sentimentul puternic de împlinire și că viața ta merită trăită!

Pasiunile te fac să fii o persoană mai puternică, îți dau energie și motivație. Când ești înflăcărat de o pasiune, simți cum viața îți pulsează năvalnic în vene, atât de tare încât nici nu mai simți oboseala, iar dimineața sari din pat plin de entuziasm.

Mai mult, pasiunile te fac să radiezi o energie pozitivă către cei din jur, devii mai frumos și mai carismatic decât de obicei, într-un cuvânt scoți la iveală tot ce este mai frumos în tine. Poți descoperi chiar că poți vorbi ore întregi despre subiectul pasiunii tale, cu detalii multe și fără să te plictisești. Simți chiar această nevoie să vorbești și să împărtășești celorlalți despre ceea ce te entuziasmează.

Este evident, pasiunile ne fac mai buni, mai frumoși și mai plini de energie. De aceea, fiecare dintre noi este în căutare permanentă, conștientă sau nu, de noi lucruri care să ne captiveze și să ne facă să ne simțim că trăim cu adevărat.

Am avut și eu multe pasiuni de-a lungul vieții, unele m-au însoțit un timp mai lung, altele au fost aproape efemere. Aș vrea să vă vorbesc despre pasiunea ultimilor mei ani și anume pasiunea pentru copiii mei!

Ei mă fac să simt că viața mea are un sens, mă încarcă cu energie iar eu încerc să petrec cât mai mult timp cu ei, pasiunea mea. Pentru că jocul este modul cel mai natural de exprimare al copiilor mei, încerc să mă joc cât mai mult cu ei și mă străduiesc cât pot de mult să îi las pe ei să conducă pentru că, nu-i așa, nimeni nu se pricepe mai bine ca ei la joacă!

Am atâtea lucruri de învățat de la ei, sau mai bine zis de redescoperit din anii copilăriei. Învăț să nu îmi mai impun singur limite și bariere, să uit de inhibiții pentru că abia atunci rămân eu așa cum sunt cu adevărat, fără a mă judeca continuu prin ochii celorlalți ci doar prin mine însumi. Redescopăr alături de ei bucuria aceea neaoșă, nedisimulată, pe care noi adulții o uităm adeseori.

Timpul petrecut cu copiii mei reprezintă o conectare emoțională care îmi permite apoi să le cer să respecte anumite lucruri. Și ei mă ascultă pentru că eu sunt prietenul lor, partenerul lor de joacă, mai presus decât tatăl lor. Se spune că cei mici au o cupă secretă, numită cupa de iubire, pe care părinții trebuie să aibă grijă să o păstreze plină, în felul acesta copilul simțindu-se iubit și în siguranță. Acest lucru se face simplu, prin petrecerea unui timp de calitate cu copiii tăi. Atunci când această cupă este plină, copiii sunt echilibrați și sunt la fel de ușor de modelat precum plastilina… Când copiii sunt obraznici sau par că au scăpat de sub control, nu înseamnă nimic altceva decât că au cupa goală. Ei bine, într-un mod similar și băieții mei au grijă să umple cupa iubirii mele pentru ei, alimentându-mi pasiunea.

delaco_fan_branzaCel mai important lucru pentru ca să ne putem bucura de timpul petrecut împreună este sănătatea, așa că sunt atent să le ofer copiilor mei, în primul rând, o hrană sănătoasă și care să conțină elementele necesare unei dezvoltări armonioase. Așa am ajuns la o altă pasiune, una cu gust intens de lapte, care m-a transformat, nici mai mult nici mai puțin, decât într-un Fan Brânză! Brânza este un aliment esențial pentru toți, dar mai ales pentru copii, aducând aportul de calciu dar și de vitamina D care asigură absorbția calciului. Brânza este sursă importantă de proteine de cea mai bună calitate, ușor de digerat, dar și de minerale și vitamine esențiale precum A, B2, B12. Mă bucur enorm atunci când cei mici ai mei savurează o masă de bună calitate pe bază de brânzeturi de la Delaco, producătorul meu preferat, deoarece pun mare preț pe calitatea produselor lor.

De multe ori ne jucăm pur și simplu preparând o masă gustoasă cu Miez de Lapte, lăsându-ne imaginația să zburde și delectându-ne apoi papilele gustative. În felul acesta pasiunile mele își dau mâna. Copiii mei sunt pasiunea mea și, în plus, mă declar un fan al produselor Delaco! Din combinația asta ne ies, de cele mai multe ori, niște lucruri extraordinare. Vreți dovada? Iat-o!

Tu ce pasiuni ai?

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pasiuni

  1. Un articol din suflet! Mult succes