Sărutul

– Patchouli! Unde ești? Vino imediat și spune-mi dacă ai născocit vreun leac pentru mine! Patchouli, vino odată!

– Imediat, regina mea! am strigat eu grăbind pașii spre sala tronului, știind că se înfurie groaznic dacă o las să aștepte.

Nu este așa dintotdeauna, ci doar de puțin timp, de când necuratul i-a luat parcă mințile și, împinsă de curiozitatea și nonconformismul care o caracterizează, a sărutat o fată. De atunci, este pur și simplu fermecată de femei și niciun bărbat nu mai poate să-i stea în preajmă și, în secunda în care îi simte parfumul, nefericitul cade fulgerat, trimis pe lumea cealaltă. De aceea, reginei i se mai spune și Killer Queen, regina care ucide cu încântătorul parfum pe care îl emană prin toți porii pielii ei… Întâmplarea cu sărutul buclucaș a fost cam așa:

Vraja asta care a cuprins-o a făcut înconjurul regatului și apoi a depășit granițele lui mergând peste mări și țări, așa că toți foștii pretendenți la mâna reginei au fugit mâncând pământul. Au mai fost câțiva care, orbiți de frumusețea ei unică și de averea ei uriașă, au riscat totul și s-au apropiat totuși de ea, dar, în secunda în care au atins-o, vraja s-a împlinit și aceștia s-au uscat pur și simplu din picioare!

Katy_Perry_Killer_Queen_SP_R_ISO39L.inddSingurul care nu e afectat de puterea parfumului ei și care se poate apropia de ea sunt eu, Patchouli, credincios familiei regale de când mă știu. Dacă nu ați văzut-o niciodată pe regina mea, trebuie să vă spun că este neasemuit de frumoasă, are un trup de zeiță, părul îi este negru ca abanosul și are o privire pătrunzătoare de te trec fiorii, nu altceva! Uitați-vă și voi și spuneți-mi dacă nu am dreptate!

În ultima vreme, însă, regina mea este foarte tristă deoarece își dorește din tot sufletul să își găsească un soț și să aibă un copil care să îi urmeze la tron.

Eu, ca slujitor credincios al ei, am încercat tot felul de leacuri pentru vraja asta, dar degeaba! Singura variantă pe care o mai am este cea pe care mi-a spus-o o vrăjitoare foarte bătrână. Aceasta mi-a spus că bărbatul care va reuși să găsească ingredientele și să creeze un parfum care să miroasă exact ca pielea ei catifelată, acela o va scăpa de vrajă și îi va fi și soț pe viață! Iar cei care se vor încumeta să încerce acest lucru vor fi supuși la trei probe, fiecare având ca scop descoperirea unuia dintre ingredientele principale ale parfumului reginei!

– Plecăciune, regina mea! i-am spus așezându-mă în genunchi în fața ei și atingând ușor cu fruntea mâna-i întinsă spre mine. Deși eu nu am soarta tuturor celorlalți bărbați, o răceală vecină cu moartea mă cuprinde ori de câte ori sunt în preajma ei. 

– Spune-mi, ce vești ai pentru mine? întrebă regina cu vocea tremurând. 

– Regina mea, cred că știu care este leacul, doar un bărbat te poate scăpa de blestem! Trebuie să îi trecem pe pețitori prin câteva probe, iar cel ce va reuși să le treacă cu bine pe toate va fi alesul tău și te va scăpa de vrajă! i-am spus eu și am început să îi povestesc despre cele trei probe.

Prima probă este una de curaj, voinicul care se va încumeta la mâna reginei va trebui să culeagă un coș cu fructe de pădure din casa balaurului cu șapte capete, cel care scoate văpăi de foc pe toate gurile și cu care pârjolește pe oricine îndrăznește să se apropie măcar de sălașul lui.

A doua probă este una de îndemânare și îl provoacă pe pretendent să aducă la picioarele reginei, de pe muntele Topaz, cel mai înalt din regat, o floare Celosia cu petalele deschise. Floarea asta nu înflorește decât în amurg și doar vulturii o văd, așa de sus crește.

