Un copil mare

Da, recunosc, sunt un copil mare. Și în mod evident nu este numai cazul meu, toți bărbații ne păstrăm acea bucurie a copilăriei legată de jucării, chiar dacă acestea se transformă în timp în alte lucruri, fie ele mici gadget-uri, computere sau chiar mașini. Nu degeaba se spune că diferența dintre un bărbat și un băiețel constă în prețul jucăriilor sale! Mare adevăr!

Eu redevin copil de foarte multe ori, mai ales de când sunt și eu, la rândul meu, părinte. Redescopăr cu multă bucurie momentele copilăriei în primul rând jucându-mă cu cei mici ai mei. Deși observ că generația de astăzi nu mai prețuiește la fel de mult o jucărie, lucru pe care mi-l explic prin faptul că acum există o diversitate extraordinară iar prețurile se adaptează pentru toate buzunarele, jocul este și va fi o activitate care îi ajută enorm pe cei mici să lege relații, să obțină confirmări și să își dezvolte aptitudinile fizice și intelectuale.

Cum sărbătorile de iarnă aproape că bat la ușă, azi am început să mă pregătesc să intru în rolul de Moș Crăciun și caut deja idei de cadouri pentru băieții mei. Chiar acum răsfoiesc paginile online ale site-ului Bestkids.ro, iar amintirile legate de momente și jucării ale copilăriei mele îmi revin cu repeziciune în minte. Multe dintre lucrurile astea minunate mi-ar fi plăcut enorm de mult să le am și eu atunci când eram copil!

audi ttcamionCe mult mi-am dorit, de exemplu, să am o camion din acela cu roți mari și care putea bascula încărcătura, cum avea avea unul dintre prietenii mei din copilărie, cu părinți mai înstăriți. Acesta se afișa cu multă emfază la poartă cu acea mașină și oferea, contra unor mici favoruri, plimbări cu basculanta pe trotuarul din fața casei lui. Ne urcam în basculantă, ne ghemuiam cât de bine puteam și la drum! De multe ori ne trezeam pe caldarâm din cauza unor manevre greșite ale șoferului :-)! Acum mă uit și mă minunez de opțiunile pe care le au copiii. Ce fain este, de exemplu, un Audi TT cu telecomandă pe care l-am văzut pe acest magazin online. Jucăria asta cred că mi-ar potoli chiar și mie apetitul pentru această marcă de prestigiu! Bun, să rețin că este o variantă de luat în calcul!

pegas-practicauto pedaleÎmi mai amintesc că, în ziua când am împlinit 7 ani, am primit un cadou pe care mi-l dorisem enorm, o bicicletă Pegas roșie ca focul. Am fost extrem de fericit și practic nu m-am mai dat jos de pe bicicleta mea dragă decât atunci când a trebuit să mă mut la bloc. Căutam motive să îmi fac de drum și ajutam pe oricine avea nevoie să îi cumpăr ceva. Acum, cei mici au atât de multe variante. Mi-a plăcut mult mașinuța pe patru roți și cu volan, ce mai, un mic automobil pentru copii numită Kart John Deere Buddy, un autovehicul cu pedale, cu scaun și volan ajustabile. Tare, iată încă o opțiune!

indieniindieniApoi, îmi plăcea să mă joc cu figurinele în formă de indieni. Îmi confecționam tot felul de forturi, adăposturi și apoi îmi lăsam imaginația să zburde, condusă de Winnetou, Old Shatterhand, apașii și comanșii cărților lui Karl May, care prindeau parcă dintr-o dată viață. Deși erau destul de rudimentare, indienii figurină îmi deveniseră niște prieteni dragi. Pe site-ul Bestkids.ro am descoperit niște figurine cu indieni foarte frumoase, cred că o să le cumpăr băieților mei câteva și apoi o să încerc să îmi reamintesc împreună cu ei jocurile mele de odinioară.

Ce lume minunată au azi copiii noștri și ce bine este că putem și noi, oamenii mari, să redevenim, din când în când copii… mari, pentru că nimic nu se compară cu bucuria aceea inocentă a jocului! Și să nu uiți că ziua mult așteptată a reducerilor este aproape, așa că încearcă și tu să stai la curent cu toate noutățile despre acest subiect!

bestkids

Pregătește-te pentru ofertele de Black Friday de la Bestkids! Pe 29 Noiembrie vei avea parte de surprize plăcute din partea magazinului tău preferat de jucării și accesorii pentru copii!

Sursa imagini: leonardo.radoiu.ro, latrecut.ro, mercador.ro, bestkids.ro.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.