SuperBlog, tradiție și creativitate!

Nu de multă vreme m-am alăturat echipei RadioLynx.ro, o echipă tânără și care a făcut din acest post de radio exclusiv online, cel mai de durată proiect media live independent. Ca jurnalist, sunt foarte mândru că fac parte din acest colectiv, ocupându-mă de partea de comunicare și sunt sigur că, din colaborarea cu ei, voi avea numai de câștigat.

De curând, am fost la briefing-ul pentru primul meu proiect, promovarea concursului SuperBlog 2013, radioul nostru fiind un partener media de tradiție al organizatorilor. Competiția, care a avut deja 5 ediții până acum, este o întrecere de blogging creativ, pe teme propuse de sponsori. Așa că, în ultima perioadă, am fost foarte prins să pun cap la cap un plan de comunicare eficient pentru această ediție. Am studiat toate metodele folosite la edițiile precedente, precum publicarea de bannere și articole pe site-urile partenerilor media pentru a face cunoscut concursul în blogosfera românească sau emisiunile live de la RadioLynx în care au fost invitați reprezentanți ai sponsorilor sau câștigătorii din anii precedenți. În plus față de acestea, mi-am propus să vin cu câteva lucruri noi.

O idee pe care vreau să o implementez este cea de referral. Concurenții care au participat cel puțin la una dintre ediții vor fi încurajați să recomande concursul și altor bloggeri pe care aceștia îi cunosc și care nu au mai participat în această competiție. Publicitatea aceasta virală este o metodă foarte bună de promovare, iar propunerea mea este una simplă. În cazul în care, atât bloggerul care recomandă, cât și cel care a fost recomandat, ajung să fie finaliști, cel care a adus participanți noi va avea o pondere mai mare în ceea ce privește acordarea premiilor în produse sau vouchere.

Apoi, având în vedere că una dintre cele mai eficiente metode de a promova un eveniment este reprezentat de mărturiile unor foști participanți, m-am gândit să invit finaliștii ediției din 2012 la un interviu în care să împărtășească cu noi experiențele prin care au trecut pe parcursul celor 2 luni de concurs. Odată cu deschiderea perioadei de înscriere la SuperBlog 2013, testimonialele celor care vor da curs invitației vor fi publicate pe site-urile partenerilor media sub formă scrisă sau chiar video.

Am avut deja un prim astfel de interviu cu Dan Niculescu, unul dintre finaliștii din 2012, interviu pe care intenționez să îl folosesc ca și exemplu pentru a obține aprobarea planului meu de comunicare. Dacă doriți să îl citiți, vi-l prezint și vouă, așa, în avanpremieră.

Eu: Salut, Dan, bine ai venit în redacția noastră! Am să te rog să te prezinți, în câteva cuvinte.

Dan N.: Bine v-am găsit și mă bucur că mă aflu azi alături de voi!

Sunt din București, am 40 de ani și am de puțină vreme un blog care reprezintă un proiect de suflet pe care l-am pornit în iulie 2012. Trebuie să îți mărturisesc că am început să scriu cu doar 2 luni înainte de înscrierea în concurs, așa că am găsit SuperBlog ca pe o oportunitate foarte incitantă pentru mine.

EuCe te-a determinat să participi la ediția trecută a concursului de blogging creativ, SuperBlog?

Dan N.: Aflându-mă la început în activitatea de blogging, m-am hotărât să particip la SuperBlog din dorința de a cunoaște cât mai multă lume din blogosfera românească, de a învăța de la cei cu mai multă experiență și de a primi o confirmare că sunt pe drumul cel bun în ale scrisului. Și, trebuie să vă spun acum, după participarea la concurs, că toate aceste lucruri s-au îndeplinit, cu vârf și îndesat!

EuCum ți s-a părut competiția?

Dan N.: Ah, competiția a fost mai mult decât provocatoare! A fost un adevărat tur de forță, cu probe multe, cu deadline-uri clare care mi-au testat puternic abilitățile de gestionare eficientă a timpului, mai ales că am un program extins la serviciu. În ceea ce privește creativitatea, fiecare etapă a însemnat o nouă provocare în ceea ce privește găsirea unei idei originale de abordare. A fost însă o ocazie să îmi dovedesc, în primul rând mie, că pot, atât prin prisma încadrării în termenele impuse, cât și prin capacitatea de a trata o varietate de teme pe care, altfel, probabil nu le-aș fi abordat niciodată. Și mă bucur că am avut această ocazie!

EuTe-ai gândit vreodată, pe parcursul întrecerii, să renunți?

Dan N.: Înainte de începerea concursului, trebuie să recunosc că nu eram convins că voi rezista până la sfârșit. Odată ce am început, însă, m-a prins atât de tare, încât nu m-am gândit niciodată să renunț. Pe parcursul celor 2 luni, a fost un mod de viață pentru mine. Cei care au renunțat au avut motivele lor pe care trebuie să le respectăm, dar eu sunt mândru că am ajuns la final!

EuCare crezi că este cel mai mare câștig al tău de pe urma participării la SuperBlog? Ce ți-a plăcut cel mai mult?

Dan N. Sunt multe lucruri pe care consider că le-am câștigat alături de SuperBlog. Am învățat că nu este adevărat faptul că nu ai timp, este doar un pretext, o limită pe care ne-o punem singuri. Dacă te pasionează ceva, găsești întotdeauna timp, este doar o chestiune de priorități.

