Visând… visul american

SUAVisul ăsta american de care toată lumea vorbește este construit pe o ideologie care pune pe primul loc omul. Și nu vreo imagine prefabricată sau ideală, ci omul așa cum este el, cu abilități mai bune sau mai puțin bune, cu pasiuni diferite, cu visuri mai mult sau mai puțin mărețe. Elementul esențial pe care a fost creată societatea americană este acela că îi consideră pe toți cetățenii săi egali, cu șanse egale de a avea o viață decentă. Iar acest lucru nu se oprește doar la cetățenii ei care s-au născut pe pământ american, ci și la cei adoptați din alte țări pe care, deși își rezervă dreptul de a-i selecta, îi va trata apoi la fel ca pe americanii get-beget.

Aceste valori au fost motorul care a dus societatea americană atât de departe, aceasta devenind un ideal pentru mulți oameni de pe tot globul. Nu cred că există cineva dintre noi să nu viseze la… visul american măcar o dată în viață, stârnit fiind de un film văzut sau de o carte citită. Un alt merit al americanilor este acela că au știut să își promoveze brandul național prin tot ceea ce au făcut de-a lungul timpului, transformându-și țara în tărâmul făgăduinței.

De curând, răsfoind printre diversele oferte turistice am dat întâmplător de programul work and travel, un program de schimb cultural internațional inițiat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, care permite studenților la zi din diverse țări ale lumii să meargă în vacanța de vară în Statele Unite cu un scop dublu și anume acela de a lucra, dar și de a călători. Timp de 3 sau 4 luni în perioada de vară, studenții români pot obține o viză de turism și muncă în SUA, putând opta pentru diverse joburi de sezon în domeniile serviciilor sau turismului.

Deși anii studenției mele au trecut de mult, nu pot să nu îmi închipui cât de frumos este pentru un tânăr să aibă parte de o astfel de experiență prin care poate cunoaște foarte îndeaproape cultura americană, oamenii acestei țări și, în același timp, poate să viziteze multitudinea de obiective turistice din țara tuturor posibilităților.

bartenderOare eu ce aș fi ales dacă aș fi avut această oportunitate? Păi să vedem. Consultând lista de joburi disponibile, mi-a făcut cu ochiul cel de bartender, adică barman. Am pretenția că engleza mea este aproape perfectă, așa că aș avea șanse bunicele să obțin jobul. Întotdeauna m-au fascinat cocktailurile preparate cu o măiestrie dusă spre artă. Apoi, ca barman, aș avea ocazia să fiu în contact cu clienții, să întâlnesc oameni diverși și interesanți, să fac conversație cu aceștia și să iau pulsul vieții din barurile americane. În plus, de ce nu, tips-urile sunt un avantaj în plus al acestei meserii. 🙂

Dacă m-aș gândi unde mi-ar plăcea să îmi desfășor activitatea de bartender, acela ar fi, fără nicio îndoială, Miami, Florida. Zona este una predominant turistică, cu parcări imense de iahturi, locul în care opulența își dă mâna cu frumusețea naturii.

Mi-ar plăcea să vizitez cât mai multe locuri din această regiune mai mult decât ofertantă. Aș lenevi câteva ore pe strălucitoarele plaje cu nisip alb și apă cristalină de un albastru năucitor din Key Biscayne, m-aș amesteca printre petrecăreții din South Beach și aș savura nopțile albe pe plajele luminate complice de Lună.

Apoi, aș vizita Parcul Național Everglades, o combinație de mlaștini și preerii care găzduiesc 14 specii pe cale de dispariție. Mi-aș continua excursia printre minunățiile naturii cu o oprire la Seaquarium și la Grădina Zoo din Miami pentru a admira de aproape sutele de specii de animale pe care le poți găsi acolo.

florida keysPiesa de rezistență ar fi, fără îndoială, o excursie cu mașina de-a lungul Florida Keys, o salbă de insulițe de corali care șerpuiesc între Golful Mexic și Oceanul Atlantic, unite de o suită de poduri care oferă niște peisaje care, cu siguranță, îți taie respirația! Mi-am și construit traseul cu mașina. M-aș opri pe traseu, din loc în loc, să respir aerul sărat de pe o plajă publică, încercând să îmi imaginez forfota care a cuprins cu siguranță aceste locuri atunci când au fost filmate aici multe dintre capodoperele cinematografiei americane precum 2 Fast 2 Furious, Speed 2 sau True Lies!

Ei, gata cu visurile! A fost însă o călătorie imaginară foarte frumoasă pentru mine și le doresc studenților care vor avea șansa să beneficieze de aventura americană, despre care puteți afla mai multe detalii de pe site-ul Vacanțe Speciale, să guste din plin această experiență! La întoarcere vor fi, cu siguranță, mai bogați material dar mai ales spiritual!

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2013.

Sursa imagini: bartend.com

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.