Un bărbat, o mașină și un gadget

Sunt sigur că bărbații care au citit titlul acestui articol au gândit în sinea lor că mai lipsește un singur ingredient pentru ca totul să fie perfect și anume o bere, așa-i? Aveți dreptate, desigur, dar dați-mi voie să vă spun despre ce este vorba.

Acum aproape un an m-am hotărât să îmi schimb mașina. Eveniment de importanță crucială pentru un bărbat, desigur! Am cercetat piața, am comparat modele, am citit recenzii pe internet, am făcut drive-teste, mi-am consultat prietenii… grea decizie, ce mai! Surpriza a fost că în cele din urmă am ales un model din cu totul alte motive decât cele raționale despre care vă vorbeam mai sus. Pur și simplu mi-a căzut cu tronc una dintre mașini atunci când am văzut-o la showroom și am vrut să fie a mea!

Mi-am petrecut timpul până când mi-a fost livrată căutând pe net tot felul de accesorii prin care să transform noua mea mașină în ceva și mai nemaipomenit. Astfel, am descoperit întâmplător SevenDrive, o soluție prin care poți comunica simplu cu mașina ta, prin intermediul unui echipament și al aplicației mobile instalate pe smartphone.

Nimic nu mi s-a părut mai potrivit pentru mine, vroiam să fiu tot timpul în contact cu noua mea mașină. Așa că am cumpărat soluția și am instalat-o imediat ce am primit mașina cea nouă. Mi-a plăcut că se instalează ușor, pe principiul Plug&Play, așa că am putut să îl conectez chiar eu la computerul de bord (fără să îmi rămână piese, cum pățesc de obicei).

Să vă povestesc de ce este în stare acest dispozitiv!

sevendrive localizare gpssevendrive cautare masinaȘtiți cum se spune, mașina și nevasta nu se împrumută! Ei bine, dacă totuși trebuie să împrumuți mașina unei rude sau unui prieten, poți să stai liniștit. Funcția de localizare prin GPS a sistemului SevenDrive îți permite să vezi oricând poziția mașinii tale. Măcar așa îți mai trec din griji, chiar dacă mașinuța ta este pe alte mâini.

Un alt lucru foarte util este funcția de găsire a mașinii. Cum eu obișnuiesc să parchez de fiecare dată în alt loc deoarece nu am locul meu de parcare, este minunat să ies din bloc și să lansez funcția de căutare mașină și gata, am identificat unde este într-o clipită!

sevendrive sumar zilnicsevendrive traseeSumarul zilnic m-a făcut să ajung să-mi cunosc mașina ca pe propriile buzunare. Pot să văd câte ore am condus zilnic, câți kilometri am parcurs și cu ce consum de combustibil. Asta mă ajută să optimizez costurile.

În concedii familia mea și mașinuța noastră suntem nedespărțiți! SevenDrive îmi oferă posibilitatea de a memora toate traseele pe care le-am făcut împreună cu informații utile despre durată și consum. Acum îmi pot aminti de câte ori vreau orice traseu și chiar îmi place să optimizez parcurgerea lor acum că am și un istoric.

sevendrive poisevendrive mentenantaO funcționalitate interesantă este cea de geofencing, adică poți delimita un perimetru și poți primi notificări atunci când mașina intră sau iese din acel perimetru. Încă nu am folosit această capabilitate dar atunci când băieții mei vor crește și le voi da mașina sunt sigur că o voi folosi.

Nu poți uita niciodată data de expirare a polițelor de asigurare, a datei de revizie sau a ITP-ului. Alertele SevenDrive te scot întotdeauna din încurcătură. Ce bine ar fi dacă ar exista un astfel de dispozitiv care să te ajute să nu uiți datele importante legate de prietena sau soția ta!

Să vă povestesc și o chestie mai fistichie. Odată eram prin Apuseni și am tras la o cabană să mâncăm. Nici nu ne așezasem bine la masă că ne-au sunat niște amici care erau și ei prin zonă și am hotărât să ne întâlnim. Atunci am folosit pentru prima dată funcția de trimitere locație prin email. Ei l-au recepționat și folosind Google Maps ne-au găsit fără probleme. Așa-i că e super?

Acum sper că ați înțeles de ce împreună cu mașina mea și SevenDrive formăm un trio formidabil!

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Un bărbat, o mașină și un gadget

  1. Pingback: SevenDrive | Prin cuvinte mă descopăr

  2. Este pentru prima data cand aud de acest gadget. Pare foarte interesant si desigur asa poti sa iti spionezi iubitul/sotul unde merge cu masina, ce idee buna 🙂