Ultima probă constă în deconspirarea mâncării preferate a Uriașului Mâncău, un gigant care trăiește la marginea regatului și care a secătuit de resurse aproape tot regatul, așa de mult ce mânca și bea.

Regina a fost mulțumită de planul meu așa că a dat sfoară în țară și a început să aștepte cu sufletul la gură ca vreun prinț curajos să reușească să treacă toate probele și să o salveze de blestem.

Și timpul trecu, mulți tineri chipeși și curajoși s-au perindat, și-au încercat norocul și și-au pierdut viața. Niciunul nu reușea să ducă toate probele la bun sfârșit. Iar regina mea era din ce în ce mai tristă și aproape că își pierduse speranța că își va găsi și ea vreodată jumătatea.

Până când, într-o zi, o gașcă veselă și pestriță se prezentă la palat ca să se înscrie la probe. Am ieșit să vorbesc cu cel care părea că este șeful, pe care am aflat că îl chema Harap-Alb. Însoțitorii lui erau care mai de care mai ciudați: Gerilă, cel care îngheța orice dintr-o suflare, Setilă, cel veșnic însetat, Flămânzilă, cel pe care nimeni nu a reușit să îl sature vreodată, Ochilă, cel cu privirea ageră ca a unui șoim și Păsări-Lăți-Lungilă, omul care se lungea și lățea când vroia și ajungea în înaltul cerului, de era spaima păsărilor.

Harap-Alb, mi-a povestit că fusese ales ginere al Împăratului Roș, dar, până să aibă loc nunta, descoperise că între el și prințesă era o evidentă nepotrivire de caracter, așa că și-a luat prietenii și a plecat unde a văzut cu ochii, colindând lumea în lung și-n lat. Auzind de Killer Queen a venit să își încerce și el forțele, pentru că simțea că venise totuși momentul să se așeze și el la casa lui.

Nici eu, nici regina nu mai aveam prea multe speranțe și totuși i-am explicat cu răbdare în ce constau probele și i-am urat succes. Acesta și-a luat prietenii și au dispărut cu toții într-o clipită. Ce urma să se întâmple avea să depășească orice imaginație!

fructe de padureAceștia s-au dus direct la casa balaurului și, când acesta a apărut scoțând flăcări pe cele 7 guri ale sale, Gerilă a suflat din buzele lui subțiri, transformând balaurul într-o statuie de gheață. Apoi, Harap-Alb s-a strecurat în grădină și a cules un coș plin cu fructe de pădure, delicioase, aromate și parfumate.

CelosiaMulțumiți că prima probă a fost așa de ușoară, s-au dus apoi spre muntele Topaz, ale cărui culmi abrupte și înfricoșătoare se pierdeau printre nori. De cum a început soarele să asfințească, Ochilă, cu privirea sa ageră, a și dibuit locul unde se ascundea minunata floare Celosia și apoi l-a ghidat pe Păsări-Lăți-Lungilă care s-a întins deodată ca un elastic și a revenit în câteva secunde înapoi cu minunea de floare în mână.

pralineDin ce în ce mai încrezători, au plecat spre casa mâncăului, unde acesta le-a spus că dacă vor mânca și bea tot ce le dă el, atunci le va dezvălui care era mâncarea lui favorită și le va da și lor. Camarazii de nădejde Setilă și Flămânzilă au mâncat cu repeziciune tot ce le-a pus în față mâncăul, țipând și urlând că le este foame și sete, spre disperarea uriașului care a trebuit să se dea bătut. Acesta le-a mărturisit că pasiunea lui sunt alunele învelite în ciocolată, așa că le-a adus și lor câteva praline, ca să aibă pe drum.

Harap-Alb și veselii lui companioni au luat fructele de pădure, floarea Celosia și pralinele și, odată ajunși înapoi la palat, le-au așternut pe jos în fața reginei. Acestea au început să danseze ridicându-se în aer și împrăștiind o mireasmă minunată care i-au înfiorat nările reginei. Era exact mirosul parfumului ei, ingredientele fuseseră descoperite, iar vraja era destrămată!

Regina s-a apropiat de Harap-Alb și l-a sărutat lung… el era alesul ei! Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți!

Eu am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa!

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.