Puterea naturii

furtunaVreme precum vara asta eu nu îmi amintesc să mai fi avut. Soarele arzător schimbă locul cu norii negri și amenințători într-o secundă. Nu poți să te bazezi nicicum pe faptul că vremea bună ar putea să țină o după-amiază darămite un weekend întreg…

Instabilitatea asta mi-a dat ocazia să observ din loja de lux pe care mi-o oferă înălțimea balconului meu de la etajul 9 niște scene absolut minunate. Zilele trecute am văzut una dintre ele care m-a fascinat, pur și simplu. Norii care se adunaseră la orizont au părut că la un moment dat se năpustesc spre pământ, întunecați și înfricoșători. Probabil că acolo ploua cu găleata. Soarele, care era la asfințit, a avut o zvâcnire de orgoliu și și-a îndreptat razele exact către acel loc care părea cucerit deja de ploaie, făcând ca întreaga scenă de luptă să se lumineze ca prin farmec și recucerind terenul pierdut, arborând chiar un curcubeu minunat ca pe un drapel al victoriei.

Ori de câte ori am ocazia să văd astfel de dezlănțuiri ale naturii îmi dau seama de puterea pe care aceasta o are și cât de mici și neputincioși suntem noi oamenii, oricât de mult ne-am fi dezvoltat ca și societate sau tehnologie. Să nu neglijăm niciodată puterea naturii!

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.