Un alt lucru pentru care sunt recunoscător, este faptul că, efectiv, am descoperit o mulțime de lucruri despre mine și, mai mult, am retrăit amintiri pe care credem că le-am uitat. Mi-am revăzut copilăria, am simțit din nou emoțiile din școală și facultate, înfrigurarea cu care așteptam o notă. Partea cu notarea mi-a adus o adrenalină extraordinară, care mi-a plăcut mult!

Poate cel mai important este faptul că am descoperit că oamenii sunt în stare să facă lucruri pe care nici nu conștientizează că ar putea să le facă. Iar eu sunt un bun exemplu în acest sens, descoperind că scrisul este una dintre pasiunile și calitățile mele de care nici nu eram conștient.

EuCe consideri că nu ți-a ieșit chiar așa cum te așteptai?

Dan N.: Îmi propusesem înainte de începerea concursului să încerc să aduc articolele pentru SuperBlog în tema site-ului, lucru care nu mi-a ieșit decât pentru o parte dintre ele. Totuși, nu îmi pare rău, deoarece am descoperit că pot scrie și altceva și chiar mă gândesc să îmi redefinesc stilul de scris pe site.

EuCum ți s-a părut prestația organizatorilor și a partenerilor?

Dan N.: Aș începe cu organizatorii, agenția de marketing și comunicare online, SwissPlan.biz, pentru care am numai cuvinte de laudă. Claudia Pătrașcu ne-a ținut companie, neobosită, toată competiția. Admir disponibilitatea la oameni și trebuie să spun că nu am întâlnit niciodată un organizator atât de prezent, care să răspundă aproape imediat oricărei întrebări și care să dea dovadă de atâta tact.

O mână de ajutor de neprețuit, pe lângă RadioLynx.ro, au dat și ceilalți parteneri media ai competiției. Au susținut competiția și Connect, cea mai mare revistă de telecomunicații din Europa, PRwave, un website dedicat imaginii, comunicării și relațiilor publice, PHOTO Magazine, revista de tehnică și artă fotografică sau JurnalLifeStyle.ro, un proiect de suflet despre adevăratul lifestyle.

Alături de SuperBlog 2012 au fost și comunități online de tradiție, precum Trilulilu sau 121.ro. Bineînțeles că am avut susținere și de la superbloggerii care au câștigat edițiile trecute, colectivul entuziast de la ArenaIT.net, Bogdan Mihalașcu cu al său MoneyWatch.ro, Manuel Cheta și blogul Obisnuit.eu, precum și Robin Molnar alături de Robintel.ro.

Le mulțumesc tuturor, în numele participanților, pentru ajutorul acordat pentru promovarea concursului SuperBlog 2012.

EuAi recomanda și altora să participe la acest concurs? Tu vei participa și la următoarea ediție?

Dan N.Cu siguranță aș recomanda acest concurs atât celor cu experiență, cât și celor care sunt la început în blogging. Primii pot să-și vadă evoluția de la o ediție la alta, iar cei din urmă pot să își testeze forțele într-o competiție acerbă, să învețe de la cei mai experimentați și să primească o evaluare și un feedback de la oameni cu multă experiență și aici mă refer la membrii juriului constituit din reprezentanții sponsorilor. În ceea ce mă privește, voi participa cu siguranță la edițiile viitoare!

EuMulțumim frumos, Dan, pentru timpul acordat și îți urăm succes în toate proiectele tale!

Dan N.: Eu vă mulțumesc pentru oportunitatea de a împărtăși cu voi experiența concursului SuperBlog 2012!

Eu cred că a fost un interviu reușit și sunt sigur că și celelalte vor fi la fel. Acum trebuie să mă scuzați, pentru că am o întâlnire cu șeful meu în care trebuie să îi prezint planul meu de comunicare pentru SuperBlog 2013! Am găsit și un slogan potrivit pentru campania de promovare, SuperBlog, tradiție și creativitate! Să-mi țineți pumnii!

[…]

Mulțumesc echipei SuperBlog, organizatorilor, sponsorilor și partenerilor media, pentru ocazia pe care mi-au dat-o, pe lângă toate celelalte probe deosebit de interesante, să devin, măcar pentru o zi, jurnalist! Acest concurs a fost pentru mine o perioadă extraordinară, în care am descoperit o mulțime de lucruri despre mine și care mi-a dat, pur și simplu, aripi! Voi aștepta cu nerăbdare să treacă timpul până la următoarea ediție, SuperBlog 2013, care se va desfășura, cu siguranță, așa cum ne-a obișnuit, sub deviza tradiției și a creativității și vreau să vă asigur că voi fi alături de acest concurs și cu această ocazie!

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2012.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to SuperBlog, tradiție și creativitate!

  1. Nu imi place ideea de SuperBlog, mai bine vinzi advertoriale pe blog si sti ca castigi ceva, asa cu superblog scri si poate ai norocul sa nu castigi nimic.

    • Ai dreptate, dacă te gândești la câștigul material. Eu am participat la SuperBlog din cu totul alte considerente, principalul fiind evaluarea articolelor mele față de altele scrise de bloggeri cu mai multă experiență.