Tenisul și Sibiul – un duet al eleganței

Sibiu Open 2013Toamna începe să își intre încet, încet în drepturi, așa că este timpul ca turneul de tenis Sibiu Open 2013 să fie gata să își deschidă porțile. Tenisul a fost mereu aproape de mine, este sportul alb, sportul eleganței, al combinației perfecte între calități atletice și minți ascuțite, al jucătorilor care știu să gândească și să reacționeze în fracțiuni de secundă. Sibiul este un oraș pe care îl iubesc, cu un centru care mă încarcă întotdeauna de energie pozitivă prin forfota plăcută pe care o găsesc aici de fiecare dată. Un sport al eleganței și un oraș elegant își dau mâna în acest turneu de tenis oferit de Carpatica Asig și care se va desfășura între 21 și 29 septembrie în Sibiu. Acest duet de lucruri dragi mie îmi trezește multe amintiri.

Tenisul este sportul meu preferat încă de când eram foarte mic. Cred că aveam 8 ani când am primit prima mea racheta, marca Reghin! Atunci când aveam racheta în mână călătoream parcă pe marile arene ale tenisului, la Roland Garros sau Wimbledon! Jucam mult tenis când eram mic, adversari fiind fie peretele casei (spre disperarea bunicilor) fie colegii din școala primară. Reușeam mai mereu să îi înving pentru că puneam foarte mult suflet în joc și ca urmare nu prea erau dispuși să mai joace cu mine, lucru care mă umplea de amărăciune. Vroiam să joc tenis întruna! Așa că mă întorceam la peretele casei unde puteam să joc imaginar cu cei mai mari jucători ai vremii. Îmi amintesc și astăzi mingile de tenis care ajungeau „chelioase”, așa cum le numeam pe cele pe care le foloseam atât de mult timp încât rămânea doar cauciucul din ele și pe care nu mă înduram, totuși, să le arunc…

tenis dan niculescuAnii au trecut și prins în vârtejul altor priorități, am lăsat racheta deoparte, reîntâlnindu-mă cu ea abia când am împlinit 30 de ani. Timp de 4 ani am jucat săptămână de săptămână, indiferent de anotimp, împreună cu colegii de serviciu sau cu prietenii. Iubesc provocarea unei partide de tenis și mereu mi-am dorit să joc contra unor adversari mai buni ca mine pentru a juca din ce în ce mai bine.

În acea perioadă am organizat chiar un concurs de tenis la compania la care lucrez, inițiativă care mi-a făcut mare plăcere: de la stabilirea regulamentului de joc, al locației, tragerea la sorți, planificare și până la participarea la competiție, toate m-au umplut de energie și acum sunt niște amintiri foarte dragi!

Din păcate, spatele nu mi-a mai dat voie să joc și a trebuit să renunț acum vreo 7 ani complet la tenis. Am fost foarte dezamăgit dar, ce să-i faci, este un sport care necesită o mobilitate foarte mare precum și mișcări foarte bruște și imprevizibile, toate acestea fiind complet nepotrivite și nerecomandate celor cu probleme la coloana vertebrală. Am rămas însă aproape de acest sport și urmăresc mereu cu mare plăcere marile turnee. Tenisul este un prieten drag pentru mine! Un sport al eleganței!

Faptul că această competiție se desfășoară în Sibiu poate că nu este întâmplător. Acest oraș este un important centru cultural și economic așa că este foarte potrivit ca cea mai mare competiție de tenis a Transilvaniei să fie găzduită aici.

Așadar, competiția de tenis de la Sibiu stă să înceapă, iar premizele sunt dintre cele mai bune. 6 jucători din top 100 și-au anunțat participarea la acest turneu cu premii în valoare de 75000 de dolari. Surprinzător și dezamăgitor pentru mine, Victor Hănescu şi Marius Copil au ales să participe la o altă competiție din Thailanda, cu premii mai importante. Păcat!

De vineri, 27 septembrie, până duminică, 29 septembrie, meciurile din sferturile de finală, semifinale și finale vor fi televizate în direct pe canalul DigiSport. Competiția poate fi urmărită și pe facebook.

Să urăm succes tuturor participanților la Sibiu Open 2013 și cei mai buni să câștige!

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.