Pledoarie despre punctualitate

punctualitateMă numesc Dan și sunt punctual… Nu îmi amintesc să fii întârziat vreodată în viața mea deoarece întotdeauna mi-am luat toate măsurile de precauție ca să ajung la timp la întâlnire, examen sau serviciu. Pentru mine nu are nicio noimă să întârzii… de ce ai face una ca asta?

Punctualitatea care mă caracterizează ține cu siguranță de personalitatea mea, poate și din cauza zodiei (sunt fecioară… mda, știu, dar nimeni nu e perfect). Este o calitate, spun eu, care este adânc construită în felul în care sunt, astfel încât nu depun niciun efort în a ajunge întotdeauna la timp pentru că, pur și simplu, nu concep altfel.

Dacă stau și mă gândesc mai bine, calitatea asta m-a făcut să irosesc o grămadă de timp din viață așteptându-i pe ceilalți, pe cei care se auto-etichetează ca nefiind punctuali ca și cum cu scuza asta, gata, sunt iertați. Am așteptat fetele cu care aveam întâlnire, prieteni cu care mergeam într-o excursie, am stat prin gări și aeroporturi ore întregi înainte de îmbarcare pentru a nu rata cumva plecarea, ba chiar am reușit performanța să ajung la nunți cu mult înaintea mirilor.

Punctualitatea este un hoț care fură timpul. Oscar Wilde

Zilele trecute am găsit un articol interesant pe acest subiect, dându-mi ocazia să reflectez asupra punctualității. Puteți citi și voi aici articolul de pe site-ul care își propune ca, prin newslettere lunare, să promoveze ideea că psihologia ne poate îmbunătăți viața.

Mi s-a reconfirmat faptul că punctualitatea este o calitate, un comportament care denotă respect față de tine în primul rând și apoi față de cei cu care ai o întâlnire sau la petrecerea cărora trebuie să ajungi.

Punctualitatea este o metodă de a ne arăta respectul față de cei cu care treburile vieții ne pun în legătură. Luc de Clapiers

Mi-am explicat din nou de ce îmi place să ajung la timp, chiar cu câteva minute înainte. Sunt punctual pentru că eu o consider că aceasta este normalitatea. Nu întârzii deoarece nu vreau să-i pun pe alții într-o postură neplăcută așteptându-mă și nu vreau să creadă că întâlnirea cu ei este una lipsită de interes pentru mine. Ajung mereu la timp pentru că vreau ca întâlnirea să își atingă scopul fără a risca ca aceasta să plece de pe un picior greșit datorită faptului că cineva a trebuit să ma aștepte.

Tu ce crezi despre punctualitate?

Dacă vrei și tu să primești acces la articole și resurse de genul celei despre care am scris eu astăzi, încă te mai poți abona gratuit la TheHunger.ro aici.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.