Transformarea secolului

Trăim într-o lume care evoluează de la o zi la alta, de la o secundă la alta, cu un ritm amețitor pe care nu îl mai putem urmări sau asimila pe de-a întregul. Dacă ați fi întrebați ce sau cine a suferit cea mai mare transformare în ultimii, să zicem, o sută de ani, ce ați răspunde?

Unii ați spune, tehnologia, desigur! Ea este cea care azi ne permite să facem lucruri pe care nu ni le puteam imagina acum câțiva zeci de ani, ea e responsabilă de faptul că ne-a dus în spațiu și tot ea ne schimbă viața în fiecare moment.

Alții ați răspunde, poate, fără ezitare, că societatea, felul în care trăim în comunități, organizarea și ordinea ce ne permite să trăim împreună au fost cele care, cel puțin după al doilea război mondial, s-au transformat profund spre bine.

Fără să contrazic pe nimeni, eu aș îndrăzni, însă, să am o altă opinie și să afirm că, în ultimul secol, cea mai mare transformare a realizat-o FEMEIA. Am scris cu litere mari, nu întâmplător, pentru că, în opinia mea, ea a făcut ceva uimitor. Și am să vă rog să îmi acordați câteva minute din timpul vostru pentru a pleda pentru opinia mea, sperând că voi reuși să vă conving.

Femeia zilelor noastre este un cumul de calități și abilități extraordinare. Ea are veleități dintre cele mai diverse, este din ce în ce mai complexă și sofisticată, fiind pusă într-o multitudine de ipostaze. Femeia este mamă, fiind cea care trebuie să ofere copiilor ei căldura sufletească și iubirea absolut necesare creșterii și dezvoltării lor. Femeia este soție, cea care asigură echilibrul familiei, stabilitatea și liniștea acesteia. Femeia modernă este muncitoare într-o fabrică, manager de proiect sau director general. Femeia zilelor noastre are viață socială și unul sau mai multe hobby-uri cărora le oferă atenție și timp. Ea trebuie să își dozeze forțele în așa fel încât să nu dea greș în niciuna dintre ipostaze, iar toate lucrurile astea presupun implicare, dorință și multă pasiune.

Femeia trebuie să facă toate aceste lucruri pe care le-am descris până acum cu stil, cu eleganță. Ea trebuie să aibă grijă de felul în care arată, să dea importanță vestimentației pe care o poartă sau să facă sport pentru a se menține în formă. Aspectul exterior este unul foarte important în zilele noastre, fiind un fel de carte de vizită care definește prima impresie pe care o lăsăm cuiva atunci când ne întâlnim pentru prima dată. Se spune că nu există o a doua șansă pentru a face prima impresie. Iar aspectul exterior nu poate fi unul autentic atâta timp cât nu este susținut de o stare sufletească și emoțională bună, de aceea se spune că eleganța radiază dinspre interior și aduce o aură de energie pozitivă asupra eleganței exterioare.

Toate cele de mai sus sunt argumentele mele pentru care consider că femeia a realizat transformarea secolului! Femeia are nevoie de sprijin în această călătorie care, sunt convins, este departe de a se fi încheiat. Un exemplu de inițiativă care vine în întâmpinarea nevoilor femeii moderne este reprezentat de Chic-Elite, o comunitate feminină care propune mai multe instrumente extrem de utile femeilor moderne precum mentoring pe o gamă variată de subiecte, de la consiliere estetică și relații interpersonale, până la coaching în carieră sau antreprenoriat.

Apartenența la un grup sau o colectivitate este o reală necesitate umană, iar comunitatea interactivă propusă de Chic-Elite oferă șansa de a împărtăși din experiența personală celor care au aceleași pasiuni sau dorințe. Sloganul lor ce îndeamnă la cutezanță și la păsare, este sinonim cu câteva din valorile prin care femeia modernă a reușit extraordinara transformare din ultimul secol.

Orice evoluție sau schimbare are nevoie, în primul rând, de modele care să inspire. Un simbol pentru femeia modernă este reprezentat de Eli Lăslean, un nume binecunoscut al modei românești de calitate, o femeie care a reușit prin forțe proprii să creeze un brand, ELLIS, și în plus să devină un model pentru multe femei din țara noastră, impulsionându-le să năzuiască mai mult. Și, pentru că oamenii de calitate se însoțesc cu alți oameni deosebiți, Eli Lăslean a creat vestimentații purtate de femei celebre din România, precum Angela Similea, Cristina Țopescu sau Nadia Comăneci. Iar ele sunt câteva exemple de femei contemporane cu noi, femei moderne, care au inspirat câteva generații.

Îmi închei pledoaria spunând că trebuie să prețuim femeile pentru curajul lor de a îndrăzni, de a acționa și de a își asuma un rol atât de complex precum cel pe care îl au azi. Nu-mi rămâne decât să sper că v-am convins și pe voi de faptul că femeia a realizat transformarea secolului!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Surse foto: super-blog.eu, chic-elite.ro

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.