Un parc de distracții cu iz occidental

divertilandÎn weekendul care tocmai s-a încheiat am petrecut ziua de duminică la parcul de divertisment acvatic Divertiland. Acesta s-a deschis anul trecut pe o suprafață de peste 7 hectare în zona Outlet Militari și Kika.

Pozele de pe net arătau foarte interesant așa că ne-am hotărât să verificăm cum stau lucrurile în realitate.

Spre bucuria noastră, în special a celor mici, locul arată foarte bine, cu nenumărate posibilități de a te distra și răcori într-o zi călduroasă de vară. Parcul dispune de tobogane de apă speciale pentru toate vârstele, de la cei foarte mici, până la iubitorii de senzații tari. Locul mai pune la dispoziție o plajă cu nisip, un așa numit râu leneș care plimbă de jur împrejurul parcului pe turiștii tolăniți pe colaci și o piscină cu valuri. Totuși, vedeta locului, de departe, este castelul cu apă pe care îl vedeți și în poza care însoțește acest articol. Castelul este plin de tot felul de instalații foarte ingenioase de stropit cu apă iar în vârful său are un butoi mare cu apă care se umple și la intervale regulate se golește peste castel, spre deliciul celor prinși sub șuvoaiele de apă.

Prețul oarecum ridicat (250 RON pentru patru persoane în weekend) reușește să facă o selecție a celor care calcă pragul Divertiland, așa că se poate spune că ai parte de o companie civilizată. Concluzia pe care am tras-o este că nu e chiar așa de scump având în vedere faptul că ai la dispoziție șezlonguri și umbreluțe în orice zonă ai vrea să te așezi la fel ca și colacii pentru tobogane.

M-a impresionat plăcut curățenia locului, care nu a fost stricată nici în orele de dinaintea închiderii parcului, semn că cei responsabili de cleaning și-au făcut pe deplin treaba. Apa din piscine este foarte curată, lucru care îți crează un sentiment de confort.

Parcul este securizat de firma BGS, așa că nu am avut emoții legate de bunurile personale de valoare deși nu am închiriat o cutie de valori (care se poate folosi contra sumei de 10 RON).

Locurile în care se poate mânca sunt acceptabile dar oferă mai ales fast food și grătar, așa că să nu vă așteptați la mâncare sănătoasă.

Una peste alta, aqua parcul Divertiland este un loc care se apropie de standardul unor astfel de locuri din străinătate și reprezintă o alternativă foarte bună unei ieșiri la mare, de exemplu. Eu voi reveni cu siguranță.

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Un parc de distracții cu iz occidental

  1. Peste o saptamana primesc concediu si abia astept, in Satu Mare am auzit ca e un parc foarte frumos, bine mai mic decat divertiland dar e acceptabil. Acum e bine sa mergem la relaxare undeva unde e distractie.